Budućnost vožnje - auto inovacije

Auto inovacije

Budućnost vožnje

Kako Volvo Cars može da Vam promeni život

Redefinišemo način putovanja od tačke A do tačke B.

Želimo da Vam pružimo slobodu kretanja na lični, održiv i bezbedan način. Dakle, na prvo mesto postavljamo Vaše potrebe - koristeći najnoviju tehnologiju koja Vam pomaže u svakodnevnom životu. Izmislićemo novu tehnologiju tamo gde još ne postoji i kombinovaćemo tehnologije radi stvaranja novih iskustava.

Naše ambicije su usmerene na ljude, bezbednost i održivost.

U novom Volvo automobilu niko neće biti teže povređen ili izbugiti život.
Do 2025. godine približno 50 posto automobila koje proizvodimo i prodajemo predstavljaće električni automobili.
Do 2025. godine želimo da smanjimo emisije ugljen-dioksida po automobilu za 40%.

 

Vreme je za promenu

Unapređivali smo bezbednost na putevima skoro 100 godina. Naši Volvo modeli opremljeni su sigurnosnom tehnologijom i spadaju u najbezbednije automobile koji su ikada postojali. Sledeća revolucija u unapređenju bezbednosti u saobraćaju je najveći izazov od svih: istraživanja pokazuju da se mora voditi računa o ponašanju vozača radi daljeg smanjenja smrtnih slučajeva i povreda na našim putevima. Tri pitanja ponašanja koja su uzrok mnogih teških nesreća su prekoračenje brzine, intoksikacija i distrakcija.

Tri izazova za bezbednost na putu

Prekoračenje brzine
Neprilagođena brzina u određenim saobraćajnim situacijama rezultira smanjenom kontrolom tokom vožnje. Prekoračenje brzine i dalje je jedan od glavnih uzroka nesreća u saobraćaju.

Intoksikacija
Intoksikacija predstavlja jednu od najtežih opasnosti za bezbednost u saobraćaju. Nedostatak pažnje i sporo reagovanje izazvano intoksikacijom može neizmerno uticati na vozačke sposobnosti i kao rezultat toga dovesti do teških povreda ili smrti.

Distrakcija
Distrakcija je faktor rizika za sve vozače i glavna je briga za bezbednost na putu. Slično riziku od intoksikacije, distrakcija može dovesti do sporijeg reagovanja i gubitka kontrole tokom vožnje.

Tri izazova za bezbednost na putu - prekoračenje brzine, intoksikacija i distrakcija
Podržavanje bezbednije vožnje

Podržavanje bezbednije vožnje

Lideri smo na području bezbednosti decenijama unazad, naučili smo kroz proučavanje na hiljade automobilskih nesreća širom zemlje i identifikovali tri najvažnije oblasti u ljudskom ponašanju. Posvećeni smo pronalaženju načina koji će podstaknuti ljude da postanu najbolji vozači.

Iz iskustva znamo da inovacije u bezbednosti mogu da naprave razliku. Inovacije koje podržavaju vozače kada im je najpotrebnije - intuitivna tehnologija koja radi zajedno sa vozačima, ne protiv njih. Cilj je otkriti opasno ponašanje u vožnji i pružiti podršku vozačima.

Narandžasti Volvo Car key. Ovo je novi Care Key za sigurniju vožnju, koji olakšava održavanje sigurne brzine
Care Key

Nedavno smo predstavili našu Care Key inicijativu koja je usmerena na prekoračenje brzine, jedan od glavnih izazova bezbednosti na putevima. Vozači Volvo automobila mogu upotrebiti Care Key za postavljanje ograničenja najveće brzine automobila, što olakšava održavanje sigurne brzine ukoliko pozajmite automobil mlađem vozaču bez iskustva. Care Key je od ove godine standard u svim novim automobilima i odražava našu ambiciju da podstaknemo bolje ponašanje vozača.

Ograničenje brzine - svaki novi Volvo sada ima ograničenu najveću brzinu.
Ograničenje brzine

Svaki novi Volvo automobil sada dolazi sa ograničenom maksimalnom brzinom od 180 km/h, čime ispunjavamo svoje obećanje da ćemo uvesti takvu blokadu - jer je prebrza vožnja jedan od glavnih faktora rizika bezbednosti u saobraćaju. Motivisanje vozača da smanje brzinu vožnje je samo jedan deo naše posvećenosti da preuzmemo odgovornost u smeru uspostavljanja saobraćaja bez smrtnih žrtava, čime podstičemo bolje ponašanje u vožnji.

Kamere u automobilu, zajedno sa drugim senzorima, pružiće vozaču podršku kada rizikuje teške povrede.
Kamere u vozilu

Radimo na rešenjima za automobile kako bismo pomogli u rešavanju dva glavna faktora rizika bezbednosti u saobraćaju: distrakcija i intoksikacija. Kamere u automobilu, zajedno sa drugim senzorima, omogućiće automobilu da pruži pomoć vozačima putem Volvo on Call aplikacije, a kada očito pijan ili ometen vozač preti teškim povredama ili smrću, automobil će se zaustaviti. Ova nadolazeća tehnologija je namenjena pružanju podrške vozačima u ekstremnim situacijama u kojima gube sposobnost upravljanja automobilom na bezbedan način.

Otkrijte naš pristup budućnosti mobilnosti

Volvo napunjen

Mi smo uvek dizajnirali svoja vozila kako bismo unapredili bezbednost ljudi. Sada ih dizajniramo kako bismo osigurali i zaštitu naše planete.

Tehnološka konvergencija

Saznajte kako Volvo Cars vidi tehnološku konvergenciju u području povezivosti, bezbednosti i pogona sa ciljem promene načina Vašeg života.

Naš pristup je drugačiji

Stavljamo ljude na prvo mesto. Uvek smo i uvek ćemo. Naša tri ključna područja inovacija - povezivost, elektrifikacija i bezbednost - daju nam jasan fokus na pojednostavljenje Vašeg života, pomažući Vam da smanjite uticaj na planetu i brinete o Vašoj bezbednosti. Saznajte više o našem fokusu u području inovacija.

The three key innovation areas for Volvo are connectivity, electrification and safety.
Connectivity is one of the key innovation areas for Volvo

Povezivost

Naš cilj je da vratimo jednu sedmicu kvalitetnog vremena godišnje sa novim Volvoom od 2025. godine

Electrification is one of the key innovation areas for Volvo

Elektrifikacija

Do 2025. godine želimo postići cilj da bi potpuno električni automobili zastupali polovinu naše prodaje vozila.

Safety is one of the key innovation areas for Volvo

Bezbednost

Niko neće izgubiti život ili biti teže povređen u novim Volvo automobilima

Volvo Cars Tech Fund neguje inovacije koje će nas odvesti u bolju budućnost

Melting pot inovacija

Usko sarađujemo sa start-up kompanijama i priznatim tehnološkim kompanijama preko Volvo Cars Tech Fund kako bismo negovali inovacije koje će nas odvesti u bolju budućnost.

Pročitajte više o Volvo Cars Tech Fund-u

Vizija budućnosti

Vidimo budućnost u kojoj nas potpuno povezana, autonomna i električna vozila prevoze od tačke A do tačke B. Razvili smo koncept 360 kako bismo oživeli svoju viziju budućnosti. Svi smo različiti i imamo potrebe za individualnom mobilnošću. Skladno tome, konstantno razvijamo naša nova rešenja kako bismo Vam ponudili sigurno, ekološki prihvatljivo i personalizovano iskustvo putovanja. Ovo je sasvim nov način razmišljanja o tome šta je automobil i kako ga treba koristiti - Vaš način.

Pročitajte više o 360c

Inovacija nikada ne izlazi iz mode

Volimo da gledamo unapred i pronalazimo nove načine kako da učinimo Vaš život lakšim i prijatnijim. To radimo godinama.

Istražite naše revolucionarne inovacije