Oblik stvari koje dolaze. Otkrijte naš potpuno električni crossover s unutrašnjošću napravljenom bez kože i ugrađenim Googleom. Započnite svoju online narudžbu danas.*

* Vaša narudžba bit će finalizirana kod vašeg prodavača u skladu s njegovim odredbama i uslovima.

* Vaša narudžba bit će finalizirana kod vašeg prodavača u skladu s njegovim odredbama i uslovima.

Vanjski prednji prikaz modela Volvo C40 Recharge fjord plave boje.
Volvo C40 Recharge fjord plave boje s kablom za punjenje.
Volvo C40 Recharge s vrhunskim ozvučenjem Harman Kardon.

Čisto srce u odvažnom tijelu. Upoznajte naš električni crossover.

Kraće vrijeme punjenja za više kilometara

Naša sljedeća generacija električnih pogona povećava kapacitet vašeg C40 Recharge, dajući vam veći domet i brže punjenje istosmjernom strujom.

Bez kompromisa

Uz C40 Recharge ne morate da birate između snage i odgovorne vožnje. Samo zauzmite svoje mjesto i odvezite se uživajući u udobnosti vožnje jednom papučicom i jednostavnom ubrzanju uz nultu emisiju ispušnih plinova.

Agilnost zadnjih točkova

C40 Recharge je dostupan s jednim ili dvostrukim pogonom. Uz jedan pogon na zadnje točkove sada se pojačava snaga i agilnost automobila, čime vaša vožnja postaje još ugodnija.

Brojke su preliminarne i zasnivaju se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars za C40 Recharge twin i ovi rezultati nisu zagarantovani. Stvarni domet vožnje i potrošnja energije u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Vrijeme punjenja se može razlikovati te zavisi od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Čeka se na homologaciju vozila. Otvorite potpune specifikacije i pregledajte druge opcije pogonskog sklopa.

Izrazite se. Savremeni dizajn i unutrašnjost bez kože daju ugođaj u modelu C40 Recharge.

Više onoga što želite. Prepustite se pametnim karakteristikama i omogućavanju tehnologije.

Ugrađeni Google
Pročišćivač zraka
Premium zvuk iz zvučnika Harman Kardon
Kamera od 360°
Upozorenje o unakrsnom saobraćaju
Aplikacija Volvo Cars

Šta želite znati o potpuno električnom modelu C40 Recharge?

Šta znači da mogu putem interneta započeti narudžbu potpuno električnog modela C40 Recharge?

Vaš automobil možete konfigurisati prema svojim željama, pregledati različite mogućnosti finansiranja i nabavke automobila, a zatim pregledati sažetak cijele narudžbe. Ako ste zadovoljni narudžbom, možete dodati lične podatke, odabrati prodavača po svom izboru i poslati zahtjev za narudžbu. Dobićete e-mail sa potvrdom sa svim podacima, a prodavač / prodajni centar će vas kontaktirati u roku od jednog radnog dana kako biste finalizirali narudžbu vašeg novog automobila.

Da li je moguće dodati dodatne pakete, opcije ili dodatke nakon slanja zahtjeva za narudžbu online?

Da. Nakon slanja obrasca sa zahtjevom, prodavač / prodajni centar koji ste odabrali će vas kontaktirati. Prije finaliziranja narudžbe možete dodati dostupne pakete, opcije i ostale dodatke. Imajte na umu da ovo može povećati cijenu.

Koje mogućnosti finansiranja su na raspolaganju?

Postoji mogućnost direktne kupovine i mogućnost lizinga. Cijene prikazane na našoj web lokaciji su preporučene cijene, a konačna cijena će biti finalizirana zajedno s vašim prodavačem. Plaćanje depozita ili uplatu nije moguće izvršiti online. Nakon odabira željene opcije finansiranja, prodavač će vam detaljno objasniti uslove plaćanja

Moram li fizički posjetiti prodavača kako bih dovršio narudžbu i potpisao ugovor?

Da. Radimo na rješenju za online plaćanje, ali za sada narudžbu morate finalizirati i fizički potpisati vi i vaš prodavač.

Da li slanjem obrasca sklapam obavezujući ugovor?

Ne. Vaši se podaci koriste samo za obradu vašeg zahtjeva za narudžbu.

Mogu li trgovati svojim trenutnim automobilom?

O tome možete razgovarati sa svojim lokalnim prodavačem.

Mogu li putem interneta naručiti druge modele i pogonske sklopove?

Da, možete započeti s online narudžbom potpuno električnog vozila XC40 Recharge i C40 Recharge. Ako ste zainteresovani za drugi model ili drugačiji pogonski sklop, vaš lokalni prodavač će vam rado pomoći i napraviti atraktivnu ponudu.

Da li je moguće rezervisati probnu vožnju?

Da, obratite se lokalnom prodavaču i oni će vam rado organizovati probnu vožnju.

Koje su opcije vlasništva dostupne?

Olakšali smo kupovinu potpuno električnog C40 Recharge putem fleksibilnih opcija kupovine i leasinga. Automobil možete platiti u cijelosti prilikom isporuke ili iskoristiti naše ponude za finansiranje.

Da li se potpuno električni C40 Recharge nudi i u okviru flotne prodaje?

Kontaktirajte naš tim flotne prodaje na. Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja i razgovarati s vama o raspoloživim mogućnostima.

Koliko dugo mogu voziti potpuno električni C40 Recharge bez punjenja baterije?

Kompanija Volvo Cars procjenjuje da bi s potpuno napunjenom baterijom vozilo moglo ostvariti projektovani domet od 507 km (dvomotorni) ili 476-533 km (jednomotorni) u mješovitoj vožnji.* Ove preliminarne brojke su još uvijek u fazi potvrđivanja i bit će ažurirane kada podaci o potvrđenom dometu budu dostupni.

Na stvarni domet utiče stil vožnje i vanjski faktori kao što su vanjska temperatura, vrijeme, vjetar, topografija i putevi. Na domet takođe utiče i to koliko električne energije koristite za funkcije automobila kao što su grijanje i hlađenje. Jedan od načina da poboljšate domet je da unaprijed pripremite automobil tokom punjenja, tako da temperatura u vozilu već bude ugodna kad krenete na put.Brojke su preliminarne i zasnivaju se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars za EX90; ovakvi rezultati nisu zagarantovani. Stvarni domet vožnje i potrošnja energije u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Čeka se na homologaciju vozila.

Koliko može trajati punjenje kod kuće?

Vrijeme punjenja zavisi od opreme za punjenje koju koristite i električnih instalacija kod kuće. Standardni kabl za kućno punjenje s priključkom za domaćinstvo je prvenstveno pomoćni kabl. Punjenje prazne baterije do 100% ovim kablom traje približno 8-76 sati, u zavisnosti od tržišta.

Za redovno i znatno kraće vrijeme punjenja kod kuće, preporučujemo 3-fazni zidni wallbox uređaj od 11 kW. Uz ovu instalaciju vrijeme punjenja može trajati približno 7-8 sati (od prazne baterije do 100% napunjenosti), dok će domet biti oko 50–60 km po satu.

Napomena: vrijeme punjenja zavisi i od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila.

Koja oprema mi je potrebna za lako i sigurno punjenje potpuno električnog modela C40 Recharge kod kuće?

Standardni ugrađeni kućni kabel za punjenje prvenstveno je dizajniran kao pomoćni kabel za kućnu upotrebu. Za znatno brže i praktičnije punjenje kod kuće preporučujemo da instalirate 3-fazni wallbox uređaj od 11 kW.

Koliko košta punjenje baterije potpuno električnog modela C40 Recharge?

Cijena električne energije varira u zavisnosti od lokalnih uslova, ali je često niža u odnosu na cijenu benzina ili dizela. Niža cijena goriva također je jedan od nekoliko razloga za prelazak na električni automobil. A za još niže troškove, svoj potpuno električni C40 Recharge možete staviti da se puni u vrijeme najniže tarife, što je često noću.

Mogu li koristiti potpuno električni C40 Recharge za duga putovanja?

Ovaj potpuno električni crossover je savršen za udobnu vožnju na velikim udaljenostima. A baterija velikog kapaciteta osigurava dugu vožnju bez brige o dometu. Ako automobil morate puniti tokom putovanja, možete koristiti stanice za punjenje izmjeničnom strujom ili stanice za brzo punjenje istosmjernom strujom. Na stanicama za brzo punjenje istosmjernom strujom od 200 kW bateriju možete napuniti od 10% do 80% za približno 27 minuta (domet oko 80–100 km za 10 minuta) što je sasvim dovoljno vremena za odmor i obrok tokom putovanja.*

* Vrijeme punjenja je okvirno i zasniva se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars te ovi rezultati nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može varirati i zavisi i od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Čeka se na homologaciju vozila.

Koji je najbrži način za punjenje mog potpuno električnog modela C40 Recharge na dugim putovanjima?

Najbrže punjenje na putu je moguće na stanicama za brzo punjenje istosmjernom strujom. Za najbrže moguće punjenje preporučujemo da nivo punjenja automobila ograničite na 80%. Na taj način se vrijeme punjenja skraćuje jer posljednjih 20% punjenja traje najduže. Stoga punjenje baterije od 10 do 80% na brzom punjaču istosmjernog napona 200 kW traje samo oko 27 minuta.* Ali ako morate doći do svog odredišta ili sljedeće stanice za punjenje, možete odabrati punjenje baterije do 100% pomoću postavki na centralnom ekranu automobila.

* Vrijeme punjenja je okvirno i zasniva se na procjenama i izračunima kompanije Volvo Cars te ovi rezultati nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može varirati i zavisi i od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Čeka se na homologaciju vozila.

Kako mi automobil pomaže da pronađem najbližu stanicu za punjenje?

U zemljama u kojima se na Google Mapama mogu naći stanice za punjenje, javne stanice za punjenje možete pronaći direktno na karti na centralnom ekranu automobila ili uz pomoć aplikacije za pametni telefon. Tu također možete odabrati stanice za punjenje koje preferirate, te možete dobiti upute za smjer vožnje.

Može li se baterija zamijeniti?

Ako bateriju ili modul baterije treba zamijeniti, to se može učiniti kao i kod bilo kog drugog tehničkog dijela automobila.

Kako baterija utiče na sigurnost prilikom sudara?

Baterija znači 500 kg dodatne težine što prilikom sudara utiče kako na putnike u automobilu tako i na ostala vozila. Baterija također treba posebnu zaštitu kako bi se izbjeglo štetno curenje nakon sudara. Primjenom niza inovativnih sigurnosnih rješenja, inžinjeri za sigurnost kompanije Volvo Cars dizajnirali su C40 Recharge kako bi savladali sve ove izazove.

Koje su Googleove aplikacije i usluge ugrađene u C40 Recharge?

Potpuno električni C40 Recharge ima ugrađene aplikacije Google Maps, Google Assistant i Google Play.

Da li Volvo C40 Recharge ima aplikaciju Apple CarPlay?

Da, Apple CarPlay je standardna oprema za potpuno električni C40 Recharge.*

* Apple CarPlay se može koristiti samo u kombinaciji s modelom iPhone 5 ili novijim. Apple CarPlay i iPhone su zaštitni znaci kompanije Apple Inc.

Da li su digitalne usluge obuhvaćene pretplatom?

Da, uključen je do četverogodišnji pristup uslugama. Nakon toga možete produžiti pretplatu ako želite nastaviti koristiti sve uključene usluge.

Kada započinje pretplata na digitalne usluge i koliko traje?

Pretplata traje do četiri godine. Ako je automobil nov, ovaj period počinje teći od dana isporuke u prodajnom centru. Pretplata se vezuje uz automobil, pa se u slučaju prodaje automobila preostalo vrijeme pretplate prenosi na sljedećeg vlasnika / korisnika.

Jesu li uključeni svi podaci potrebni za pokretanje paketa digitalnih usluga?

Ne. Morat ćete se povezati uz pomoć vlastitog uređaja putem modemskog povezivanja uz pomoć Bluetootha i koristiti svoj lični podatkovni paket za pristup tim uslugama.

Kolika je nosivost potpuno električnog modela C40 Recharge?

Pametni dizajn baterije znači da svi putnici imaju isto prostora kao i kod običnog vozila. To također pruža beskompromisnu prilagodljivost i pametna rješenja za odlaganje. Kapacitet stražnjeg prtljažnika je 413 litara uključujući pretinac ispod utovarnog poda. Baterija zauzima prostor ispod utovarnog poda, ali to se u velikoj mjeri kompenzuje prednjim prtljažnikom ispod poklopca motora, koji pruža prostor za kablove za punjenje i druge predmete koji vam nisu često potrebni ali želite da vam budu lako dostupni ako je prtljažnik pun.

Koji je vučni kapacitet potpuno električnog modela C40 Recharge?

Vjerujemo da biste trebali imati mogućnost vožnje potpuno električnog automobila bez kompromisa u pogledu uobičajene prilagodljivosti. Zbog toga potpuno električni C40 Recharge može vući do 1800 kg.

Kakvu garanciju Volvo Cars daje na bateriju?

Garancija za automobile kompanije Volvo Cars traje 8 godina ili 160 000 km, u zavisnosti od toga šta prije nastupi, pod uslovom da se automobil i baterija održavaju i koriste u skladu s preporukama kompanije Volvo Cars.

Koliko je održavanja i servisa potrebno za potpuno električni C40 Recharge?

Elektromotori su trajno zatvoreni i ne zahtijevaju održavanje. Stoga u poređenju s motorima automobila s unutrašnjim sagorijevanjem, potpuno električni C40 Recharge iziskuje mnogo manje održavanja što može rezultirati nižim troškovima.

Da li je ugljični otisak životnog ciklusa potpuno električnog C40 Recharge manji od ekvivalentnog vozila s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem?

Tokom životnog ciklusa vozila, ugljični otisak potpuno električnog vozila (BEV) je manji od tradicionalnog vozila s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem (ICE). Ipak, udaljenost koju treba preći da bi emisija ugljika BEV vozila bila manja od emisije ICE vozila u velikoj mjeri zavisi od toga kako se proizvodi električna energija koja pokreće vozilo. Ako svoj BEV punite obnovljivom električnom energijom, morat ćete prijeći samo 49000 km da biste došli do te tačke, u poređenju sa 110000 km ako koristite električnu energiju proizvedenu iz prosječnog globalnog energetskog miksa. Gdje god je moguće, preporučujemo vam da svoje električno vozilo punite električnom energijom iz obnovljivih izvora.

Posvećeni smo potpunoj transparentnosti kada je u pitanju uticaj ugljika naših električnih vozila, a procjenu životnog ciklusa (LCA) vozila C40 Recharge možete pronaći ovdje.

Kako mogu znati da li je baterija proizvedena na ekološki i društveno odgovoran način?

Kako mogu znati da li je baterija proizvedena na ekološki i društveno odgovoran način?Odgovor: Kompanija Volvo Cars se zalaže za potpunu sljedivost, pomažući našim kupcima da voze električne automobile Volvo znajući da su sirovine za baterije odgovorno nabavljene. Uvođenje blockchain tehnologije značajno poboljšava sljedivost u lancu nabavke kobalta. Blockchain, u spoju s inspekcijama na rudarskim lokacijama, GPS praćenjem, skeniranjem pri ulazu i izlazu, verifikovanim pružateljima logističkih usluga, prepoznavanjem lica, provjerama identiteta i vremenskim praćenjem, doprinosi sljedivosti materijala od rudnika do fabrike automobila.

Kompanija Volvo Cars blisko sarađuje sa svojim dobavljačima kako bi se poboljšala sljedivost naših proizvoda i usluga, uključujući i osiguravanje odgovornih lanaca nabavke i učinkovito korištenje resursa. Zalažemo se za odgovornu nabavku minerala i metala te u potpunosti podržavamo Smjernice OECD-a o dužnoj pažnji za odgovorne lance opskrbe mineralima iz sukobima pogođenih i visokorizičnih područja. U skladu s tim, od dobavljača baterija tražimo da podrže našu posvećenost potpunoj transparentnosti lanca nabavke kobalta i djelovanju u smjeru potpune sljedivosti.

Održivost je ključni faktor pri procjeni i odabiru dobavljača. Pratimo rad postojećih dobavljača i pratimo revizije trećih strana. Od dobavljača baterija također tražimo da minimiziraju karbonske emisije tokom procesa proizvodnje, uključujući i korištenjem obnovljive energije. Svi naši dobavljači moraju prihvatiti kodeks ponašanja za poslovne partnere kompanije Volvo Cars, što uključuje poštivanje ljudskih prava, uključujući prava radnika.

Potpuno električni život

Otkrijte prednosti vožnje Volvo Recharge vozila i saznajte više o električnoj mobilnosti.

Punjenje vašeg Volvo automobila

Koliko često trebam puniti potpuno električni automobil i koliko traje punjenje?

Volvo Recharge

Želite li saznati više o našoj liniji potpuno električnih i plug-in hibridnih automobila?

Otkrijte prednosti.

Istražite Care ponudu koja dolazi uz C40 Recharge.

Naš servis

Pokrivamo usluge održavanja i zamjene istrošenih dijelova kako bismo pomogli da vaš automobil besprijekorno radi. *

Pokriće osiguranja

Vaš novi Volvo dolazi s paketom osiguranja koji uključuje ono što vam treba tako da možete mirno započeti svoje putovanje.

Pomoć na cesti

Zatražite hitnu pomoć na cesti 24/7 u slučaju kvara ili nesreće kako biste vi i vaša porodica bili sigurni na putu.

* Usluga podliježe odredbama i uslovima - zamjena istrošenih dijelova je ograničena, a vrijede i izuzeća, za više informacija obratite se vašem prodavaču vozila Volvo.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.