Dataoverføring mellom bil og verksted1

Tiden for et bestilt verkstedbesøk hos et Volvo-verksted kan forkortes hvis feilsøkingsdata overføres allerede når bilen har stanset ved verkstedet.

Overføringen foregår lettest hvis du velger alternativet Automatisk tilkobling når jeg ankommer i innstillingsvinduet på midtdisplayet.

Hver gang bilen saktner ned til en tilstrekkelig lav fart, begynner bilen å søke etter Wi-Fi-nettverk. Hvis et autorisert Volvo-nettverk (ved et verksted) blir funnet, vises en melding, eller du ser et tilleggsvindu på midtdisplayet (gjelder ikke manuell tilkobling, se avsnittet "Manuell tilkobling til verksted" nedenfor).

Automatisk tilkobling til verksted

Nb!

For at føreren ikke skal forstyrres av uønskede forespørsler om oppkobling (f.eks. hvis bilen ofte parkeres i nærheten av et verksted med autorisert Volvo-nettverk) vil oppkoblingsmetoden gå over til manuell oppkobling hvis føreren avviser oppkobling 2 ganger innenfor en periode på 5 dager.

Uten bekreftelse fra føreren

Dette alternativet er den mest komfortable måten å overføre feilsøkingsdata på. Føreren trenger ikke bekrefte at bilen skal kobles til.

Hvis bilen stanser ved verkstedet og slås av med startbryteren, ser du en melding øverst i statusfeltet på midtdisplayet. Bilen vil automatisk kobles opp når førerdøren åpnes, såfremt føreren ikke trykker på meldingsknappen Avbryt.

Med bekreftelse fra føreren

Dette alternativet innebærer at føreren må bekrefte at bilen skal kobles opp.

Hvis bilen stanser ved verkstedet og slås av med startbryteren, åpnes et tilleggsvindu på midtdisplayet. Hvis føreren trykker på knappen Connect i tilleggsvinduet, vil bilen automatisk kobles opp når førerdøren åpnes. Hvis føreren ikke gjør noe, eller trykker på knappen Avbryt i tilleggsvinduet, skjer ingen tilkopling.

Manuell tilkobling til verksted

Manuell tilkobling gjennomføres av servicetekniker.

Endre tilkoblingsmåte

Tilkoblingsmåte for bilen kan endres i innstillingsvinduet i midtdisplayet.

Trykk på Innstillinger i toppvinduet.
Trykk på KommunikasjonVolvo service-nettverk.
Velg Automatisk tilkobling når jeg ankommer, Spør før tilkobling eller Aldri koble til og aldri spørre (manuell tilkobling).
  1. 1 Denne funksjonen blir innført gradvis i takt med at serviceverkstedene bygger ut tjenestene sine.