Volvo ID

Volvo ID ger tillgång till ett brett urval av personliga Volvo-tjänster1 online.

Det är möjligt att skapa ett Volvo ID från bilen, Min Volvo2 eller Volvo On Call-app3. Vissa funktioner och tjänster kräver att bilen är registrerad till ett personligt Volvo ID. När Volvo ID:t även registreras till bilen ges tillgång till ett brett urval av Volvo-tjänster, tillgängliga från bilen.

Exempel på tjänster:

• Min Volvo – En personlig webbsida för dig och din bil.
  • Volvo On Call*Volvo ID används vid inloggning i Volvo On Call-app.
  • Send to Car – Möjlighet att skicka en adress från en karttjänst på internet direkt till bilen.
  • Boka service och reparation – Registrera din önskade verkstad/återförsäljare på Min Volvo för att kunna boka service direkt från bilen.

Skapa ett Volvo ID

Det är möjligt att skapa Volvo ID på olika sätt. Om Volvo ID skapas på Min Volvo eller med Volvo On Call-app måste Volvo ID:t även registreras till bilen, för att de olika Volvo ID-tjänsterna ska vara möjliga att använda.

På Min Volvo2

Gå in på www.volvocars.com och navigera vidare till Min Volvo.
Ange en personlig e-postadress.
Följ instruktionerna som automatiskt skickas till den angivna e-postadressen.
Ett Volvo ID är nu skapat. Läs om hur ID:t registreras till bilen nedan.

Med Volvo On Call mobilapp3

Ladda ner senaste versionen av Volvo On Call-appen från smarttelefonen, via t.ex. App Store, Windows Phone eller Google Play.
Välj att skapa Volvo ID från appens startsida och ange en personlig e-postadress.
Följ instruktionerna som automatiskt skickas till den angivna e-postadressen.
Ett Volvo ID är nu skapat. Läs om hur ID:t registreras till bilen nedan.

Registrera ditt Volvo ID till bilen

Om Volvo ID skapades via webben eller med Volvo On Call-appen, registrera det till bilen:
Ladda ner appen Volvo ID från Download Center i centerdisplayens appvy.

OBS

För att ladda ner appar måste bilen vara ansluten till internet.
Starta appen och fyll i ditt Volvo ID/din e-postadress.
Följ instruktionerna som automatiskt skickas till e-postadressen som är kopplad till ditt Volvo ID.
Ditt Volvo ID är nu registrerat till bilen. Volvo ID-tjänsterna är nu möjliga att använda.

Skapa och registrera ett Volvo ID till bilen

Om det inte redan är gjort, ladda ner appen Volvo ID från Download Center.
Starta appen och registrera en personlig e-postadress.
Följ instruktionerna som automatiskt skickas till den angivna e-postadressen.
Ett Volvo ID är nu skapat och ID:t är automatiskt registrerat till bilen. Volvo ID-tjänsterna är nu möjliga att använda.

Fördelar med Volvo ID

• Ett användarnamn och ett lösenord för att komma åt online-tjänster, dvs. endast ett användarnamn och ett lösenord att komma ihåg.
  • Om användarnamn/lösenord för en tjänst (t.ex. Volvo On Call) ändras, ändras det också automatiskt för andra tjänster (t.ex. Min Volvo)
  1. 1 Vilka tjänster som finns tillgängliga kan variera över tid och varierar beroende på utrustningsnivå och marknad.
  2. 2 Tillgänglig på vissa marknader.
  3. * Tillval/tillbehör.
  4. 3 För dig med Volvo On Call*.