Sigurnost

U kompaniji Volvo Cars isporučujemo proizvode za bezbjednost djece od 1970-ih godina, od dječjih sjedišta do produžetaka sjedišta, i stalno tražimo načine da poboljšamo bezbjednost djece dok putuju u našim automobilima.

Dijete sjedi naslonjeno na zid pored parkiranog crnog Volvo automobila.
Porodica s troje djece se sprema ući u Volvo automobil

Svi su uključeni

Sigurnost svih – vozača, putnika, drugih vozača i naravno, pješaka – to je naš najvažniji prioritet. Uvijek smo bili inovativni lideri na polju sigurnosti, a sigurnost djece nije izuzetak.

Dizajniran za život

Naš jedinstveni pristup sigurnosti djece uključuje testiranja zasnovana na stvarnim situacijama u saobraćaju. Zato toplo preporučujemo dječja sjedišta okrenuta unazad za djecu mlađu od četiri godine.

Sigurnost djece na prednjem sjedištu

Zbog najnovijih dostignuća u tehnologiji zračnih jastuka, ažurirali smo preporuke za sigurnost djece na prednjem sjedištu. U zavisnosti od modelne godine Volvo automobila, važe različite preporuke.

Snimak dječjeg sjedišta iz profila.

Dječja sjedišta

Prozračna tkanina od prirodne vune čini 80 procenata naših dječjih sjedišta koja kombinuju sve što znamo o sigurnosti s prekrasnim skandinavskim dizajnom.

Dijete se smije u dječjem sjedištu

Nasljeđe sigurnosnih inovacija za djecu

Još od 1970-ih smo na čelu u oblasti zaštite djece i istraživanja. Otkrijte naše najvažnije sigurnosne inovacije za djecu do sada.

Odrasla osoba nosi dijete dok neki drugi ljudi čekaju u blizini automobila.

Nova generacija zaštite djece u automobilu

U životu se svašta događa, pa i greške. Kada se one dogode, radari s tehnologijom otkrivanja putnika skeniraju kabinu da dijete ili čak kućni ljubimac ne ostanu zaboravljeni u automobilu.

Sigurnosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene omogućavanju ili poticanju rastresene, agresivne ili na drugi način nesigurne ili ilegalne vožnje.
Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju. Opisane karakteristike mogu biti opcione i dostupnost se može razlikovati između zemalja.