Plug-in hibridni automobili

Otkrijte naš asortiman plug-in hibridnih automobila.

Smanjene emisije ispušnih plinova. Bez ugrožavanja performansi.

Regenerativno kočenje

Energija koja se stvara prilikom kočenja se prikuplja i skladišti u bateriji automobila za kasniju upotrebu, čime se omogućava održivija i ekonomičnija vožnja.

Snaga na zahtjev

Svi naši plug-in hibridni modeli pružaju iskustvo snažnog pogona uz dobro reagiranje i ravnomjerno, tiho ubrzanje. Možete birati i između više načina vožnje da dodatno prilagodite vožnju.

Pratite potrošnju energije

Pomoću aplikacije Volvo Cars* možete pratiti prosječnu potrošnju goriva, nivo napunjenosti baterija i prosječno korištenje električne energije u odnosu na gorivo.

* Plug-in hibridi MY22, S90 Recharge i XC60 Recharge moraju prilikom isporuke u opremi imati paket digitalnih usluga kako bi se omogućila aplikacija Volvo Cars. Paket digitalnih usluga se isporučuje sa pretplatom na četiri godine, koja uključuje pun pristup dostupnim aplikacijama i podacima. Nakon isteka perioda od četiri godine, primjenjivat će se novi uslovi i odredbe.

Uporedite Volvo plug-in hibride

* Navedene vrijednosti potrošnje goriva i dometa su određene u skladu s postupkom WLTP. Stvarni domet i potrošnja goriva koji se jave u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora.

Potpuno električni ili hibridni? Vaš Volvo koristi oba pogona kako bi omogućio obzirniju vožnju.

Ilustracija mape kraćeg putovanja u Volvo plug-in hibridnom automobilu, u načinu vožnje Pure electric.
Način vožnje Pure electric
Način vožnje Hybrid

2,4

XC60 Recharge (T8 AWD)

8,4

XC60 (B6 AWD)

Dva izvora napajanja. Jedna sjajna vožnja.

* Potrošnja goriva (kombinovano). * Navedene vrijednosti potrošnje goriva su određene u skladu s postupkom WLTP. Stvarna potrošnja goriva koja se javi u realnim uslovima se može razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora.

* Potrošnja goriva (kombinovano). * Navedene vrijednosti potrošnje goriva su određene u skladu s postupkom WLTP. Stvarna potrošnja goriva koja se javi u realnim uslovima se može razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora.

Istražite elektrifikaciju

Izaberite najbolje iz Volvo svijeta

Izaberite najbolje iz Volvo svijeta

XC60 Recharge, pun sjajnih pogodnosti

XC60 Recharge, pun sjajnih pogodnosti

Šta još želite znati o Volvo plug-in hibridima?

Plug-in hibridni automobil ili plug-in hibridno električno vozilo, PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), jeste automobil koji koristi i konvencionalni benzinski motor i elektromotor s pogonom na baterije za pokretanje točkova.

Kompanija Volvo Cars trenutno koristi litij-jonske baterije u svojim plug-in hibridnim automobilima linije Recharge.

Naši Recharge plug-in hibridi su osmišljeni da ispune potrebe većine kada je u pitanju dnevna vožnja na posao. Domet će se, naravno, razlikovati u zavisnosti od modela, stila vožnje, konfiguracije terena i uslova na cesti. Glavna prednost plug-in hibrida je što uvijek imate benzinski motor kao rezervu između punjenja, tako da domet ne bi trebao biti problem.

Većina vlasnika svoje automobile puni kod kuće, tokom noći, pomoću uređaja Wallbox ispod nadstrešnice ili u garaži. Drugi imaju mogućnost punjenja na poslu ili na javnim stanicama za punjenje, koje se sve lakše mogu pronaći u mnogim područjima.

Vrijeme punjenja zavisi i od faktora poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Konkretna vremena punjenja možete pronaći u tehničkim specifikacijama svakog dostupnog plug-in hibridnog modela.

Blagi hibrid koji se ne može puniti kablom koristi elektromotor kao podršku motoru s unutrašnjim sagorijevanjem. Potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju od blagog hibrida. Potpuni hibrid može pokretati automobil elektromotorom na kratkim udaljenostima i puniti bateriju koristeći motor s unutrašnjim sagorijevanjem ili regenerativno kočenje. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na stanicu za punjenje kod kuće ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid pokriva veći domet s isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru.

Svi naši modeli su dostupni s tehnologijom pogona Recharge plug-in hibrida.

Volvo Recharge plug-in hibrid se isporučuje sa standardnim kablom za punjenje koji ispunjava visoke zahtjeve za električnu sigurnost (Mode 2). Dostupan u različitim varijantama (6 A, 8 A ili 10 A u zavisnosti od tržišta), ovaj kabl dužine 7 m omogućava punjenje snage 1,4–2,3 kW putem kućne utičnice. Za zaista praktično i brže punjenje kod kuće preporučujemo instaliranje našeg trofaznog uređaja Wallbox, ako je moguće. Pošto ima mogućnost punjenja do 22 kW, ovaj Wallbox će biti kompatibilan i sa budućim generacijama električnih automobila. Za praktično i sigurno punjenje van kuće, kao dodatna oprema dostupan je i kabel za punjenje Mode 3, monofazni kabel od 16 A. Ovaj kabel je zgodno imati pri ruci kada nema kablova na stanici za punjenje. Detaljnije informacije potražite od svog prodavača Volvo automobila.

Napomena: dostupnost opreme za punjenje može zavisiti od tržišta.