Plug-in hibridni automobili

Električni automobili sa rezervnim planom.

Priključite radi beskompromisnih performansi.

Volvo priključni hibridni automobili nude prefinjeniju vožnju bez kompromisa. Kombinovali smo unapređeni elektromotor za svakodnevnu gradsku vožnju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem visokih performansi za duža putovanja i dodatnu snagu kada Vam je potrebna.

Veliki električni domet

Želimo da stvorimo samouveren i besprekoran prelazak na potpuno električnu budućnost vožnje. Stoga smo projektovali plug-in hibride kako bismo ponudili dovoljno autonomije na struju za napajanje Vaše svakodnevne vožnje na posao ili sa njega i gradske vožnje.

Startovanje motora na komandu

Naši pogonski sklopovi sledeće generacije pružaju moćno i reaktivno upravljanje sa glatkim i tihim ubrzanjem. Dodatni kapacitet benzinskog motora visokih performansi daje vam brzo i snažno ubrzanje kada vam je potrebno.

Potpuna kontrola pomoću jedne pedale

Nesmetano se krećite kroz saobraćaj u kome se stalno kreće i staje uz potpunu kontrolu vožnje pomoću jedne pedale. To vam omogućava da ubrzavate i kočite samo pritiskanjem i otpuštanjem pedale gasa. Automobil će zatim konvertovati kinetičku energiju generisanu kočenjem u energiju baterije.

Upoznajte naš asortiman plug-in hibrida.

Pet režima za prilagođavanje vožnje.

Prebacivanje između režima vožnje na dodir dugmeta. Elektromotor i benzinski motor projektovani su tako da rade zajedno u savršenoj harmoniji za besprekorne hibridne performanse.

Pure

Elektrifikujte svakodnevno putovanje na posao i sa njega vožnjom u režimu Pure. Dobićete opušteniju i tišu vožnju bez emisija izduvnih gasova.

Hibrid

Pređite u hibridni režim i automobil će koristiti elektromotor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Dobićete vrhunske performanse, domet na struju, efikasno trošenje goriva i udobnost bez premišljanja.

Snaga

Prebacite se u režim Power za sportsku vožnju sa bržim odzivom na ubrzanje. Elektromotor i benzinski motor rade u kombinaciji za maksimalne performanse i stabilnost vožnje.

AWD

Uključite režim pogona na sve točkove kada vozite u klizavim uslovima ili vučete veliki tovar da biste stekli dodatnno prijanjanje i stabilnost. Razvili smo snažniji zadnji elektromotor i poboljšali karakteristike pogona na sve točkove projektovane tako da Vam pružaju više samopouzdanja na putu.

Off Road

Aktivirajte režim Off Road u izazovnim uslovima na putu pri brzini manjoj od 40 km/h. To će Vam pomoći da zadržite kontrolu tako što optimizuje ubrzanje, upravljanje i prenos uz zaključani pogon na sve točkove i kontrolu spuštanja nizbrdo. To važi samo za XC modele.

Pametno punjenje. Napajanje svakodnevice.

Prednja polovina profila plug-in hibridnog automobila Volvo X60, priključenog na punjač u praznom zatvorenom okruženju.

Želimo da se Vaš hibridni automobil neprimetno uklopi u vašu dnevnu rutinu, pa smo razvili naš asortiman funkcija baterije kako bi punjenje bilo jednostavnije, brže i lakše. 

* Da biste imali koristi od kraćeg vremena punjenja koje naš novi ugrađeni punjač može da pruži, potrebno je da punite trofaznim punjačem. Vreme punjenja je preliminarno i izvedeno na osnovu procena i proračunavanja kompanije Volvo Cars i ovi ishodi nisu garantovani. Imajte na umu i da vreme punjenja zavisi i od faktora kao što su spoljna temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila je u toku.

* Da biste imali koristi od kraćeg vremena punjenja koje naš novi ugrađeni punjač može da pruži, potrebno je da punite trofaznim punjačem. Vreme punjenja je preliminarno i izvedeno na osnovu procena i proračunavanja kompanije Volvo Cars i ovi ishodi nisu garantovani. Imajte na umu i da vreme punjenja zavisi i od faktora kao što su spoljna temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila je u toku.

Projektovan za efikasnost bez napora.

Smanjene emisije izduvnih gasova

Pristupite vožnji uz kombinovanu bateriju sa produženjem dometa i benzinskim motorom koji pruža smanjene emisije CO₂ u poređenju sa ekvivalentinim automobilima sa pogonom na benzinske motore.

Optimizujte se za put ispred Vas

Postavite odredište u navigacionom sistemu za duža putovanja u režimu Hybrid, a automobil će koristiti i elektromotor i benzinski motor na najefikasniji način za putanju koju ste izabrali.

Povoljno punjenje

Priključite i zakažite noćno punjenje kod kuće u aplikaciji Volvo Cars da biste iskoristili niže cene električne energije i smanjili troškove.

Pogled na zadnju stranu potpuno električnog  Volvo EX90 automobila na plaži pored koga muškarac, pas i dvoje dece trče ka okeanu.

Povežite se sa budućnošću vožnje

Potpuno se oslobodite fosilnih goriva i otkrijte potpuno električni pogon na višem nivou. Istražite prednosti potpuno električnih Volvo automobila.

Pogled iz ptičje perspektive na Volvo Cars tehnologiju prepoznavanja koja prepoznaje pešaka na pešačkom prelazu.

Projektovan za bezbednost

Volvo automobili su opremljeni vodećim bezbednosnim inovacijama u industriji, što Vam omogućava da budete spokojniji na putu. Istražite tehnologiju koju razvijamo kako bismo zaštitili Vas i Vaše najbliže, kao i druge korisnike puteva.

Krupan kadar na ekran pametnog telefona koji prikazuje vozaču Volvo automobila status punjenja automobila onako kako se prikazuje u aplikaciji Volvo Cars.

Jednostavno organizujte putovanje

Iskoristite pun potencijal vašeg automobila uz intuitivne displeje i kontrole koje Vam pomažu da pronađete javne punjače, zakažete punjenje, unapred podesite klimu u kabini i još mnogo toga. Saznajte kako aplikacija Volvo Cars može da vam pojednostavi život na putu.

Šta želite da znate o Volvo plug-in hibridima?

Da li hibridni automobili imaju veliki kapacitet vuče?

Volvo priključni hibridi nude odličan kapacitet vuče, posebno zahvaljujući efikasnom pogonu na sve točkove. Maksimalni kapacitet vuče zavisi od modela vašeg Volvo automobila.

Da li hibridni automobili moraju da se pune?

Da, svi hibridni automobili moraju da se pune, ali se samo plug-in hibridi mogu puniti na električnim stanicama za punjenje kod kuće ili na putu. Baterije u blagim hibridima i potpunim hibridima oslanjaju se na unutrašnje punjenje kroz regenerativno kočenje. Saznajte više o punjenju.

Da li su hibridni automobili dobri za duge vožnje?

Volvo plug-in hibridi su projektovani tako da prelaze velike razdaljine bez potrebe da brinete o autonomiji na bateriju. Dvostruka snaga motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora osigurava povećanu efikasnost i performanse prilikom dugih putovanja.

Da li su svi hibridni automobili automatski?

Ceo naš asortiman plug-in hibridnih automobila ima automatski prenos.

U čemu je razlika između blagog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

Blagi hibridni automobili imaju kombinovani elektropokretač i električni generator koji nežno pomaže motoru sa sagorevanjem da efikasnije koristi gorivo, ali ne mogu da rade samo na struju. Oni koriste kombinovani elektropokretač i generator za nesmetano pokretanje i kočenje ili usporavanje automobila, istovremeno preuzimajući energiju dobijenu kočenjem koja će biti uskladištena u maloj bateriji od 48 volti. Potpuno hibridni automobili takođe generišu energiju baterije putem regenerativnog kočenja, ali imaju snažniju bateriju. Dakle, mogu da rade potpuno na električnoj energiji na kratke razdaljine ili u tandemu sa benzinskim motorom. Naša plug-in hibridna vozila projektovana su sa znatno većom baterijom od 400 volti i boljim performansama sa dodatom opcijom različitih režima vožnje. To znači da je autonomija potpuno na struju veća i da mnogi vozači mogu da voze automobil samo na elektromotor. Plug-in hibridna baterija se uglavnom puni priključivanjem na kućni zidni punjač ili javnu stanicu za punjenje. Ipak, može se puniti i tokom vožnje putem energije regenerativnog kočenja.