Gradski automobili

Mali automobili, velike avanture, neograničeni gradski duh.

Volvo gradski automobili su prilagođeni jednostavnoj navigaciji u urbanim sredinama. Odlično im idu manevrisanje, snalaženje po uskim ulicama, gužve i uobičajeni izazovi pri parkiranju. Njihova kompaktna veličina i napredne funkcije pružaju praktična i pogodna rešenja za vožnju po gradu.

Mali automobili koji ostavljaju veliki utisak

Kompaktni SUV-ovi kompanije Volvo imaju upečatljiv dizajn spoljašnjosti za kojim se svi okreću. Ovi SUV-ovi predstavljaju kombinaciju stila i performansi uz pomoć elegantnih linija, branika odgovarajuće boje, elegantnih točkova i bočnih retrovizora.

Udobna gradska vožnja

Naši automobili imaju mnogo praktičnih funkcija za gradsku vožnju, uključujući naprednu tehnologiju pomoći vozaču, koje omogućavaju opuštenije iskustvo vožnje. Pomaže u održavanju sigurne udaljenosti od automobila ispred kroz podešavanje brzine i blagu pomoć pri upravljanju za precizno centriranje u traci. Pored toga, ističe se u tzv. „kreni-stani” vožnji, dajući pravovremena upozorenja kada saobraćaj ponovo počne da se kreće nakon zastoja.

Pametni bezbednosni sistem za otvaranje vrata

Oprostite se od neočekivanih nesreća zbog otvaranja vrata u užurbanom gradu. U Volvo EX30 smo integrisali pametni sistem upozorenja na otvaranje vrata. Ovaj napredni sistem ima vizuelne i zvučne znakove koji će Vas obavestiti kada se spremate da otvorite vrata ispred bicikliste ili drugog učesnika u saobraćaju.

Osvojite gradski parking malim automobilima

Parkiranje u gradu može biti prilično problematično, s obzirom na prisustvo drugih automobila, biciklista i pešaka. Ovde se kompaktni gradski automobili zaista ističu. Oni pojednostavljuju manevrisanje na uskim mestima. Pored toga, funkcija Park Pilot Assist dodatno pojednostavljuje Vaše iskustvo parkiranja, pomažući Vam da locirate parking mesta i usmeravate svoj Volvo na njih, obezbeđujući iskustvo parkiranja bez stresa.

Pogled na grad od 360°

Volvov sistem kamera od 360 stepeni menja igru u gradu, nudeći pogled iz ptičje perspektive za poboljšanu svest o situaciji. Olakšava paralelno parkiranje, pomaže vam da izbegnete ivičnjake i pojednostavljuje navigaciju u uskom prostoru. Bez obzira na to da li ste na prepunim raskrsnicama ili uskim trakama, naša kamera od 360° pomaže da obezbedite sigurnije iskustvo vožnje u gradskoj vožnji bez stresa.

Ostanite fokusirani na put

Kada vozite u gradu, ključno je da pazite na bicikliste, pešake i saobraćajnu signalozaciju i da ne menjate putanju. Volvo head-up displej olakšava vožnju tako što prikazuje važne informacije poput brzine, uputstava za navigaciju i još mnogo toga direktno na vetrobranskom staklu, pa ne morate da skrećete pogled sa puta.

Slika deteta koje sedi na bezbednom dečijem sedištu u Volvo automobilu.

Bezbednost u gradu za decu

Posvećenost kompanije Volvo Cars bezbednosti obuhvata i najmlađe putnike. Na primer, nudimo pažljivo projektovana dečija sedišta i booster sedišta koja pružaju zaštitu Vašem detetu od rođenja do 10. godine. Ova sedišta nude optimalnu bezbednost za Vašu decu i savršeno se uklapaju u unutrašnjost naših gradskih automobila.

Pažljivo planiran dizajn

Gradski automobili mogu biti kompaktni, ali genijalni Volvo dizajn osigurava optimizaciju prostora i za putnike i za teret. Svaki aspekt minimalističkog dizajna pažljivo se razmatra, od širokog prtljažnika sa otvorom bez ivice do pametnog prostora za odlaganje u kabini i izdašnog prostora za noge koji se ne može očekivati od manjeg automobila.

Obnovljivi materijali sa stilskim preokretom

Kada tražite gradski automobil, neophodno je dati prioritet prostoru i udobnosti. Ipak, to ne znači da morate da pravite kompromis oko stila. U našem najmanjem SUV-u do sada, EX30, možete odabrati jednu od četiri različite teme enterijera: Breeze, Mist, Pine i Indigo. Svaka tema crpi inspiraciju iz spokojne lepote skandinavske prirode i može se pohvaliti inovativnom izradom koristeći obnovljive i reciklirane materijale.

Pogled na zadnju tročlanu stranu automobila Volvo EX30 sa punjačom pored njega

Potpuno novi EX30

Pogledajte šta sve stane u prtljažnik ovog kompaktnog potpuno električnog SUV-a

Prednosti električnog pogona u gradu

Urbana područja se često bore sa zagađenjem i ekološkim izazovima. Prelazak na električne gradske automobile predstavlja održivije rešenje koje se usklađuje sa potrebom za čistijim i zelenijim gradovima. U kompaniji Volvo Cars ovo je budućnost vožnje, a planiramo da do 2030. godine budemo kompanija koja proizvodi samo električne automobile.

Punjenje električnog ili plug-in hibridnog gradskog automobila

Punjenje Volvo automobila u gradu nikada nije bilo lakše zahvaljujući sve većoj mreži stanica za punjenje, a možete ih pronaći pomoću pametnog centralnog ekrana u automobilu. Aplikacija Volvo Cars daje vam praktične podsetnike i uputstva do najbližeg mesta za punjenje. Dakle, lako napunite bateriju, bilo da se radi o dugim putovanjima ili kada vam je potrebno malo pojačanje.

Ako je baterija srećna, srećni su i putnici

Priprema baterije je korisna funkcija koja se nalazi u mnogim električnim Volvo automobilima, projektovana tako da dovede bateriju automobila na optimalnu temperaturu. To poboljšava autonomiju na jedno punjenje baterije, ubrzava punjenje i čuva dobro stanje baterije. Dakle, dobićete više kilometara, brže punjenje i srećniju bateriju.

Pametni i povezani gradski automobili

Tehnologija i sistemi za informacije i zabavu su prioritet u užurbanom svetu gradskih automobila, nudeći ne samo kompaktne veličine, već i pamet i povezanost. To pruža idealan spoj praktičnosti i zabave za urbane stanovnike.

Reaktivni ekran osetljiv na dodir

Naš tablet služi i kao interfejs za vozača i kao centralni ekran, besprekorno integrišući osnovne informacije za vozača i željene kontrole na jednom ekranu. Ekran osetljiv na dodir je pedantno napravljen tako da pruži kristalno čiste slike visoke rezolucije, a istovremeno svodi ometajući odsjaj ili odraze na najmanju meru. Neverovatno je reaktivan, što obezbeđuje trenutno izvršavanje komandi.

Pristup aplikacijama u automobilu

Google je integrisan u iskustvo vožnje u vašem Volvo automobilu, što vam daje pristup prodavnici Google Play i njenom asortimanu aplikacija za automobile, tako da možete da ostanete povezani čak i kada ste na putu.

Vrhunska navigacija

Uključivanje aplikacije Google Maps u Vaš Volvo neprimetno objedinjuje poznati interfejs pametnog telefona sa poboljšanim premijum funkcijama. Navigacija nikada nije bila lakša.

Uvećan prikaz zvučnika Harmon Kardon u unutrašnjosti Volvo automobila

Napredni zvučni sistemi

Razumemo važnost muzike u doživljaju vožnje u gradu. Dobro odabran podkast ili plejlista mogu značajno olakšati frustrirajuću gužvu u saobraćaju. Zato smo se udružili sa kompanijama Bower & Wilkins i Harmon Kardon kako bismo pružili izuzetne zvučne sisteme u našim automobilima. Ovi brendovi su posvećeni pružanju izvanrednog audio iskustva koje prevazilazi uobičajeno.

Aplikacija Volvo Cars prikazuje status punjenja na pametnom telefonu.

Česta pitanja

Po čemu se gradska vožnja razlikuje od prigradske?

Gradska vožnja obuhvata pažnju na saobraćaj, parking i pešake, dok prigradska vožnja podrazumeva veće udaljenosti i veće brzine. Gradski automobili su napravljeni za urbane izazove, nudeći agilnost, kompaktnost i napredne sigurnosne funkcije.

Koje funkcije postoje u gradskom automobilu?

Naši gradski automobili su opremljeni nizom funkcija bezbednosti i praktičnosti, projektovanih tako da poboljšaju Vaše iskustvo vožnje u gradu. Ove funkcije mogu da se razlikuju u zavisnosti od tržišta i modela automobila, ali mogu da uključuju pametni sistem bezbednosnog otvaranja vrata, Park Pilot Assist, sistem kamera od 360 stepeni i Head-up displej. Pored toga, naš infotejment sistem prilagođen korisniku nudi ažuriranja saobraćaja u realnom vremenu kako bi Vam pomogao u odabiru najefikasnijih putanja.

Postoje li SUV-ovi za gradsku vožnju?

Dok su SUV-ovi tradicionalno povezani sa terenskim avanturama, Volvo nudi manje SUV-ove projektovane za gradski život. Međutim, vredi napomenuti da se gradovi i pojedinačne potrebe razlikuju. Zato čak i veći SUV kao što je EX90 može da odgovara urbanim sredinama. Istražite naš asortiman modela da biste otkrili onaj koji savršeno odgovara Vašim potrebama.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane gore mogu se razlikovati, možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti standardne na svim tržištima ili za sve modele. Ugrađene Google funkcije koje su prikazane možda nisu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora. Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i tržištima. Google, Google Play, Google Maps i YouTube Music su žigovi kompanije Google LLC.