Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Zeleni SUV Volvo XC40 Recharge sa redizajniranim dizajnerskim detaljima.

Za svaku stranu vaše ličnosti.

Otkrijte naš kompaktni SUV blagi hibrid – sa redizajniranim dizajnerskim detaljima, odvažniji je i svestraniji nego ikada prije gdje god da vas put odvede.

Položaj vozača i centralna konzola u vozilu Volvo XC40 Recharge.
Krupni plan sjedišta u unutrašnjosti vozila SUV XC40 Recharge.
Krupni plan zvučnika Harman Kardon.

Upoznajte XC40 Recharge. Kompaktni plug-in hibridni SUV dizajniran za dobrobit naše planete i gradsku vožnju.

Beskompromisne performanse

Zahvaljujući uglađenim kretanjima i snažnom ubrzanju, svako putovanje u blagom hibridu XC40 Recharge je još za mrvicu profinjenije.

Savremena unutrašnjost

Novi upečatljivi dizajnerski elementi u unutrašnjosti uključuju opcionalni plavi tapacirung te savremenu konfiguraciju terena.

Prirodno udobno

Uživajte u prirodnoj udobnosti bez kože uz naše luksuzne presvlake iz mješavine vune izrađene po mjeri koje zimi osiguravaju toplotu, a ljeti hlade.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Naš sistem opremljen s četiri kamere koje pružaju pogled od 360° može vam pomoći da samouvjereno parkirate čak i u zatvorenim prostorima.

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unazad s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.*

Naš informativni sistem za mrtvi ugao (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.
** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.
*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.

Dizajnirajte svoj život. Kontrolišite svaki kilometar putovanja uz intuitivne funkcije udobnosti i pogodnosti.

Prednji dio unutrašnjosti u vozilu SUV Volvo XC40 Recharge.

Putujte sa stilom

Zahvaljujući svestranoj pohrani, kvalitetnim materijalima, izradi i vrhunskoj udobnosti, vozač i suvozač uživaju u luksuznoj vožnji koja je podignuta na viši nivo.

Pametna pohrana

U unutrašnjosti ćete pronaći pametna rješenja za pohranu flaša s vodom, torbi za teretanu, telefona, laptopa te čak i kuke za kačenje torbi za kupovinu ili smještanje hrane za ponijeti.

Zdravije okruženje u kabini

Napredni sistem za pročišćavanje zraka stalno prati situaciju i filtrira štetne čestice i cvjetni prah te time doprinosi zdravom okruženju u kabini.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.