Budućnost u vožnji - inovacije u automobilima

Auto inovacije

Budućnost vožnje

Kako Volvo Cars može promijeniti vaš život

Ponovo definiramo kako doći od točke A do točke B

Želimo vam pružiti slobodu kretanja na ličan, održiv i siguran način. Stoga vaše potrebe stavljamo na prvo mjesto - koristeći najnoviju tehnologiju koja vam pomaže u svakodnevnom životu. Izmislit ćemo novu tehnologiju tamo gdje još ne postoji i kombiniraćemo tehnologije za stvaranje novih iskustava.

Naše ambicije su usmerene na ljude, sigurnost i održivost:

U novom automobilu Volvo niko ne smije biti ozbiljno ozlijeđen ili umrijeti.
Oko 50 posto automobila koje proizvodimo i prodajemo biće električni do 2025. godine.
Osim toga, do 2025. godine želimo smanjiti ugljični otisak po automobilu za 40%.

 

Vrijeme je za promjenu

Unaprijedili smo sigurnost na cestama za gotovo jedno stoljeće. Naši trenutni modeli Volvo opremljeni su sigurnosnom tehnologijom i spadaju u najsigurnije automobile koji su ikada postojali. Sljedeća revolucija u poboljšanju sigurnosti u prometu najveći je izazov od svih: istraživanje pokazuje da se mora riješiti ponašanja vozača na način da se dodatno smanje smrtni slučajevi i ozljede na našim cestama. Tri načina ponašanja koja su uzrok mnogih teških nesreća su prebrza vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola i distrakcija.

Tri izazova za sigurnost na cestama

Prebrza vožnja
Slaba prilagodba brzine u određenim prometnim situacijama rezultira smanjenom kontrolom tijekom vožnje. Prebrza vožnja i dalje je jedan od glavnih uzroka smrtnih slučajeva u prometu.

Intoksikacija
Vožnja pod utjecajem alkohola predstavlja jednu od najtežih opasnosti za sigurnost prometa. Nedostatak koncentracije i sporo vrijeme reakcije uzrokovano utjecajem alkohola mogu imati ogroman učinak na sposobnost vožnje i kao rezultat dovesti do teških ozljeda ili smrti.

Distrakcija
Distrakcija je faktor rizika za sve vozače i predstavlja veliki problem za sigurnost na cestama. Slično riziku vožnje pod utjecajem alkohola, distrakcija može dovesti do sporijeg vremena reakcije i gubitka kontrole tokom vožnje.

Tri izazova za sigurnost na cestama - prebrza vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola i distrakcija
Podrška sigurnoj vožnji

Podrška sigurnoj vožnji

Preuzimajući vodeću ulogu u istraživanju sigurnosti na cestama već desetljećima, naučili smo iz proučavanja desetina hiljada nesreća u stvarnom svijetu i prepoznali smo važnost rješavanja ovih triju ključnih područja ponašanja ljudi. Zalažemo se za pronalaženje načina da pomognemo ljudima da postanu najbolji pokretači koji mogu biti.

Iz iskustva znamo da napredne sigurnosne inovacije mogu napraviti razliku. Inovacije koje podržavaju vozače kada su im najpotrebniji - intuitivna tehnologija koja radi zajedno sa upravljačkim programima, a ne protiv njih. Cilj je otkriti opasno ponašanje u vožnji i pružiti podršku korektivnim radnjama kada je to potrebno.

Narančasti Volvo automobilski ključ. Ovo je novi Care Key za sigurniju vožnju što olakšava održavanje sigurne brzine
Care Key

Nedavno smo predstavili našu inicijativu Care Key kojoj je cilj rješavanje brzine, jednog od glavnih izazova sigurnosti prometa na cestama. Vozači Volvo mogu pomoću Care Key postaviti ograničenja najveće brzine automobila, što olakšava održavanje sigurne brzine kada je automobil posuđen mlađim i neiskusnim vozačima. Care Key je sada standardno u svim novim Volvo automobilima od ove godine i odražava našu ambiciju podržavanja boljeg ponašanje vozača.

Ograničenje brzine - svaki novi Volvo automobil sada ima ograničenu maksimalnu brzinu.
Ograničenje brzine

Svaki novi Volvo automobil sada dolazi s ograničenom maksimalnom brzinom od 180 km / h, čime ispunjavamo naše obećanje da ćemo uvesti takvo ograničenje najveće brzine - jer je prebrza vožnja jedan od glavnih rizika sigurnosti prometa. Motivacija vozača da smanje svoju brzinu samo je jedan dio naše obveze da preuzmemo aktivnu odgovornost u nastojanju da postignemo nula smrtnih slučajeva podržavajući bolje ponašanje vozača.

Kamere u automobilu, zajedno s drugim senzorima, omogućit će automobilu intervenciju kada vozač rizikuje ozbiljne ozljede.
Kamere u automobilu

Radimo na rješenjima kako bismo pomogli riješiti dva glavna faktora rizika sigurnosti u prometu: distrakcija i vožnja pod utjecajem alkohola. Kamere u automobilu, zajedno s drugim senzorima, omogućit će automobilu podržavanje vozača putem Volvo on Call i kada očito pijan ili ometan vozač riskira ozbiljne ozljede ili smrću, automobil će se zaustaviti na sigurno mesto. Ova nadolazeća tehnologija namijenjena je pružanju podrške vozačima u ekstremnim situacijama u kojima gube sposobnost upravljanja automobilom na siguran način.

Otkrijte naš pristup budućnosti mobilnosti

Volvo napunjen

Naši automobili su uvijek dizajnirani kako bi zaštitili ljude. Sada ćemo ih dizajnirati da pomognemo zaštiti i planet.

Konvergencijske tehnologije

Saznajte kako Volvo Cars vidi konverggencijske tehnologije u područjima povezanosti,
sigurnosti i povjerenja, mijenjajući način na koji živite.

Naš pristup je drugačiji

Stavljamo ljude na prvo mjesto. Uvijek i zauvijek. Naša tri ključna inovacijska područja - povezanost, elektrifikacija i sigurnost - daju nam jasan fokus na pojednostavljenje vašeg života, pomažući vam smanjiti utjecaj na planetu i čuvajući vas. Saznajte više o našim fokusnim područjima kod inovacija u nastavku.

The three key innovation areas for Volvo are connectivity, electrification and safety.
Connectivity is one of the key innovation areas for Volvo

Povezivost

Naš je cilj vratiti sedmicu kvalitetnog vremena godišnje s novim Volvom od 2025. godine

Electrification is one of the key innovation areas for Volvo

Elektrifikacija

Do 2025. godine želimo postići cilj da bi potpuno električni automobili zastupali polovinu naše prodaje vozila

Safety is one of the key innovation areas for Volvo

Sigurnost

Niko ne bi izgubio život ili bio teže povrijeđen u novim automobilima Volvo

Volvo Cars Tech Fund njeguje inovacije koje će nas odvesti u bolju budućnost

Početak inovacija

Blisko surađujemo s start-up i tehnološkim kompanijama osnovanim kroz Volvo Cars Tech Fund kako bismo njegovali inovacije koje će nas odvesti u bolju budućnost.

Pročitajte više o Volvo Cars Tech Fund

Vizija stvari koje dolaze

Vidimo budući svijet u kojem su potpuno povezana autonomna električna vozila ono što vas vodi od točke A do B. Razvili smo 360 koncept kako bismo oživjeli našu viziju budućnosti. Svi smo različiti i imamo individualne potrebe za mobilnošću, tako da se naša nova rješenja moraju stalno razvijati kako bi vam ponudila siguran, ekološki prihvatljiv i osobni način putovanja. Ovo je sasvim nov način razmišljanja o tome šta je automobil i kako ga koristite - ovo je vaš način.

Pročitajte više o 360c

Inovacije nikad ne izlaze iz mode

Uvijek se radujemo i pronalazimo nove načine kako vas zainteresirati, kako učiniti vaš život lakšim i ugodnijim. To radimo već godinama.

Istražite naša inovativna rješenja