Dataoverføring mellom bil og verksted via trådløst nettverk

Volvos verksteder har et spesielt trådløst nettverk for sikker dataoverføring mellom bilen din og verkstedet. Ditt verkstedbesøk blir enklere og mer effektivt når diagnoseinformasjon og programvare kan overføres via verkstedets nettverk.

Når du kommer til verkstedet for et verkstedbesøk, kan det hende at din servicetekniker ønsker å koble bilen til verkstedets nettverk via trådløs tilkobling for å gjennomføre feilsøking og laste ned programvare. For denne typen kommunikasjon kobler bilen seg utelukkende til verkstedets nettverk. Det er derfor ikke mulig å koble bilen til et annet trådløst nettverk, for eksempel hjemme, bare til verkstedenes spesifikke nettverk.

Manuell tilkobling til verksted

Manuell tilkobling utføres vanligvis av serviceteknikeren. Serviceteknikeren bruker knappene på din fjernnøkkel for å koble til bilen. Det er derfor viktig å ta med en nøkkel med knapper ved verkstedbesøket. Med tre trykk på låseknappen på fjernnøkkelen kobles bilen til verkstedets nettverk via trådløs tilkobling.

Når bilen er koblet til et Wi-Fi-nettverk, vises symbolet P5–1507–Symbol in status bar–Wi-Fi connected i midtdisplayet.

Advarsel

Bilen må ikke kjøres når den er koblet til verkstedets nettverk og system.