Navigere i vinduene i midtdisplayet

I midtdisplayet finnes fem forskjellige grunnvinduer: hjem-vinduet, toppvinduet, klimavinduet, applikasjonsvinduet (appvinduet) og funksjonsvinduet. Skjermen startes automatisk når førerdøren åpnes.

Hjem-vindu

Hjem-vinduet er det vinduet du ser når skjermen starter. Det har fire delvinduer: Navigering, Media, Telefon og et ekstra delvindu.

En app/bilfunksjon som velges fra app-/funksjonsvinduet, starter i respektive delvindu i hjem-vinduet. F.eks. starter FM-radio i Media-delvinduet.

Det ekstra delvinduet består av den sist brukte appen/bilfunksjonen, som ikke har noe med de andre tre områdene gjøre.

Delvinduene viser kortfattet informasjon om respektive app.

Nb!

Den første gangen bilen blir brukt, mangler innholdet i noen av delvinduene i hjem-vinduet.

Nb!

I standardmodus i startvinduet - trykk kort på hjem-knappen. Du ser en animasjon som beskriver hvordan du får tilgang til de forskjellige visningene.

Utvide et delvindu fra standardmodus

P5-1507-Home screen default vs expanded view
Standardmodus og utvidet modus for et delvindu i midtdisplayet.
Utvide et delvindu:

Trykk hvor som helst på delvinduet. Når et delvindu utvides, brukes det fjerde delvinduet i hjem-vinduet. De andre to blir minimert, og viser bare noe informasjon.

I det utvidede vinduet får du tilgang til de grunnleggende funksjonene i respektive app.

Lukke et utvidet delvindu:
Delvinduet kan lukkes på tre ulike måter:
  • Trykk på den øvre delen av det utvidede delvinduet.
  • Trykk på et annet delvindu (da åpnes det i stedet i utvidet modus).
  • Trykk kort på den fysiske hjem-knappen under midtdisplayet.

Åpne/lukke et delvindu i fullskjermmodus

Det ekstra delvinduet og delvinduet for Navigering kan åpnes i fullskjermmodus med enda mer informasjon og flere innstillingsmuligheter.

Når et delvinduer åpnet i fullskjermmodus, vises ingen informasjon fra de andre delvinduene.

P5-1507-Icon-Navi launch fullscreen

I utvidet modus åpner du appen i fullskjerm ved å trykke på symbolet.

P5-1507-Icon-Navi exit fullscreen

Trykk på symbolet for å gå tilbake til utvidet modus, eller trykk på hjem-knappen under skjermen.

P5-S90-V90-16w17-Touch screen-button
Hjem-knapp for midtdisplayet.

Du kan alltid gå tilbake til hjem-vinduet ved å trykke på hjem-knappen. Gå tilbake til standardvisning i hjem-vinduet fra fullskjermmodus - trykk to ganger på hjem-knappen.

Statusfeltet

Øverst oppe på skjermen vises aktivitetene i bilen. Til venstre i statusfeltet vises nettverks-/tilkoblingsinformasjon, og til høyre vises medierelatert informasjon, klokke og indikasjon om bakgrunnsaktivitet pågår.

Toppvindu

P5-1617-Settings pane
Toppvinduet trukket ned.

I midten av statusfeltet øverst på skjermen finnes en kategori. Åpne toppvinduet ved å trykke på kategorien, eller ved å dra/sveipe ovenfra og ned over skjermen.

I toppvinduet får du tilgang til:
  • Innstillinger
  • Brukerhåndbok
  • Profil
  • Bilens lagrede meldinger.

Forlat toppvinduet - trykk utenfor toppvinduet, på Hjem-knappen eller helt nede i toppvinduet og trekk opp. Bakenforliggende vindu blir da synlig, og det blir mulig å bruke det igjen.

Nb!

Toppvisningen er ikke tilgjengelig ved start/avstengning, eller når det vises en melding på skjermen. Den er heller ikke tilgjengelig når klimavinduet vises.

Gå inn i toppvinduet fra en app

Trekk ned toppvinduet mens en app er aktiv, f.eks. FM-radio:

• Trykk på FM-radio Innstillinger - du ser innstillingene for FM-radio.
  • Trykk på FM-radio brukerveiledning - du ser en artikkel om FM-radio.

Dette gjelder bare visse av appene i bilen. For tredjepartsapper du laster ned har du f.eks. ikke appspesifikke artikler eller innstillinger.

Klimavindu

Klimaraden nederst på skjermen er alltid synlig. Der kan du foreta de vanligste klimainnstilingene umiddelbart, f.eks. innstilling av temperatur, setevarme og vifte.

P5-1507-Icon-settings-climate

Trykk på symbolet midt på klimaraden for å åpne klimavinduet og få tilgang til flere klimainnstillinger.

P5-1507-Icon-close

Trykk på symbolet for å lukke klimavinduet og gå tilbake til forrige vindu.

Applikasjonsvindu

P5-1617-Application pane
Applikasjonsvindu med bilens apper.

Sveip fra høyre til venstre1 over skjermen for å komme til applikasjonsvinduet (appvinduet) fra hjemvinduet. Her ligger apper som er lastet ned (tredjepartsapper), men også apper for innebygde funksjoner, for eksempel FM-radio. Noen apper viser kortfattet informasjon direkte i appvinduet, for eksempel antall uleste tekstmeldinger for Meldinger.

Trykk på en app for å åpne den. Den åpnes da i det delvinduet den tilhører, for eksempel Media.

Avhengig av mengden apper er det mulig å bla nedover i appvinduet. Gjør det ved å sveipe/dra nedenfra og opp.

Flytte en app:
Trykk på appen og hold.
Appen blir gjennomskinnelig og større når det er mulig å flytte den.
Trekk appen til ønsket sted.

Nb!

Apper og bilfunksjonsknapper kan ikke legges på steder som allerede er opptatt.

Gå tilbake til hjem-visning igjen ved å sveipe fra venstre til høyre1 over skjermen eller ved å trykke på hjem-knappen.

Funksjonsvindu

P5-15w46-Car functions pane
Funksjonsvindu med knapper for forskjellige bilfunksjoner.

Sveip fra venstre til høyre1 over skjermen for å komme til funksjonsvinduet fra hjemvinduet. Herfra aktiveres/deaktiveres forskjellige bilfunksjoner, f.eks. Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid* og Parkeringshjelp*.

Avhengig av mengden funksjoner er det også mulig å bla nedover i vinduet. Gjør det ved å sveipe/dra nedenfra og opp.

I motsetning til appvinduet, der en app åpnes med et trykk, aktiveres/deaktiveres en funksjon med et trykk på tilhørende funksjonsknapp. Noen funksjoner, triggerfunksjonene, åpnes i et eget vindu når du trykker på dem.

Som i appvinduet kan du flytte funksjonsknappene rundt og legge dem i ønsket rekkefølge.

1. 1 Gjelder for biler med venstreratt. For biler med høyreratt sveiper du i motsatt retning.
  2. * Tilleggsutstyr/tilbehør.