Fjernkontroll

Fjernnøkkelen låser og låser opp dører, bakluke og tankluke. Fjernnøkkelen må befinne seg i bilen for at den skal kunne startes.

16w17 - SPA - Remote Keys overview both variants
Fjernnøkkel1 respektive knappeløs nøkkel (Key Tag)*.

Fjernnøkkelen brukes ikke fysisk ved start, fordi bilen som standard har støtte for nøkkelfri start (Passive Start). Da rekker det at nøkkelen er i den fremre delen av kupeen.

For biler som er utstyrt med nøkkelfri låsing og opplåsing (Passive Entry)* kan nøkkelen ligge hvor som helst i bilen for at det skal være mulig å starte den. Da følger det også med en litt mindre, lettere nøkkel uten knapper (Key Tag).

Fjernnøklene kan koples til ulike førerprofiler for å lagre personlige innstillinger i bilen.

Advarsel

Nøkkelen til den fjernbetjente sentrallåsen inneholder et knappcellebatteri. Oppbevar nye og brukte batterier utilgjengelig for barn. Hvis et batteri svelges, kan det forårsake alvorlige skader.

Hvis det oppdages skader, for eksempel at det ikke er mulig å lukke batteridekselet helt, bør ikke produktet brukes. Oppbevar defekte produkter utilgjengelig for barn.

Fjernnøkkelens knapper

16w17 - SPA - Remote Key with buttons
Fjernnøkkelen har fire knapper - en på venstre side og tre på høyre side.
  1. P5-1507 Remote key icon for lock/global close   Låsing - Med ett knappetrykk låses dørene, bakluken og tankluken, samtidig som alarmen* aktiveres.
  2. Et lengre trykk lukker alle vinduene og panoramataket* samtidig.
  3. P5-1646-x90-Remote key icon for unlocking  Låse opp - Med ett knappetrykk låses dørene, bakluken og tankluken opp, samtidig som alarmen deaktiveres.
  4. Et lengre trykk åpner alle vinduene samtidig. Denne gjennomluftingsfunksjonen kan brukes for eksempel for å lufte ut kupeen raskt i varmt vær.
  5. P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing  Bakluke - Låser opp kobler ut alarmen bare for bakluken. På biler med elektrisk betjent bakluke* åpnes bakluken automatisk med et langt trykk. Lukking av bakluken skjer da også med et langt trykk – du hører et varselsignal.
  6. P5-1507 Remote key icon for panic alarm  Panikkfunksjon - Brukes for å påkalle oppmerksomhet i nødsituasjoner. Hvis knappen holdes inne i minst tre sekunder eller trykkes 2 ganger innen 3 sekunder, aktiveres blinklys og signalhorn. Funksjonen kan slås av med den samme knappen etter at den har vært aktivert i minst 5 sekunder. Ellers lukkes den automatisk etter 3 minutter.

Advarsel

Hvis noen sitter igjen inne i bilen, må vindusheiser og panoramatak* gjøres strømløse ved at du tar med deg fjernnøkkelen.

Nb!

Vær oppmerksom på faren for å låse fjernkontrollnøkkelen inn i bilen.

• En fjernnøkkel eller knappeløs nøkkel som etterlates i bilen blir deaktivert når bilen låses og alarmen setts på med en annen gyldig nøkkel. Funksjonen "Sikkerhetslåsing" deaktiveres også. Den etterlatte nøkkelen aktiveres igjen når bilen låses opp.
  • En Red Key som etterlates i bilen deaktiveres også når bilen låses med Volvo On Call, og aktiveres igjen når bilen låses opp med Volvo On Call eller med en annen gyldig nøkkel.

Nøkkel uten knapp (Key Tag)*

Den knappeløse nøkkelen som følger med funksjonen nøkkelfri låsing og opplåsing fungerer på samme måte som den vanlige fjernnøkkelen med tanke på nøkkelfri start og opplåsing. Nøkkelen er vanntett til en dybde på ca. 10 meter (30 fot) i opptil 60 minutter. Den har ikke noe avtakbart nøkkelblad, og batteriet kan ikke skiftes.

Red Key - begrenset fjernnøkkel*

En Red Keyer en nøkkel som gjør det mulig å sette begrensninger for visse av bilens egenskaper f.eks. bilens maksimale hastighet og høyttalersystemets maksimale lydnivå. En nøkkel for bileieren som vil at bilen skal kjøres på en ansvarlig måte også når noen andre kjører den.

Forstyrrelser

Fjernnøkkelens funksjoner for nøkkelfri start og nøkkelfri låsing og opplåsing* kan forstyrres av elektromagnetiske felt og avskjerming.

Nb!

Unngå å oppbevare nøkkelen til den fjernbetjente sentrallåsen nær metallgjenstander eller elektroniske apparater, for eksempel mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner eller ladere – helst ikke nærmere enn 10–15 cm (4–6 tommer).

Hvis det likevel skulle oppstå forstyrrelser, kan du bruke fjernnøkkelens avtagbare nøkkelblad for å låse og deretter plassere nøkkelen i leseren koppholderen for å koble ut bilens alarm og for å kunne starte bilen.

Nb!

Når fjernnøkkelen plasseres i koppeholderen, må du passe på at ingen andre bilnøkler, metallgjenstander eller elektroniske apparater (f.eks. mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner eller ladere) finnes i koppeholderen. Flere bilnøkler i nærheten av hverandre i koppeholderen kan forstyrre hverandre.
  1. 1 Bildet er skjematisk, detaljer kan variere etter bilmodell.
  2. * Tilleggsutstyr/tilbehør.