Srebreni SUV Volvo XC40 sa redizajniranim dizajnerskim detaljima.

Za svaku stranu vaše ličnosti.

Otkrijte naš kompaktni SUV – sa redizajniranim dizajnerskim detaljima i ugrađenim Googleom*, odvažniji je i svestraniji nego ikada prije gdje god da vas život odvede. * Ugrađeni Google je dostupan za blage hibride XC40 i potpuno električni XC40 Recharge.

Položaj vozača i centralna konzola u vozilu Volvo XC40.
Krupni plan sjedišta u unutrašnjosti vozila SUV XC40.
Prednji dio unutrašnjosti u vozilu SUV Volvo XC40.

Uvijek imajte kontrolu u svojim rukama pomoću intuitivne tehnologije i ugrađenog Googlea.

U potpunosti integrisane Google Mape u vozilu Volvo XC40.

Najbolja navigacija u klasi

Uz potpuno integrisane Google Mape u vozilu, glasovno upravljanje bez dodira s Google Asistentom, informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu te automatsko preusmjeravanje, na svoje odredište možete stići s manje briga.

Pogodnost u automobilu

Pomoću Google Asistenta u svom vozilu Volvo možete preuzeti upute, uživati u zabavnim sadržajima, ostati u kontaktu s prijateljima, porodicom i kolegama te precizno podesiti okruženje u kabini – sve to možete uraditi bez sklanjanja ruku s upravljača. Jednostavno izgovorite „Hej, Google” da započnete.

Obavite više posla dok putujete

Svoje omiljene aplikacije i uređaje možete povezati putem Googlea da bez problema obavljate posao tokom dana. Jednostavno uspostavite vezu s kompatibilnim pametnim kućnim uređajima i upravljajte njima dok ste u automobilu kako biste bili mirni i osjećali se ugodno.

Ugrađeni Google je dostupan za blage hibride XC40 i potpuno električni XC40 Recharge.

Potpuno se predajte vrhunskom iskustvu medija i zvuka.

Za upravljanje bez dodira pričajte s Googleom u svom blagom hibridu SUV XC40. Uz poznati interfejs možete uživati u zabavnim sadržajima te ostati u kontaktu s prijateljima, porodicom i kolegama, i to koristeći samo svoj glas. Uz pristup aplikacijama na Google Play trgovini te vrhunski zvučni sistem Harman Kardon, veza između vas, vašeg vozila i vašeg života nikad nije bila jača.

Google Asistent

Pomoć u automobilu bez upotrebe ruku.

Premium zvuk iz zvučnika Harman Kardon

Vaš prozor u svijet dobrog zvuka.

Zvučnici Harman Kardon u vozilu Volvo XC40.
Google Play

Ostanite povezani sa svojim digitalnim svijetom.

Ilustracija tehnologije blagog hibrida Volvo.

Iskoristite vraćenu energiju.

Naši blagi hibridi vraćaju energiju koja se stvara prilikom kočenja i pohranjuju je u 48-voltnu bateriju. Prilikom korištenja ove energije se smanjuju potrošnja goriva i emisije ispušnih gasova.

Profinjena mobilnost

Blagi hibrid XC40 je dizajniran za uglađena kretanja i profinjeno ubrzanje. Zahvaljujući tome, putovanja gradom i autoputom su još prefinjenija.

Ušteda goriva

Svaka kap ušteđenog goriva je važna – kod naših blagih hibrida ćete uživati u manjoj potrošnji goriva pri čemu nećete ugrožavati performanse.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Naš sistem opremljen s četiri kamere koje pružaju pogled od 360° može vam pomoći da samouvjereno parkirate čak i u zatvorenim prostorima.

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unazad s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.*

Naš informativni sistem za mrtvi ugao (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.
** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.
*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.