Skip to content

Volvo S60

Blagi hibrid

Volvo S60

Volvo S60

Blagi hibrid
Crveni Volvo S60 parkiran u crvenom okruženju.

Za putovanje naprijed.

Skandinavska limuzina, dizajnirana da vas odveze tamo.

Blagi hibrid

- elektrifikacija

5,9sek

0–100 km/h*

95%

čišćenje zraka u kabini

360°

– kamera

* Ubrzanje se odnosi na model S60 B6 AWD.

Vanjski prednji dio crvenog vozila Volvo S60 u crvenom okruženju.
Zadnji dio crvenog vozila Volvo S60 u crvenom okruženju.
Zvučnik Bowers & Wilkins u limuzini Volvo S60.

Pod vašim uslovima. Pomoću napredne tehnologije u limuzini S60 se vaša vožnja povezuje s personaliziranom udobnošću i mobilnošću.

Crveni Volvo S60 se vozi cestom u vrijeme zalaska sunca.

Užitak u dinamičnoj vožnji

Oštre i prezicne reakcije te dinamična i opuštena vožnja. Uz napredno podvozje, preostaje vam samo da potpuno uživate u vožnji.

Blagi hibrid

Naš blagi hibridni pogonski sklop štedi gorivo povratom energije prilikom kočenja. Uživajte u dinamičnoj vožnji odmah nakon kretanja.

Ostanite fokusirani

Head up ekran omogućava vam da gledate brzinu, pratite detaljnu navigaciju, odgovarate na telefonske pozive i još mnogo toga. Sve bez skretanja fokusa s ceste.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unazad s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.*

Naša inteligentna sigurnosna tehnologija pomoći vam danju i noću pomaže u detektovanju i izbjegavanju drugih vozila, pješaka, biciklista i velikih životinja. Ova tehnologija vozača najprije upozorava putem upozorenja, a zatim automatskim kočenjem ili funkcijom pomoći za upravljanje u nuždi ako vozač ne reagira.**

Naš informativni sistem za mrtvi kut (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.

** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje zavise od predmeta koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.

Dizajnirajte svoj život. Kontrolišite svaki kilometar putovanja uz intuitivne funkcije udobnosti i pogodnosti.

Muškarac i žena stoje blizu svog crvenog vozila S60, sunce zalazi.
Muškarac smeđe kose sjedi u vozilu Volvo S60, a sunce obasjava njegovo lice.
Zvučnik Bowers & Wilkins u vozilu Volvo S60.
Muškarac i žena stoje blizu svog crvenog vozila S60, sunce zalazi.

Budite jedinstveni

Krenite kroz gomilu u nečemu što ga ne prati. Klesani oblici i upečatljive proporcije limuzine S60 podsjetnik su da originalnost zaslužuje pažnju.

Muškarac smeđe kose sjedi u vozilu Volvo S60, a sunce obasjava njegovo lice.

Čistiji zrak u kabini

Napredni pročišćivač zraka u našem prvom svjetskom sistemu kvaliteta zraka sprečava ulazak do 95 posto štetnih PM 2,5 čestica u kabinu. Ovako ćete vi i vaši putnici bez obzira na uslove napolju uživati u boljem i zdravijem kvalitetu zraka.

Zvučnik Bowers & Wilkins u vozilu Volvo S60.

Bowers & Wilkins

Precizno namješteni, vrhunski zvučnici Bowers & Wilkins u vašem Volvu kreiraju zadivljujuće iskustvo zvuka bez obzira na to u kojem dijelu automobila sjedite.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.