Koble en telefon til bilen via Bluetooth første gang

Koble til en telefon med Bluetooth aktivert for at du skal ha mulighet til å ringe, sende/motta meldinger og spille media trådløst fra bilen og koble bilen til internett.

Det er mulig å ha to Bluetooth-enheter tilkoblet samtidig, den ene bare for trådløs avspilling. Den sist tilkoblede telefonen blir automatisk tilkoblet for å ringe, sende/motta meldinger, spille medier og gi internettoppkobling. Det er mulig å endre hva telefonen skal brukes til, i innstillinger for Bluetooth-enheter.

Etter at enheten er koblet til/registrert første gang via Bluetooth, trenger ikke enheten lenger å være synlig/søkbar, det holder at Bluetooth er aktivert. Hvis du vil kunne koble bilen til internett via telefonen, må internettdeling være aktivert i telefonen. Maksimalt 20 tilkoblede Bluetooth-enheter kan lagres i bilen.

Det er to muligheter til å tilkoble. Enten søker du etter telefonen fra bilen, eller søker etter bilen fra telefonen.

Alternativ 1 - søk telefon fra bil

Gjør telefonen søkbar/synlig via Bluetooth.
Hvis du vil koble bilen til internett via telefonens Bluetooth, aktiverer du internettdeling (bærbar/personlig hotspot) via Bluetooth i telefonen.

Åpne delvinduet for telefon.

• Hvis ingen telefon er koblet til bilen, trykker du på Legg til telefon.
  • Hvis telefon er koblet til bilen, trykker du på BytteP5–1617–Change phone symbol. Trykk på Legg til telefon i popup-vinduet.
Tilgjengelige Bluetooth-enheter listes opp. Listen oppdateres etter hvert som nye enheter oppdages.
Trykk på navnet på den telefonen som skal kobles til.
Kontroller at angitt sifferkode i bilen stemmer overens med den i telefonen. Velg i så fall å akseptere på begge stedene.
Velg i telefonen å akseptere eller avvise eventuelle valg for telefonens kontakter og meldinger.

Notat

• På noen telefoner må meldingsfunksjonen aktiveres.
  • Alle mobiltelefoner er ikke fullt ut kompatible, og de kan da ikke vise kontakter og meldinger i bilen.

Alternativ 2 - søk bil fra telefon

Åpne delvinduet for telefon.

• Hvis ingen telefon er koblet til bilen, trykker du på Legg til telefonGjør det mulig å oppdage bil.
  • Hvis telefon er koblet til bilen, trykker du på BytteP5–1617–Change phone symbol. Trykk på Legg til telefonGjør det mulig å oppdage bil i popup-vinduet.
Aktivere Bluetooth i telefonen.
Hvis du vil koble bilen til internett via telefonens Bluetooth, aktiverer du internettdeling (bærbar/personlig hotspot) via Bluetooth i telefonen.
Søk i telefonen etter Bluetooth-enheter.
Tilgjengelige Bluetooth-enheter listes opp.
Velg bilens navn på telefonen.
Et popup-vindu om tilkoblingen vises i bilen. Bekreft tilkoblingen.
Kontroller at angitt sifferkode i bilen stemmer overens med den i den eksterne enheten. Velg i så fall å akseptere på begge stedene.
Velg i telefonen å akseptere eller avvise eventuelle valg for telefonens kontakter og meldinger.

Notat

• På noen telefoner må meldingsfunksjonen aktiveres.
  • Alle mobiltelefoner er ikke fullt ut kompatible, og de kan da ikke vise kontakter og meldinger i bilen.

Notat

Hvis telefonens operativsystem oppdateres, er det mulig at koblingen brytes. Slett da telefonen fra bilen, og koble så på nytt.

Kompatible telefoner

Mange telefoner på markedet har i dag trådløs Bluetooth-teknikk, men ikke alle er helt kompatible med bilen. Angående kompatibilitet, se support.volvocars.com.