Navigasjon* - veivisningsalternativer

Her kan du foreta innstillinger for hvordan veivisningen skal presenteres.
P3-1346-NAV-Melco Meny Inställn Vägledn.alt Tid för ankomst PopUp
InnstillingerVeiledningsalternativer

Ankomsttid eller gjenværende reisetid

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerFormat for ankomsttid.

Velg alternativ for visning av tid:

• ETA - viser beregnet ankomsttid
  • RTA - viser gjenstående reisetid.

Gatenavn i taleveiledning1

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerVeinavn i talemelding.

Velg hva taleveivisningen skal inneholde:

• Markert rute - avstand og retning, samt navn på gater og veier.
  • Tom rute - avstand og retning.

Navigering med Turn-by-turn

P4-1220-Instrumentpanel - Turn-by-turn
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerSving for sving-navigering.

Velg innstilling for visning i kombiinstrumentet:

• Markert rute - viser neste manøver i reiseplanen og avstanden dit.
  • Tom rute - ingen visning.

Automatisk opplesning av trafikk

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerAutomatisk opplesing av trafikk.

Velg innstilling for opplesing av trafikkinformasjon:

• Markert rute - viktige trafikkproblemer på ruten blir opplest.
  • Tom rute - ingen opplesning.

Automatisk lydtilpasning

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerNedtoning av lyd.

Velg innstilling for lydtilpasning:

• Markert rute - Lyd- og mediesystemet, f.eks. radioen dempes når taleveiledningen leser opp informasjon.
  • Tom rute - ingen lydtilpasning.

Stemmeveiledning

Under veivisningen når bilen nærmer seg et kryss eller avkjørsel, gis talemelding om avstand og type kommende manøver. Samtidig vises et detaljert kart for veikrysset. Talemeldingen gjentas nærmere veikrysset. Hvis du vil gjenta en melding - trykker du 2 gangerOK/MENU-knappen.

Volumet kan justeres med lydanleggets volumknapp (under pågående talemeldinger).

Nb!

Taleveiledning uteblir ved pågående samtale med en Bluetooth-tilkoblet mobiltelefon.
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerHørbar ruteføring.

Velg innstilling for taleveiledning:

• Markert rute - avstand og type kommende manøver leses opp.
  • Tom rute - ingen taleveiledning.

Enkel taleveiledning

Med taleveiledning gis tre (3) instruksjoner før hvert veiledningspunkt - en forberedende, en like før og den siste når manøvren skal utføres. Når Enkel taleveiledning er aktivert, gis bare én (1) instruksjon for hvert veiledningspunkt.

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerBruk enkel taleveivisning.

Velg innstilling for taleveiledning:

• Markert rute - en (1) installeringsinstruksjon for hvert veivisningspunkt.
  • Tom rute - ingen taleveiledning.

Trafikksikkerhetskamera

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerVarsel om kamerabokser.

Velg funksjon:

• Markert rute - advarsel med lydsignal og symbol når bilen nærmer seg en fotoboks.
  • Tom rute - ingen advarsel.

Nb!

Hvilken informasjon det er tillatt å vise på kartet, reguleres av nasjonal lovgivning. Du finner oppdatert informasjon på se www.volvocars.com/navi.

Nb!

• Vær oppmerksom på at høyeste tillatte hastighet på skilt av og til kan endres og dermed avvike fra navigatorens database.
  • Føreren har alltid ansvar for at gjeldende trafikk- og hastighetsbestemmelser følges.

Signal for lagret sted

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerVarsling om lagrede steder.

Velg blant lagrede posisjoner:

• Markert rute - et lydsignal når bilen nærmer seg en lagret posisjon.
  • Tom rute - ingen lydsignal.

Fartsbegrensning2

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerVis fartsgrenser.

Velg funksjon:

• Markert rute - gjeldende fartsgrense vises med et skilt i kombiinstrumentet3.
  • Tom rute - ingen varsler i kombiinstrumentet.

Signal for interessepunkt i en veivist rundtur

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerVarsling om interessepunkter.

Velg funksjon:

• Markert rute - et akustisk signal når bilen nærmer seg et POI som inngår i en Reiseguide.
  • Tom rute - ingen lydsignal.

Signal for veivist rundtur

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerVeiledningsalternativerVarsling om guidet tur.

Velg funksjon:

• Markert rute - et lydsignal når bilen nærmer seg en Reiseguide.
  • Tom rute - ingen lydsignal.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Bare visse språk.
  3. 2 Bare biler uten funksjonen Trafikkskilt-informasjon.
  4. 3 Bare når det finnes fartsinformasjon i kartdata.