Porodični automobili Volvo

Uložite u sigurnost i udobnost svojih najmilijih uz porodični automobil Volvo.

Naša misija je i dalje da olakšamo, poboljšamo i zaštitimo život svima. To je dovelo do proizvodnje bezbednijih i udobnijih automobila sa prostorom koji je potreban porodicama. Uz porodični Volvo automobil, obična putovanja mogu postati kvalitetno porodično vreme.

Mi smo stručnjaci za bezbednost

Prvi razvijamo bezbednosne inovacije u industriji gledajući izvan horizonta onoga što je potrebno. Ova posvećenost pravljenju najsigurnijih porodičnih automobila na putu ostaje centralna u svemu što radimo.

Projektovanje kroz istraživanje u stvarnom svetu

Proučavamo prave sudare kako bismo usavršili i razvili sigurnosne inovacije. Takođe sprovodimo laboratorijske testove koji repliciraju uslove iz stvarnog sveta. To je usavršavanje kroz istraživanje koje je nam je pomoglo da izgradimo reputaciju bezbednosti. Kada stvari krenu po zlu na putu, uvek ćemo pitati zašto.

Sistemi za pomoć vozaču

Naše bezbednosne inovacije pomažu vašem automobilu da pruži veću vidljivost onoga što se dešava na putu. Napredni hardver radi sa sistemima za pomoć vozaču projektovanim tako da vas upozore na potencijalne opasnosti i čak uskoči kada vam je potrebna dodatna podrška.

Tehnologija prečišćavanja vazduha

Naša najsavremenija tehnologija prečišćavanja vazduha smanjuje ili eliminiše sitne čestice, odnosno štetne zagađivače vazduha. Ovaj sistem koji je Volvo Cars prvi uveo na svetu sprečava ulazak do 95% PM 2,5 čestica u kabinu. Takođe može da filtrira 99,9% alergena u vidu polena i 97% virusa koji se prenose vazduhom.

Mi smo lideri u bezbednosti dece u automobilima

Iako nikada nećete videti mnoge bezbednosne inovacije vašeg porodičnog automobila Volvo, one su spremne kada stvari krenu po zlu. Ipak, deca moraju biti pravilno smeštena da bi ove integrisane funkcije pružile zaštitu za koju su projektovane. Pioniri smo rešenja za bezbednost dece zasnovana na ovom principu od 60-ih godina 20. veka.

Dečja automobilska sedišta

Testiramo naša dečija automobilska sedišta u scenarijima nesreća zasnovanim na sudarima u stvarnom svetu i koristimo lutke za testiranje sudara veličine dece. To nam pomaže da stvorimo napredne sisteme zaštite za naše najmanje putnike, uključujući niz udobnih sedišta za decu u koja mogu da stanu bebe i manja deca.

Sedišta za podizanje i jastuci

Volvo Cars je uveo prv jastuk za podizanje za decu 1978. godine. Tokom narednih decenija nastavili smo da pružamo sedišta i jastuke za podizanje za pozicioniranje u odnosu na pojas koja decu koja su prerasla auto sedišta podižu u najbolju poziciju da imaju koristi od sistema zaštite automobila.

Detektovanje putnika

Senzor za detekciju putnika je unutrašnji radarski sistem dovoljno osetljiv da otkrije pokrete manje milimetra – poput blagog pomeranja uspavanog mališana. Senzori pokrivaju maksimalno veliki deo kabine, uključujući prtljažnik, kako bi se osiguralo da niko ne zaostane u kolima i da nikog ne zaboravite. To je dostupno u automobilu EX90.

Neboderi se tek jedva vide kroz panoramski krov automobila Volvo u pokretu.

Udobni i prostrani porodični automobili

Projektujemo prostrane porodične automobile kako bismo olakšali život iz dana u dan i na velikim avanturama na kojima se stvaraju uspomene. I sve to uz luksuzne detalje za koje ste mislili da ćete morati da ih se odreknete u praktičnom porodičnom automobilu. Volvo ispunjava sve uslove i postaje deo porodice.

Svestrani prtljažni prostor

Najbolji porodični automobili imaju veliki prtljažni prostor, ali nije sve u veličini. Kada se spakujete za iznenadne porodične izlete ili obavljate puno poslova tokom jednog putovanja, stvari mogu postati neuredne. Porodični automobili Volvo imaju prostrane teretne pregratke koji su takođe svestrani, sa pametnim rešenjima za odlaganje, skrivenim odeljcima i pregradama koji vam pomažu da zadržite nered.

Dodatni prostor i lakši utovar

Imaćete kućice na drvetu koje treba sagraditi, porodične kućne ljubimce koje treba prevesti i iznenađujuće velike rođendanske balone koje treba isporučiti. Tada će vam zatrebati dodatni prostor. Brzo ga napravite tako što ćete preklopiti neka ili sva zadnja sedišta automobila Volvo. Utovar i istovar prtljažnika je još lakši jer nema ivice, a pod je ravan.

Pristup bez napora

Pune su vam ruke? Otvorite i zatvorite vrata prtljažnika sa električnim pogonom pokretom stopala. Možete da koristite i kontrole na kontrolnoj tabli ili ključu. Tako lako možete da zaštitite svoj porodični automobil Volvo. Zatvorite i zaključajte vrata, prozore i panoramski krov pritiskom na dugme na ključu za daljinsko upravljanje. Pritisnite ga opet da biste ponovo krenuli, baš kao i ranije.

Bolje povezani porodični automobili

Porodični automobili Volvo mogu se integrisati u vaš digitalni život, što olakšava povezivanje i komunikaciju na putu. To rade bezbedno za sigurnije iskustvo vožnje.

Prilagodljivi sistem za informacije i zabavu

Kontrolišite većinu funkcija automobila putem intuitivnog sistema za informacije i zabavu sa ugrađenim Google-om. Može se personalizovati poput mobilnog telefona, a sa reaktivnim ekranom osetljivim na dodir uživaćete u istoj brzoj i poznatoj kontroli.

Mesta za punjenje za svačije uređaje

Ekrani ponekad mogu da budu blagoslov. Da bi uređaji vaše porodice funkcionisali na putu, dodali smo tačke za bežično punjenje na prednjim sedištima i USB-C portove u celoj kabini.

Imerzivni zvuk

Volvo automobili imaju najsavremenije audio sisteme koji pružaju imerzivan zvuk. Sada možete uživati u omiljenom potkastu ili jednoj (a možda i jedinoj) plejlisti koju cela porodica voli na potpuno novom nivou.

Mlada žena sedi nasmejana na vozačevom sedištu dodirujući centralnu konzolu automobila Volvo, dok je prodavačica posmatra.

Elektrifikovani porodični automobili

Sa Volvo porodični električni ili priključni hibridni automobil ulažete u više od udobnost i bezbednost voljenih osoba. Ulažete u njihovu budućnost smanjenjem ili uklanjanjem emisija izduvnih gasova.

Potpuno električni porodični automobili

Naši potpuno električni porodični automobili predstavljaju napredak na putu koji je pred nama. Naše električne automobile pokreću vrhunske baterije i elektromotori, pa ne proizvode emisije izduvnih gasova i koriste reciklirane i biološke materijale koji smanjuju otpad.

Priključni hibridni porodični automobili

Elektromotor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem neometano rade zajedno kako bi napajali Volvo priključne hibridne porodične automobile. Izaberite potpuno električni ili hibridni režim prema potrebama vaše porodice. U svakom slučaju ćete uživati u udobnom iskustvu vožnje.

Smanjeni troškovi korišćenja

Troškovi vožnje električnog automobila ili priključnog hibrida Volvo mogu biti manji nego kod ekvivalentnog automobila koji troši gorivo. Kako? Punjenje porodičnog automobila može koštati znatno manje od goriva za vožnju iste kilometraže. A pošto neki dobavljači električne energije nude čak i tarife tokom perioda manje potrošnje, možete dodatno smanjiti troškove korišćenja zakazivanjem vremena punjenja.

Punjenje porodičnog automobila

Napravite lične rutine punjenja koje odgovaraju vašem načinu života kako biste smanjili troškove i vreme punjenja. Napunite svoj električni porodični automobil kod kuće kućnim punjačem poput Volvo zidne kutije. Zatim punite na poslu, u teretani i ispred omiljenih prodavnica pomoću javnih stanica za punjenje.

Električni i priključni hibridni porodični SUV-ovi

Bezbednost je vaš prioritet, a takođe i naš. Ipak, najbolji porodični SUV-ovi vam omogućavaju da se spakujete zajedno sa raznim životnim priborom. Sa našim porodičnim SUV-ovima dobijate bezbednost i prostor uz dašak skandinavske jednostavnosti koja kabinu vašeg automobila pretvara u dnevnu sobu za put.

Električni i priključni hibridni porodični SUV-ovi sa 5 sedišta

Naši električni i priključni hibridni SUV-ovi pogodni su za petočlanu porodicu – sa sve pratećom životnom opremom.

Jeste li spremni da potpuno pređete na struju? XC40 je električni kompaktni porodični SUV sa 5 sedišta, a C40 je naš električni SUV krosover sa 5 sedišta. Oba predstavljaju moderan način da se eliminišu emisije izduvnih gasova i smanje dnevni troškovi korišćenja.

Priključni hibrid pomaže vam da smanjite emisije izduvnih gasova pomoću elektromotora kojeg podržava benzinski motor. Projektovali smo dva porodična priključna hibridna SUV-a sa 5 sedišta sa mnoštvom dodataka kako bi vaša aktivna porodica uvek bila u pokretu: kompaktni XC40 i XC60 srednje veličine.

Priključni hibridni porodični SUV sa 7 sedišta

XC90 je veliki ppriključni hibridni porodični SUV sa prostorom za sedam osoba. To je luksuzni automobil projektovan za udobnost putnika bez žrtvovanja nosivosti. Panoramski krov, ergonomska sedišta, kontrola klime sa lakim pristupom i automatsko prečišćavanje vazduha poboljšavaju putovanje za sve. Uz napredne sisteme za pomoć vozaču, ovaj priključni hibridni SUV projektovan je za prevoz dragocenog tereta.

Potpuno električni porodični SUV sa 7 sedišta

EX90 je naš novi potpuno električni SUV sa 7 sedišta. Bez emisija izduvnih gasova i uz Safe Space Technology koju omogućava lidar, ovo je porodični automobil budućnosti. Potražite prepoznatljiv skandinavski stil i moćno upravljanje automobilom Volvo sa autonomijom do 363 milje i vremenom brzog punjenja do 30 minuta. Odgovoran, bezbedan i luksuzan – EX90 postavlja standard za velike električne porodične SUV-ove.

Široki kadar u kome je karavan Volvo V90 boje Bright Dusk koji se vozi planinskim putem sa pogledom na svetlucavi fjord.

Priključni hibridni porodični karavani

Priključni hibridni karavani V60 i V90 su svestrani svakodnevni automobili koji predstavljaju ravnotežu između udobnosti i nosivosti. To ne bi bio porodični automobilVolvo bez naših pionirskih bezbednosnih funkcija, uključujući napredne sisteme pomoći vozaču koji pomažu u zaštiti vas i vaših najmilijih svaki put kada skoknete do prodavnice ili se zaputite seoskim putevima.

Širokougaoni pogled na Denim Blue Volvo S90 limuzinu koja se kreće šumovitim putem po sunčanom danu.

Priključne hibridne porodične limuzine

S60 i S90 nude jednostavnu prostranost uz upečatljivu eleganciju klasičnog oblika karoserije limuzine. Obe ove priključne hibridne porodične limuzine imaju napredne sisteme pomoći vozaču i reaktivno upravljanje za ugodnije putovanje, bilo da se radi o jutarnjoj vožnji do škole ili zločestom begu za vikend dok bake i deke nakratko preuzimaju dužnosti oko dece.

Pogled preko ramena vlasnika automobila Volvo koji gleda status punjenja baterije na svom automobilu u aplikaciji Volvo Cars.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane gore mogu se razlikovati, možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti standardne na svim tržištima ili za sve modele. Ugrađene Google funkcije koje su prikazane možda nisu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora. Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i tržištima. Google, Google Play, Google Maps i YouTube Music su žigovi kompanije Google LLC.