Systemuppdateringar

Systemuppdateringar avser de delar av bilen som har med uppkopplad bil och infotainment att göra. Om uppdateringar av systemmjukvaror finns tillgängliga kan uppdateringarna göras alla vid ett tillfälle eller en i taget.
P5-1617-Icon-App screen-OTA

Systemuppdateringar hanteras via appen Download Center i centerdisplayens applikationsvy. Ett tryck på knappen startar en nedladdningsapplikation i hemvyns nedersta delvy. Om ingen sökning efter tillgängliga uppdateringar utförts sedan förra gången infotainmentsystemet startats, utförs en sökning. Ingen sökning utförs om en mjukvaruinstallation pågår. En ikon i nedladdningsapplikationens knapp Systemuppdateringar visar hur många uppdateringar som finns tillgängliga. Ett tryck på knappen visar en lista med uppdateringar som kan installeras i bilen. För mer information och svar på vanliga frågor gällande funktionen samt nedladdning av vissa systemuppdateringar, gå in på support.volvocars.com.

För att systemuppdateringar ska kunna göras måste bilen vara uppkopplad, se avsnittet "Uppkopplad bil".

Sökning efter uppdateringar av mjukvara är aktiverad när bilen levereras från fabrik.

OBS

Datanedladdning kan påverka andra tjänster som överför data, t.ex. webbradio. Om påverkan på andra tjänster upplevs som störande kan nedladdningen avbrytas. Alternativt kan det vara lämpligt att stänga av eller avbryta andra tjänster.

OBS

En uppdatering kan bli avbruten när tändningen slås av och bilen lämnas.

Uppdateringen behöver dock inte vara slutförd innan bilen lämnas, eftersom uppdateringen återupptas nästa gång bilen används.

Uppdatera alla systemmjukvaror

Välj Installera alla vid listans nederkant.

Om ingen lista önskas kan alternativt Installera alla vid knappen Systemuppdateringar väljas.

Uppdatera enstaka systemmjukvara

Välj Installera för önskad mjukvara.

Avbryta nedladdning

Tryck på krysset i den aktivitetsindikator som har ersatt knappen Installera vid nedladdningens början.

Observera att det bara är nedladdningen som kan avbrytas, när installationsfasen har startat går denna inte att avbryta.

Sökning i bakgrunden efter uppdateringar av mjukvara

Funktionen kan deaktiveras via centerdisplayen:

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på SystemDownload Center.
Välj bort Bakgrundskoll för mjukvaruuppdateringar.

Om uppdatering finns tillgänglig visas meddelandet Mjukvaruuppdatering finns tillgänglig i centerdisplayens statusfält. Ett tryck på meddelandet startar en nedladdningsapplikation i hemvyns nedersta delvy. Så snart nedladdningsapplikationen startat visar en ikon i nedladdningsapplikationens knapp Systemuppdateringar hur många uppdateringar som finns tillgängliga.