Dječja sigurnost

Jastuci i sjedišta za djecu. Bezbjednost djece od 1960-ih

Dragocjeni putnici

Sigurnost nam je uvijek bila na prvom mjestu u kompaniji Volvo Cars. Sigurnost za vozača, putnike, ostale vozače i naravno, pješake. Uvijek smo bili u prvom planu inovacija na polju sigurnosti - a sigurnost djece nije izuzetak. Od 1964. godine, kada smo prvi put započeli testiranje okrenutih prema nazad dječjih sjedalica, postepeno smo poboljšavali sigurnost, jednostavnost upotrebe i što je najvažnije, udobnost vaše djece kada putuju u vašem Volvu.

Dizajniran za stvarni život

Naš jedinstveni pristup sigurnosti djece uključuje stvaranje i provođenje testova zasnovanih na stvarnim situacijama u prometu. To nam omogućava da pažljivo nadgledamo kako svako dječje sjedište reaguje u stvarnom okruženju automobila, a zatim prema tome prilagodimo svoj dizajn.

Kao rezultat našeg istraživanja, toplo možemo preporučiti da djeca do četiri godine sjede okrenuta unazad.

Naša vizija kompanije Volvo Cars je da niko ne smije biti ubijen ili ozbiljno povrijeđen u novom Volvo automobilu.

Preuzmite naš priručnik o zaštiti djece

Bezbjednost djece na prednjem sjedištu

Naša preporuka za upotrebu suvozačevog vazdušnog jastuka za djecu ažurirana je zahvaljujući napretku tehnologije vazdušnih jastuka poslednjih godina. Stoga imamo novu preporuku o zaštiti djece koja putuju na suvozačevom sjedištu Volvo automobila. Kratki film sa lijeve strane i informativni list ispod koji se može preuzeti, pružaju dobar pregled ove nove preporuke i kako se primjenjuje na trenutne i starije modele Volva.

Preuzmite novi informativni list s preporukama

Dječja sjedišta

Naša dječja sjedišta kombinuju sve što znamo o sigurnosti, sa prekrasnim skandinavskim dizajnom. Napravljena od prozračnih 80 posto prirodnih vunenih tkanina, najudobnija su dječja sjedišta ikad.

Zaštitite ono što vam je važno pomoću Volvo Cars dječjih sjedišta.

Istražite istoriju inovacija u zaštiti djece u Volvu

nazad:

napred: