Informacije o Volvo opozivu

Znakovi za Volvocars predstavništva

Za sigurnost svih

U Volvo Cars-u sigurnost je u središtu svega što radimo. Naš način razmišljanja nije samo graditi automobile koji će Vas odvesti tamo gde želite ići, već da to radite na najsigurniji način. Bez obzira da li ste visoki ili niski, žena ili muškarac, mladi ili stari. Naša misija je stvoriti automobile koji su sigurni za sve.

Kroz proces dizajniranje i izrade Volva na prvo mesto stavljamo ljude, čineći Vašu perspektivu našom.Pre nego što novi Volvo izađe iz tvornice, svaki automobil prolazi opsežan program kontrole kvalitete kako bi osigurao da sve ispunjava naše visoke standarde. Ali naš posao se tu ne završava. Kroz naše sisteme kvalitete i blisku saradnju sa našom mrežom prodavača širom sveta, pratimo sve Volvo modele kako bismo videli kako stvarna vožnja utiče na automobil i njegove dijelove.

Naše sigurnosno opredeljenje je ono koje traje celi život.

  Sigurnosni opoziv

  Uprkos našem temeljnom testiranju i praćenju, mogu se pojaviti problemi koji se mogu pratiti od konstrukcije i izgradnje automobila ili komponenti automobila. Ponekad su to stvari koje nečete ni primetiti, poput ažuriranja softvera, o kome mi vodimo računa priikom vašeg sledećeg servisa. Ali u retkim situacijama, potrebno je pozvati Vas i zatražiti da se obratite lokalnom prodavaču Volvo kako biste rešili problem. To se posebno događa kada naiđemo na probleme koji mogu uticati na Vašu sigurnost, čak i ako nema izveštaja o incidentima.

   Česta pitanja o opozivu sigurnosnog pojasa

   Zašto postoji sigurnosni opoziv?

   Ispitivanja Volvo Cars otkrila su problem u vezi s pričvršćivanjem prednjeg sigurnosnog pojasa, koji je montiran na vanjskoj strani prednjeg sjedala. Kabal za pričvršćivanje prednjeg sigurnosnog pojasa s vremenom može oslabiti pod određenim okolnostima.

   Koja vozila su uključena?

   Oštećena vozila su modeli prethodne generacije S60, S60 Cross County, V60, V60 Cross Country, XC60, V70 i S80 proizvedeni u periodu od 2007-2020 godine.

   Da li je moj automobil bezbedan za upotrebu? Šta da uradim ako sam zabrinut za sigurnosni pojas?

   Nemamo izveštaj o bilo kakvim incidentima u vezi sa ovim opozivom.

   Dok se Vaše vozilo ne popravi, preporučujemo da se vozač i suvozač uvere da su priključci za sigurnosne pojaseve u vertikalnoj poziciji, u ravni sa naslonom za leđa, kako ne bi bili savijeni preko sedalnog dela prilikom ulaska u vozilo. To će smanjiti rizik od oštećenja priključaka sigurnosnih pojaseva.Pokazatelj toga je vidljivo oštećenje gumenog creva u kome je smešten kabl. Iako ćemo raditi na tome da se svi oštećeni automobili što pre isprave, ako ste zabrinuti, možete kontaktirati ovlašćenog zastupnika radi vizuelnog pregleda.

   Ko plaća popravke ako svoj automobil odvezem u Volvo servis?

   Volvo Car Serbia će pokriti troškove rada nastale u slučaju opoziva koje ovlašćeni Volvo zastupnik smatra neophodnim.