Volvo XC60 Recharge

Volvo XC60 Recharge

Volvo XC60 Recharge

Pametniji XC60.

Ugrađeni Google i uzbudljivo iskustvo u vožnji blagog hibrida – naš SUV srednje veličine pametniji je, iz kog god ugla da ga posmatrate.

Žena gleda Volvo XC60 Recharge koji je priključen u pol za punjenje i puni se.
Krupni plan unutrašnjih sjedišta od mješavine vune bez kože u vozilu XC60 Recharge.
Jedno od zadnjih vanjskih svjetala vozila Volvo XC60 Recharge.
Slika tehničkih detalja šasije, baterije i pogona plug-in hibrida Volvo.

Potpuna električna sloboda sada je lakša nego ikada prije.

XC60 Recharge napaja naš pogon plug-in hibrida najnovije generacije. Ovaj dinamični SUV srednje veličine koji pruža veliku izlaznu snagu i duži električni domet, optimizira potpuno električnu slobodu te dodatno smanjuje emisije ispušnih plinova.

Duži električni domet

Napravite više kilometara s jednim punjenjem. U načinu vožnje Pure electric, XC60 Recharge možete voziti do 79 kilometara bez emisija ispušnih plinova.*

Vožnja jednom papučicom

Optimizirana funkcija vožnje jednom papučicom nudi besprijekorno, elektrificirano iskustvo u vožnji s manjom potrebom za dodirivanjem papučice kočnice.

* Brojke su zasnovane na podacima WLTP koji su dobijeni u posebnim uslovima testiranja. Stvarni domet vožnje, potrošnja goriva i energije koji se jave u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Brojke su preliminarne. Čeka se na konačnu homologaciju vozila.

* Brojke su zasnovane na podacima WLTP koji su dobijeni u posebnim uslovima testiranja. Stvarni domet vožnje, potrošnja goriva i energije koji se jave u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Brojke su preliminarne. Čeka se na konačnu homologaciju vozila.

Kontrolišite svoju dinamičnu vožnju pomoću intuitivne tehnologije i ugrađenog Googlea.

Najbolja navigacija u klasi

Uz potpuno integrirane Google Mape u vozilu, glasovno upravljanje bez dodira s Google Asistentom, informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu te automatsko preusmjeravanje, na svoje odredište možete stići s manje problema.

Pogodnost u automobilu

Pomoću Google Asistenta u svom vozilu Volvo možete preuzeti upute, uživati u zabavnim sadržajima, ostati u kontaktu s prijateljima, porodicom i kolegama te precizno podesiti okruženje u kabini – sve to možete uraditi bez sklanjanja ruku s upravljača. Jednostavno izgovorite „Hej, Google” da započnete.

Obavite više posla dok putujete

Svoje omiljene aplikacije i uređaje možete povezati putem Googlea da bez problema obavljate posao tokom dana. Jednostavno uspostavite vezu s kompatibilnim pametnim kućnim uređajima i upravljajte njima dok ste u automobilu kako biste bili mirni i osjećali se ugodno.

Potpuno se predajte vrhunskom iskustvu medija i zvuka.

Pričajte s Googleom u svom SUV-u XC60 Recharge za upravljanje bez dodira. Uz poznati interfejs možete uživati u zabavnim sadržajima te ostati u kontaktu s prijateljima, porodicom i kolegama, a pri tome ćete koristiti samo svoj glas. Uz pristup aplikacijama na Google Play trgovini te opcionalni vrhunski zvučni sistem Bowers & Wilkins, veza između vas, vašeg vozila i vašeg života nikad neće biti jača.

Google Asistent

Pomoć u automobilu bez upotrebe ruku.

Bowers & Wilkins

Uživajte u vrhunskim zvučnim performansama.

Zvučnici Bowers & Wilkins u vozilu Volvo XC60 Recharge.
Google Play

Ostanite povezani sa svojim digitalnim svijetom.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unazad s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.*

Naša sigurnosna tehnologija pomoći vam može pružiti podršku automatskim kočenjem kada skrećete u istom smjeru kao i nadolazeće vozilo ako postoji opasnost od sudara.

Naša inteligentna sigurnosna tehnologija pomoći vam danju i noću pomaže u detektovanju i izbjegavanju drugih vozila, pješaka, biciklista i velikih životinja. Ova tehnologija vozača najprije upozorava putem upozorenja, a zatim automatskim kočenjem ako vozač ne reaguje.**

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.

** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.

*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.