Pogled na Volvov poklopac motora

Meki hibridi

Integriran pokretački generator podržava rad benzinskog, odnosno dizelskog motora za uglađeniju vožnju s manjom potrošnjom goriva i nižim emisijama ispušnih plinova.

Uglađenija vožnja

Tehnologija mekog hibrida unapređuje usavršenost iskustva vožnje. Motor se u trenutku ponovno pokreće i brine za uglađenije kretanje s mjesta.

Manja potrošnja goriva

Integriran pokretački generator aktivno smanjuje opterećenja motora za manju potrošnju goriva, prvenstveno u gradskoj okolini.

Više snage

Integriran pokretački generator s regeneriranom električnom energijom osigurava snažnije ubrzanje motoru s unutrašnjim izgaranjem.

Snimka XC90 straga

Meki hibrid – kako funkcioniše?

Naši meki hibridi regeneriraju energijo prilikom kočenja za napajanje baterije od 48 V. Integriran pokretački generator koristi tu energiju za trenutačnu podršku motoru s unutrašnjim izgaranjem. Ta kombinacija osigurava manju potrošnju goriva i uglađenije iskustvo vožnje.

Što želite saznati o mekim hibridima?

 • Što je meki hibrid?

  Meki hibrid također spada u elektrificirana vozila. Meki hibridi koriste motor s unutrašnjim izgaranjem i elektromotor za smanjenje ispusta i potrošnje goriva. To ostvaruju upotrebom energije koja se stvara tokom kočenja te se pohranjuje u 48-voltnoj bateriji. Energija se koristi za povećanje snage motora s unutrašnjim izgaranjem prilikom pokretanja i kretanja s mjesta.

 • Pokreće li elektromotor meki hibrid?

  Ne. Elektromotor pomaže motoru s unutrašnjim izgaranjem te ga rasterećuje.

 • Koja je glavna prednost mekog hibrida?

  Meki hibrid osigurava manju potrošnju goriva, a time i niže emisije ispušnih plinova. Meki hibridi također pridonose uglađenijem kretanju s mjesta te su općenito cjenovno povoljniji od potpunih i plug-in hibrida.

 • Kakva je razlika između mekog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Meki hibrid koristi elektromotor za podršku motoru s unutrašnjim izgaranjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i baterija u odnosu na meki hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke udaljenosti i puniti bateriju s motorom na unutrašnje izgaranje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na stanicu za punjenje kod kuće ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet s isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid može zadovoljiti brojne potrebe dnevne vožnje.

Naši drugi elektrificirani pogoni

Recharge Pure electric

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i usavršeno iskustvo vožnje sa nula emisija ispušnih plinova.

Recharge Plug-in hibrid

Snažna kombinacija benzinskog i elektromotora omogućava vožnju bez emisija ispušnih plinova u načinu Pure electric, a i duže vožnje u načinu Hybrid s nižom potrošnjom goriva.