Sigurnost

Volvo Cars je već decenijama lider u automobilskoj sigurnosti – brinemo o svijetu u kojem živimo i o ljudima oko nas. Uz našu tehnologiju Safe Space Technology, koja uključuje sve standardne funkcije Volvo automobila, pomažemo Vas održati sigurnim te učiniti da se osjećate sigurno.

Muškarac naslonjen na Volvo i 2 osobe koje šetaju s lijeve strane.

Cilj nam je da uvedemo nova sigurna i inteligentna tehnološka rješenja u mobilnost kako bismo zaštitili ono što je ljudima važno u svakodnevnom životu.

Mi se brinemo o sigurnosti da biste vi mogli bezbrižno voziti

Tehnologija sigurnog prostora

Tehnologija sigurnog prostora

Pomoću najnovije tehnologije senzora želimo omogućiti siguran prostor unutar i oko automobila – za vas, vaše putnike i druge učesnike u saobraćaju. Tehnologija sigurnog prostora uključuje sve standardne sigurnosne karakteristike u Volvo automobilima. Da biste bili sigurni i da biste se tako osjećali. Prvi automobil u našoj novoj generaciji, Volvo EX90, bit će opremljen tehnologijom sigurnog prostora koju omogućava Lidar, optički uređaj koji mjeri udaljenost, brzinu i oblik objekata s veoma visokom rezolucijom pomoću reflektirane svjetlosti.

Naš najpoznatiji spasilac života

Naš najpoznatiji spasilac života

Inženjer kompanije Volvo Cars, Nils Bohlin, 1959. godine je u naše automobile uveo sigurnosne pojaseve u tri tačke. Kao jedno od najvažnijih otkrića u oblasti sigurnosti automobila, ovaj pojas je do sada spasio preko milion života.

Istraživanje zasnovano na podacima

Istraživanje zasnovano na podacima

Od 1970-ih proučili smo više od 43.000 automobila u stvarnim nesrećama, u kojima je učestvovalo približno 72.000 osoba. Na osnovu tih podataka razvili smo karakteristike koje su napravile značajan uticaj u historiji sigurnosti automobila.

Bez sudara

Novi nivo sigurnosti se oslanja na naprednu tehnologiju. Zato neprekidno težimo podići nivo sigurnosti ka našoj novoj viziji, ambiciji da uopće ne bude sudara.

Digitalni prikaz obrisa automobila, jedne osobe i drugih predmeta.

Nikada ne prestajemo učiti...

Muškarac vozi automobil i gleda pravo naprijed.
Evolucija sigurnosti

Kombinacijom najsavremenijeg hardvera i softvera u našoj tehnologiji za izbjegavanje sudara, očekujemo da ćemo dodatno podići nivo sigurnosti unutar i oko naših budućih automobila.

Snimak sa ubrzanim protokom vremena koji izgleda kao trag crvenih zadnjih svjetala na zaleđenoj cesti.
Usmjerenost ka autonomnoj vožnji

Sljedeća granica napretka u sigurnosti automobila će doći s razvojem tehnologije autonomne vožnje bez nadzora. Vođeni našim nasljeđem u oblasti sigurnosti i vizijom nulte stope sudara, želimo predvoditi taj razvoj.

Sigurnosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene omogućavanju ili poticanju rastresene, agresivne ili na drugi način nesigurne ili ilegalne vožnje.
Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju. Opisane karakteristike mogu biti opcione i dostupnost se može razlikovati između zemalja.