Volvo XC90 Recharge

Volvo XC90 Recharge

Volvo XC90 Recharge

SUV plug-in hibrid Volvo XC90 Recharge.

Upravo ovdje. Upravo sada.

Zašto biste čekali da izvršite promjenu? Pretvorite svoja svakodnevna putovanja u električna s našim luksuznim SUV plug-in hibridom koji sada dolazi s ugrađenim Googleom.

Bočni prikaz unutrašnjosti vozila Volvo XC90 Recharge.
Krupni plan unutrašnjih sjedišta od mješavine vune bez kože u vozilu XC90 Recharge.
Kristalna ručica mjenjača unutar vozila Volvo od pravog švedskog kristala koju su izradili u kompaniji Orrefors.
Slika tehničkih detalja šasije, baterije i pogona plug-in hibrida Volvo.

Neka svaki dan bude električniji.

XC90 Recharge napaja naš pogon plug-in hibrida najnovije generacije. Uz pruženu veliku izlaznu snagu i duži električni domet, možete uživati u potpuno električnoj slobodi bez kompromisa.

Duži električni domet

Napravite više kilometara s jednim punjenjem. U načinu vožnje Pure electric, XC90 Recharge možete voziti do 93 kilometra bez emisija ispušnih gasova.*

Okretno iskustvo

Uz vožnju jednom papučicom i AWD, XC90 Recharge pruža besprijekornu snagu te okretno i moćno iskustvo u vožnji.

* Brojke su zasnovane na podacima WLTP koji su dobijeni u posebnim uslovima testiranja. Stvarni domet vožnje, potrošnja goriva i energije koji se jave u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Brojke su preliminarne. Čeka se na konačnu homologaciju vozila.

* Brojke su zasnovane na podacima WLTP koji su dobijeni u posebnim uslovima testiranja. Stvarni domet vožnje, potrošnja goriva i energije koji se jave u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih vanjskih faktora. Brojke su preliminarne. Čeka se na konačnu homologaciju vozila.

Kontrolišite svoju dinamičnu vožnju pomoću intuitivne tehnologije i ugrađenog Googlea.

Najbolja navigacija u klasi

Uz potpuno integrirane Google Mape u vozilu, glasovno upravljanje bez dodira s Google Asistentom, informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu te automatsko preusmjeravanje, na svoje odredište možete stići s manje problema.

Pogodnost u automobilu

Pomoću Google Asistenta u svom vozilu Volvo možete preuzeti upute, uživati u zabavnim sadržajima, ostati u kontaktu s prijateljima, porodicom i kolegama te precizno podesiti okruženje u kabini – sve to možete uraditi bez sklanjanja ruku s upravljača. Jednostavno izgovorite „Hej, Google” da započnete.

Obavite više posla dok putujete

Svoje omiljene aplikacije i uređaje možete povezati putem Googlea da bez problema obavljate posao tokom dana. Jednostavno uspostavite vezu s kompatibilnim pametnim kućnim uređajima i upravljajte njima dok ste u automobilu kako biste bili mirni i osjećali se ugodno.

Potpuno se predajte vrhunskom iskustvu medija i zvuka.

Pričajte s Googleom u svom SUV-u XC90 Recharge za upravljanje bez dodira. Uz poznati interfejs možete uživati u zabavnim sadržajima te ostati u kontaktu s prijateljima, porodicom i kolegama, i to koristeći samo svoj glas. Uz pristup aplikacijama na Google Play trgovini te opcionalni vrhunski zvučni sistem Bowers & Wilkins, veza između vas, vašeg vozila i vašeg života nikad neće biti jača.

Google Asistent

Pomoć u automobilu bez upotrebe ruku.

Bowers & Wilkins

Uživajte u vrhunskim zvučnim performansama.

Zvučnici Bowers & Wilkins u vozilu Volvo XC90 Recharge.
Google Play

Ostanite povezani sa svojim digitalnim svijetom.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Naš informativni sistem za mrtvi ugao (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

Ako vozilo zanesete i pređete preko središnje linije, uvijek postoji mogućnost sudara s nadolazećim vozilom. Vaš automobil može detektovati ovakvo ponašanje te ispraviti upravljanje kako biste se vratili u sigurniji položaj na cesti.*

Naša inteligentna sigurnosna tehnologija pomoći vam danju i noću pomaže u detektovanju i izbjegavanju drugih vozila, pješaka, biciklista i velikih životinja. Ova tehnologija vozača najprije upozorava putem upozorenja, a zatim automatskim kočenjem ako vozač ne reaguje.**

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.

** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.

*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.