Red Key - Begrenset fjernnøkkel*

En Red Key gjør det mulig for bilens eier å angi begrensninger for visse av bilens egenskaper. Begrensningene skal gjøre det lettere å kjøre bilen på en sikker måte, f.eks. ved utlåning.
1617 - Red key restricted

For en Red Key er et mulig å angi bilens maksimale hastighet, angi fartspåminnelser og bestemme maksimalt lydvolum på høyttalersystemet. Dessuten vil visse av førerstøttesystemene til bilen alltid være aktive. Nøkkelens funksjoner er ellers de samme som for en vanlig fjernnøkkel.

En eller flere Red Keys kan bestilles hos en Volvo-forhandler. Til sammen elleve nøkler med begrensninger kan programmeres og brukes i en og samme bil - minst én må være en ordinær fjernnøkkel.

Innstillingene for Red Key foretas av brukeren av den ordinære fjernnøkkelen fra toppvinduet på midtdisplayet. Gå til: InnstillingerSystemFørerprofilRøde taster

Noen av bilens førerstøttefunksjoner kan ikke slås av for brukere av Red Key.

Begrensningene skal fungere som tiltak for å minske risikoen for ulykker, og dermed gjøre at det kjennes tryggere å overlate bilen til f.eks. unge sjåfører, betjent parkering eller verksted. Innstillingene kan ikke endres av innehaveren av en Red Key.

Mulige innstillinger

Følgende innstillinger kan velges for en Red Key:

Fartsbegrenser (Speed Limiter)1 (på/av):

• Innstillingsintervall: 50-250 km/t (30-160 mph)
  • Innstilling ved første gangs bruk er 120 km/t (75 mph)
  • Trinnintervall: 1 km/t (1 mph)
P5-15w19-XC90H-Symbol-Restricted Key Limit

I førerdisplayet vises symbolet og meldingen

Rød tast Fartsbegrensningen kan ikke overskrides.

Fartspåminnelse1 (på/av):

• Innstillingsintervall: 0-250 km/t (0-160 mph)
  • Innstilling ved første gangs bruk: 50, 70 og90 km/t (30, 45 og 55 mph)
  • Trinnintervall: 1 km/t (1 mph)
  • Maks. antall samtidige påminnelser: 6 stk.

Dempet maksvolum1 (på/av):

• Innstilling ved første gangs bruk: På

Adaptiv cruisekontroll*:

• Innstilling ved første gangs bruk: Lengste intervall
  • Se avsnittet "Adaptiv cruisekontroll" for mer informasjon

Førerstøttefunksjoner

Følgende førerstøttefunksjoner vil alltid være aktive for brukerne av en Red Key:

• Blind Spot Information (BLIS)*, se avsnittet "Blind Spot Information"
  • Filassistanse (LDW og LKA)*, se avsnittet "Filassistanse"
  • Avstandsvarsel*, se avsnittet "Avstandsvarsel"
  • City Safety, se avsnittet "City Safety"
  • Driver Alert Control (DAC)*, se avsnittet "Driver Alert Control"
  • Trafikkskiltinformasjon*, se avsnittet "Trafikkskiltinformasjon"
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Tilleggsutstyr, kun sammen med Red Key.