Automobili sa sedam sedišta

Veliki premijum automobili puni inovativne tehnologije i pametnih rešenja za odlaganje.

Volvo Cars sa 7 sedišta savršeni su za velike porodice, one koji često voze decu na aktivnosti ili one koji radije sede visoko radi boljeg pregleda puta. Lako je fokusirati se na prostran enterijer kada tražite automobile sa 7 sedišta, ali oni su mnogo više od toga. Bezbednost, luksuzni komfor i inovacije, takođe, izdvajaju naše velike SUV-ove.

Pouzdani porodični automobili

Naši veliki SUV-ovi su projektovani tako da Vam pomognu da Vaša porodica bude bezbedna i zaštićena. Nalazite se na visokoj poziciji i uživate u komandujućem pogledu na put. U međuvremenu, neke od naših najnaprednijih bezbednosnih karakteristika su na putu kako biste poboljšali udobnost i putovanje.

Detekcija poprečnog saobraćaja

Kada se približite raskrsnici, naši automobili sa 7 sedišta skeniraju saobraćaj u prelazu i upozoravaju Vas kada postoji rizik od sudara. Automobil takođe može da pomogne sa kočenjem kako bi izbegao ili ublažio sudar.

Park Pilot Assist

Parkiranje velikog automobila u gradu može biti pravi izazov, ali tu nastupa Park Pilot Assist. Pomoću ovog sistema, dobićete pomoć u pronalaženju odgovarajućeg parking mesta i manevrisanju automobila tako da bude pravilno parkiran.

Superiorna udobnost

Naši automobili sa 7 sedišta nude mnogo prostora i ergonomski komfor za celu porodicu, od vozača do putnika na zadnjem sedištu. Sa izdašnim prostorom za glavu i noge, i sedištima koja stvaraju savršenu ravnotežu luksuza koji pruža podršku, naš plug-in hibrid XC90 i potpuno električni EX90 su odlične opcije za one kojima je prioritet udobno iskustvo vožnje.

Velikodušan prtljažni prostor

Naši automobili sa 7 sedišta imaju veliki prtljažni prostor. Čak i kada su zadnja sedišta podignuta, postoji dovoljno prostora za prtljag, ali uvek postoje vremena kada vam je potrebno više. Jednostavno preklopite treći red i više nego udvostručite prtljažni prostor za trenutak. Uz naše velike automobile, lako možete da vodite celu porodicu ili prijatelje na epske avanture bez skučenog prtljaga koji obuhvata veći deo kabine.

Pametna rešenja za odlaganje

Osim prostora za velike prtljažnike. kofere, Volvo XC90 i EX90 obuhvataju i zasebna mesta za manje, ali možda češće korišćene stvari u našim životima.Ovde ćete pronaći pametna rešenja za odlaganje boca za vodu, mobilnih telefona, laptopova i torbi za teretanu, kao i kuke za torbe za kupovinu kako biste ih osigurali dok ste na putu.

Veliki automobili koji se lako kreće

Uprkos veličini, modeli XC90 i EX90 se lako voze u urbanim sredinama, koji su često povezani sa teškim saobraćajem, užim uglovima i ograničenim parking mestima.Pametna tehnologija, poput naše opcionalne kamere od 360 stepeni, pomaže vozačima da se izbore sa mnogim uobičajenim izazovima gradske vožnje, uključujući parkiranje i udaljenost od drugih automobila.

Putujte daleko sa našim potpuno električnim automobilom

Volvo XC90 je veliki električni automobil koji Vam omogućava da putujete daleko sa jednim punjenjem. Jednostavno ga priključite preko noći i spreman je za vožnju do 580 km*. To znači da možete putovati do posla ili odvesti decu u školu, a da pritom ne brinete o svakodnevnom punjenju baterije.

Brzo napunite električni automobil sa 7 sedišta

Možete da napunite bateriju potpuno električnog Volvo automobila EX90 od 10 do 80% za 30 minuta. U međuvremenu, Vi i Vaša porodica možete da ispružite noge, popijte kafu ili zašto ne biste prošetali psa.

Fleksibilni plug-in hibrid

Naš XC90 plug-in hibrid je fleksibilni automobil koji kombinuje benzinski motor i električnu energiju. Može da pređe do 71 km* samo na električnoj energiji, što ga čini idealnim za putovanje do posla ili za rešavanja kraćih, svakodnevnih obaveza. Kada je potrebno da putujete dalje, benzinski motor se neprimetno uključuje.

* Tipično vreme punjenja od 10 do 80% sa 250kW DC brzim punjenjem (CCS2). Brojke su preliminarne i zasnovane na procenama i proračunima koje je izvršio Volvo Cars za EX90 i XC90. Ovi rezultati nisu zagarantovani. Domet vožnje i potrošnja energije u stvarnim uslovima variraju u zavisnosti od stila vožnje i drugih spoljnih faktora. Sertifikacija vozila je u toku.

Premijum u celosti

U našim XC90 i EX90 modelima nismo ostavili nijedan kamen neistražen. Svaki detalj je pažljivo planiran.Spoljašnjost je prelepa, a kada uđete, odmah ćete uočiti nenametljiv luksuz koji je nacrtan na skandinavskom dizajnerskom nasleđu. Radi se o kvalitetnim, bezvremenim detaljima i jednostavnom korišćenju.

Veliki panoramski krov

Sa našim velikim panoramskim krovom, pustićete više prirodne svetlosti u automobil, što stvara prostranije i prijatnije iskustvo. Naši krovni prozori su laminirani, što doprinosi zaštiti od UV zračenja i smanjenju UV radijacije. Takođe, pomaže u sprečavanju pregrevanja kabine.

Odgovorno napravljen moderni enterijer

Oslanjajući se na čiste linije i održive materijale, kabine naših SUV vozila oličavaju suštinu modernog skandinavskog dizajna.Birajte između moderne i izdržljive mešavine vune ili naše luksuzne i odgovorno napravljene Nordico kože, koja ima znatno manji otisak CO2 od tradicionalne kože. Istražite niz elegantnih boja kako biste skrojili automobil po vašem jedinstvenom ukusu.

Materijali koji mogu izdržati intenzivnu upotrebu

Svaki roditelj sa malom decom zna da će oni sigurno uneti prljavštinu i kamenčiće. To dolazi sa promenom godišnjih doba. Zato smo izabrali izdržljive materijale za unutrašnjost naših velikih SUV modela, čineći ih lakim za čišćenje i savršenim za svakodnevnu upotrebu.

Slika koja prikazuje sistem za prečišćavanje vazduha unutar Volvo EX90 automobila.

Udahnite čistiji vazduh

Naš jedinstveni sistem za prečišćavanje vazduha sprečava do 95% štetnih čestica da uđu u kabinu. Optimizacija kvaliteta vazduha unutar automobila pruža nekoliko zdravstvenih dobrobiti, uključujući poboljšanu koncentraciju vozača.

Slika koja prikazuje centralni ekran u Volvo EX90.

Unapred zagrejte ili ohladite automobil

Lepo je ući u automobil sa prilagodjenom klimom, bilo zimi ili leti. Naša funkcija klime koja reaguje pre ulaska u automobil, pomaže baš u toj situaciji. Podesite tajmer na centralnom ekranu automobila ili koristite Volvo Cars app za zakazanje kontrole klime, a automobil može unapred da zagreje ili ohladi kabinu po Vašim željama do vremena kada budete spremni za vožnju.

Slika koja prikazuje USB-C portove.

Cela porodica može ostati umrežena

Ako ste na dugoj vožnji, lepo je znati da svi putnici u automobilu mogu da koriste pametne telefone i tablete tokom putovanja bez brige da im baterije ističu.Naši automobili sa 7 sedišta imaju USB-C portove napred i pozadi, tako da svi lako mogu da ostanu povezani, bez obzira na to gde sede.

Slika koja prikazuje krovni kofer montiran na Volvo EX90.

Popularna dodatna oprema

Naši automobili sa 7 sedišta poseduju široki spektar popularne dodatne opreme koju možete odabrati kako biste prilagodili automobil svojim potrebama. Na primer, odaberite krovni kofer za dodatni prtljažni prostor, nosač za bicikle ili boks za Vaše kućne ljubimce, kako bi se udobno smestili i dobijali svež vazduh, bez napuštanja automobila. 

Česta pitanja

Koje su glavne karakteristike automobila sa 7 sedišta?

Naši automobili sa 7 sedišta imaju mnošto popularnih funkcija, uključujući Park Pilot Assist, pametna rešenja za smeštanje prtljaga i ugrađen Google. Uživajte u Google Play-u i dobijajte informacije o saobraćaju u realnom vremenu uz Google maps, što Vam takođe olakšava planiranje putanje.

Da li Volvo automobili sa 7 sedišta imaju automatske menjače?

Da, svi Volvo automobili sa 7 sedišta imaju automatski menjač.

Da li treći red sedišta može da se preklopi u Volvo automobilima sa 7 sedišta?

Da, treći red sedišta može se ravno sklopiti.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane gore mogu se razlikovati, možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti standardne na svim tržištima ili za sve modele. Ugrađene Google funkcije koje su prikazane možda nisu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora. Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i tržištima. Google, Google Play, Google Maps i YouTube Music su žigovi kompanije Google LLC.