Uppdatering av kartdata via PC och USB

Nedladdning av kartdata från internet till USB-minne och sedan från USB-minnet till bilen.

Förberedelser

P5-1507-Nav-MapCare Princip USB
Processprincip för uppdatering via dator och USB-minne.

USB-minne

Följande krävs för att ett USB-minne ska kunna hantera en uppdatering:

ParameterKrav
USB-standard (1.0/2.0/3.0):Minst 2.0
Filsystem (Ext2/NTFS/FAT32):FAT32
Kapacitet (8/16/32/64 GB):Kartfilernas storlek är marknadsrelaterad – se filstorlek under "Detaljerad information" för respektive marknad på Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) .

Notera aktuell kartversion

P5-1617-Icon-App screen-OTA
Tryck på Download Center i applikationsvyn.
P5-1507-Navi Karta Uppdat-1
Tryck på pilen för att expandera regionen.
Detaljerad kartinformation visas.
P5-1646-Navi-USB Map update
Notera kartinformationen.

Nedladdning av kartdata från internet till USB-minne

Ha USB-minne och noterad kartiformation tillhands.
Från en dator med internet – anslut till Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com).
Välj kartor, bilmodell och årsmodell.
Tryck på regionen som ska uppdateras.
Kartbild med information om senaste kartdata för regionen visas.
Verifiera att kartversionen är nyare än den i bilen.
Anslut ett USB-minne till datorn och ladda ner uppdateringen till USB-minnet.

Tidsåtgång för nedladdning varierar beroende på kartdatats storlek och uppkopplingens bandbredd.

Överföring av kartdata från USB till bilen

En överföring kan ta upp till 40 minuter beroende på kartdatans storlek. Uppdateringen görs under färd. Om inläsningen inte är klar när bilen stängs av fortsätter uppdateringen vid nästa körtillfälle.

Uppdatera

Aktivera navigationssystemet.
Anslut USB-minnet till bilens USB-uttag. Om det finns två USB-ingångar får inte den andra vara i användning.
Navigationssystemet detekterar automatiskt att en uppdatering finns tillgänglig varefter bildskärmen under uppdatering av hela kartdatabasen visar hur mycket av processen som återstår, räknat i %.

Vid uppdatering av enskild kartregion startar uppdatering direkt.

För att starta uppdatering av hela kartdatabasen måste användaren trycka på Bekräfta – eller på Avbryt för att avbryta installationen.

Tryck på Bekräfta – Uppdatering av hela kartdatabasen börjar och information om hur processen fortskrider visas på centerdisplayen.
Bildskärmen visar när överföringen är klar – dra då ut USB-minnet.
Starta om infotainmentsystemet.
Verifiera att rätt kartdata har överförts till bilen genom att upprepa momenten beskrivna under tidigare rubrik "Notera aktuell kartversion".

Avbrott

Vid avbrott under uppdatering visas alltid ett förklarande textmeddelande på centerdisplayen.

Vad händer om...Svar
...infotainmentsystemet stängs av under pågående uppdatering?Processen pausar och fortsätter automatiskt där den avbröts, när systemet aktiveras igen, t.ex. vid motorstart.
...USB-minnet dras ut innan uppdateringen är klar?Processen pausar och fortsätter automatiskt där den avbröts, när USB-minnet återansluts till bilen.

För ytterligare information – se Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) eller kontakta en Volvoåterförsäljare.