Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Zeleni SUV Volvo XC40 Recharge sa redizajniranim dizajnerskim detaljima.

Nove narudžbe više nisu moguće

Novi Volvo XC40 plug-in hibrid više se ne može naručiti na bosanskohercegovačkom tržištu. Provjerite dostupnost ovog modela na zalihama kod vašeg odabranog ovlaštenog Volvo zastupnika.

Za svaku stranu vaše ličnosti.

Otkrijte naš kompaktni SUV blagi hibrid – sa redizajniranim dizajnerskim detaljima, odvažniji je i svestraniji nego ikada prije gdje god da vas put odvede.

Položaj vozača i centralna konzola u vozilu Volvo XC40 Recharge.
Krupni plan sjedišta u unutrašnjosti vozila SUV XC40 Recharge.
Krupni plan zvučnika Harman Kardon.

Beskompromisne performanse

Zahvaljujući uglađenim kretanjima i snažnom ubrzanju, svako putovanje u blagom hibridu XC40 Recharge je još za mrvicu profinjenije.

Savremena unutrašnjost

Novi upečatljivi dizajnerski elementi u unutrašnjosti uključuju opcionalni plavi tapacirung te savremenu konfiguraciju terena.

Prirodno udobno

Uživajte u prirodnoj udobnosti bez kože uz naše luksuzne presvlake iz mješavine vune izrađene po mjeri koje zimi osiguravaju toplotu, a ljeti hlade.

Naš sistem opremljen s četiri kamere koje pružaju pogled od 360° može vam pomoći da samouvjereno parkirate čak i u zatvorenim prostorima.

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unazad s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.*

Naš informativni sistem za mrtvi ugao (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.
** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.
*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.

Prednji dio unutrašnjosti u vozilu SUV Volvo XC40 Recharge.

Putujte sa stilom

Zahvaljujući svestranoj pohrani, kvalitetnim materijalima, izradi i vrhunskoj udobnosti, vozač i suvozač uživaju u luksuznoj vožnji koja je podignuta na viši nivo.

Pametna pohrana

U unutrašnjosti ćete pronaći pametna rješenja za pohranu flaša s vodom, torbi za teretanu, telefona, laptopa te čak i kuke za kačenje torbi za kupovinu ili smještanje hrane za ponijeti.

Zdravije okruženje u kabini

Napredni sistem za pročišćavanje zraka stalno prati situaciju i filtrira štetne čestice i cvjetni prah te time doprinosi zdravom okruženju u kabini.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.