Automobil kojem povjeravate sigurnost vaše porodice, sada štiti njihovu budućnost.

Predstavljamo Recharge: našu novu liniju čisto električnih i plug-in hibridnih SUV-ova. Dizajniran da pruži bolji način za kretanje kroz svijet: više voznih performansi, manji uticaj na okoliš.

Volvo Plug-in Hibrid SUV-ovi

Volvo Recharge je naša nova linija naprednih priključnih hibrida i čistih električnih automobila. Istražite naše SUV-ove.

XC40 Recharge
XC60 Recharge
XC90 Recharge

Za njihovu budućnost

Moramo promijeniti način vožnje danas, tako da nam djeca imaju bolje sutra. Zbog toga smo elektrifikovali naše SUV-ove. Izaberite Pure način vožnje kako bi ostavili iza sebe emisije izduvnih plinova - i bolju budućnost za svoju porodicu.

Vozite sa manje uticaja

Naša ambicija neće čekati. Volvo Recharge je naša nova linija naprednih plug-in hibrida i potpuno električnih automobila. Danas na svim našim modelima nudimo plug-in hibridne opcije i to je tek početak. Tokom narednih pet godina lansiraćemo pet novih potpuno električnih automobila. Naša ambicija: do 2025. godine polovica automobila koje prodajemo biće električna.
Istražite Recharge modele Više o elektrifikaciji

Elektrifikacija nije dovoljna

To je početak. Ali to nije cijelo rješenje. Da bismo zaštitili sigurnost naše planete, moramo učiniti više nego samo elektrificirati svoje automobile. Naša vizija je biti klimatsko neutralan u cijelom lancu vrijednosti do 2040. godine - deceniju uoči cilja Pariškog sporazuma. Do 2025. godine želimo nastojati smanjiti utjecaj ugljika na vozilo za 40%. Pored emisije izduvnih gasova, to uključuje i emisije iz proizvodnje, logistike i poslovnih putovanja, kao i iz našeg vlastitog lanca opskrbe. Punjenje svijeta započinje punjenjem svakog koraka našeg putovanja.

Etički izvor baterije

Zalažemo se za etično i odgovorno snabdijevanje baterija. Kao dio te obaveze, bićemo prvi proizvođač automobila koji će koristiti blockchain tehnologiju za nadgledanje i praćenje kobalta unutar naših baterija kroz cijeli lanac opskrbe. Ova tehnologija značajno povećava transparentnost i sljedivost, pomažući nam da osiguramo da se kobalt koji se koristi u našim elektrificiranim automobilima odgovorno napaja.