Zaštita malih putnika

Volvo dječja sjedišta i jastuci

Slika porodice s dvoje male djece.
Volvo dječje sjedište za djecu visine 40–73 cm.

Sjedište za dojenčad

40–73 cm ili do 10 mjeseci

Pružajući udobnost i zaštitu za dojenčad do 10 mjeseci (ili 40–73 cm), naše sjedište okrenuto unazad se može upariti s ISOFIX bazom. Ima dubok dizajn i visoka bočna krila s naslonom za glavu. Presvlake su napravljene od 80% vune, udobne i prozračne tkanine koja se može prati u mašini. Sjedište također ima podesivu ručku za nošenje.

Volvo dječje sjedište okrenuto prema nazad pogodno za novorođenčad do 4 godine.

Lako pristupačno dječje sjedište okrenuto prema nazad

40–105 cm, novorođenče–4 godine

Idealno rješenje za većinu djece uzrasta do 4 godine, naše sjedište okrenuto unazad s funkcijom okretanja i ISOFIX nosačem čini postavljanje i podizanje vašeg djeteta lakšim. Kada je dijete sigurno pričvršćeno, jednostavno zakrenite sjedište dok ne klikne u poziciju. Presvlake su napravljene od 80% vune, udobne i prozračne tkanine koja se može prati u mašini.

Volvo dječje sjedište okrenuto unazad za djecu između 9–25 kg, 9 mjeseci–6 godina.

Dječje sjedište okrenuto unazad

9–25 kg, 9 mjeseci–6 godina

Dizajnirano da pruži udobnost i sigurnost za djecu uzrasta od 9 mjeseci do 6 godina (ili 9-25 kg), naše sjedište okrenuto unazad osigurano je sigurnosnim pojasom i podnim ušicama u vašem automobilu. Presvlake su napravljene od 80% vune, udobne i prozračne tkanine koja se može prati u mašini. Sjedište također nudi širok prostor za noge i opcije naginjanja i zavaljivanja.

Volvo autosjedalica za djecu između 15–36kg, 4–10 godina.

Autosjedalica

15–36 kg, 4–10 godina

Idealan izbor za većinu djece uzrasta 4-10 godina (ili 15-36 kg), naša autosjedalica ima podstavljeni naslon za glavu, visoke bočne ploče, kao i zaštitu za ramena. Lako se postavlja pomoću ISOFIT sistema, a presvlake su napravljene od 80% vune, udobne i prozračne tkanine koja se može prati u mašini.

Volvo jastuk i naslon za djecu između 15–36kg, 4–10 godina.

Jastuk i naslon za djecu

15–36 kg, 4–10 godina

Za djecu uzrasta 4–10 godina (ili 15–36 kg), naš jastuk s naslonom za leđa pomaže u pružanju udobnosti i sigurnosti dok vaše dijete raste. S pet postavki visine, može se podesiti kako bi se omogućio opušteniji položaj. Presvlake su napravljene od 80% vune, udobne i prozračne tkanine koja se može prati u mašini.

Istražite kolekciju

Dijete koje sjedi u Volvo dječjem sjedištu i gleda van

Dječja sigurnost

Volvo Cars je uvijek bio na čelu inovacija u oblasti sigurnosti djece. Naš pristup je zasnovan na istraživanju sigurnosti u stvarnom životu i dobrom razumijevanju i vas i potreba vašeg djeteta.