Otkrijte Volvo liniju SUV modela

Istražite našu liniju luksuznih SUV modela sa 5 i 7 sedišta.

Uporedite Volvo SUV vozila

Sedišta
Kapacitet prtljažnika (mm)
Efikasnost/domet*

EX30

Potpuno električni

Mali, 5 sedišta

994 x 623 x 713

15,7 kWh/100 km / do 480 km

EX90

Potpuno električni

Prostran, 7 sedišta

1130 x 862 x 1276

20.7 kWh/100km / Do 600 km (electric)

XC90 Recharge

plug-in hibrid

Prostran, 6 do 7 sedišta

1130 x 889 x 1040

46 km (električni pogon); 2,5–3,3 l/100 km

XC60 Recharge

plug-in hibrid

Udoban, 5 sedišta

1055 x 776 x 960

54 km (električni pogon); 2,3–2,9 l/100 km

XC40 Recharge

plug-in hibrid

Kompaktan, 5 sedišta

1004 x 746 x 887

45 km (električni pogon); 2,0–2,4 l/100 km

XC90

Prostran, 6 do 7 sedišta

1130 x 889 x 1040

6,4–7,5 l/100 km

XC60

Udoban, 5 sedišta

1055 x 776 x 960

8,3–9,6 l/100 km

XC40

Kompaktan, 5 sedišta

1004 x 746 x 887

7,7–8,2 l/100 km

*Brojke su preliminarne i nastale su na osnovu procena i proračuna koje je obavila kompanija Volvo Cars. Ovi ishodi nisu garantovani. Domet i potrošnja energije koji se postižu u stvarnim uslovima variraju u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Vreme punjenja zavisi i od faktora kao što su spoljna temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila je u toku.

Prihvatite više. Mali SUV-ovi sa 5 sedišta i veliki sa 7 sedišta sa više prostora.

Veliki prtljažni prostor

Spakujte osnovne stvari i nemojte ništa ostavljati za sobom uz veliki prtljažnik Vašeg Volvo SUV-a. Uz to je i praktičniji, jer je zadnje oslanjanje projektovano tako da lukovi zadnjih točkova ne smetaju.

Fleksibilan je i lak za utovar

Ulaz bez oboda, ravan pod i vrata na električni pogon olakšavaju utovar i istovar. Koristite ugrađene i skrivene pregrade za odlaganje posebnih predmeta. Povećajte kapacitet prtljažnika SUV-a tako što ćete sklopiti zadnje naslone.

Udobnost inspirisana Skandinavijom

Skandinavski dom je poslužio kao inspiracija za kabine naših SUV vozila sa dva i tri reda sedišta. Prostrane su i prozračne, uz mnogo prostora za glavu i noge. Imaju i stakleni panoramski krov koji pruža osećaj slobode i mira.

Da li ste spremni da elektrifikujete vožnju?

Evo šta treba da znate da biste sa sigurnošću prešli na struju i pronašli pravi Volvo električni automobil za Vas.

Potpuno električni automobili

Naši potpuno električni automobili nude vožnju bez emisija i bez ugrožavanja autonomije i snage.

Potpuno električni Volvo XC40 Recharge boje Sage Green stoji parkiran

Plug-in hibridni automobili

Plug-in hibridi uparuju elektromotor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem za vožnju bez brige.

Plug-in hibrid Volvo XC60 Recharge boje Silver Dawn stoji parkiran

Električno punjenje

Punjenje električnog automobila kod kuće i na putu može biti lako, brzo i isplativo.

Potpuno električni Volvo C40 Recharge boje Fjord Blue stoji i puni se
Veća visina vožnje

Visoko rastojanje od tla naših SUV modela pomaže u poboljšanju vidljivosti puta. Povećana visina vožnje takođe može pomoći da se Vi i Vaši najmiliji osećate bezbednije i udobnije na bilo kom terenu.

Prefinjenije upravljanje

Naši potpuno električni i hibridni SUV modeli pružaju svestranost bez negativnog uticaja na doživljaj vožnje. Uživajte u glatkom ubrzanju i snazi pri svim brzinama, uz dodatnu vuču i stabilnost pogona na svim točkovima (AWD).

Bezbednija vuča

Bolje iskoristite kapacitet vašeg SUV-a uz Trailer Stability Assist i druge tehnologije osmišljene tako da Vam pomognu da manevrišete u problematičnim uslovima i kako biste imali više samopouzdanja prilikom vuče.

Performanse SUV-a sa stilom.

Pogled iz ptičje perspektive na Volvo SUV koji po sunčanom danu vuče belu prikolicu putem po kome je opalo lišće.

Legendarna putovanja. Iznenadni izleti. Brzi odlasci do prodavnice. SUV modeli treba da budu svestrani. Naši potpuno električni i hibridni SUV modeli pružaju svestranost u stilu.

Tiho prepoznatljiv. Luksuz i udobnost u skandinavskom stilu.

Elegantan stil

Nenametljiv ali izražajan, dizajn eksterijera i enterijera naših SUV modela ukorenjen je u našem skandinavskom dizajnerskom nasleđu. On podrazumeva dobro komponovanu ravnotežu između luksuzne udobnosti i pouzdane praktičnosti u celom asortimanu.

Ergonomska sedišta u premijum stilu

Naša sedišta nude maksimalnu podršku za kičmu, smanjujući pritisak, povijanje i naprezanje ramena. Ergonomska su, elegantna i tapacirana premijum materijalima.

Vrhunski audio sistem

Koristite glasovne komande ili reaktivni centralni ekran da biste kontrolisali vrhunski audio sistem u SUV-u, projektovan tako da pruži impresivan zvuk u celoj kabini.

Ilustracija bezbednosne funkcije Volvo SUV-a na delu.

Bezbednosne karakteristike SUV-a

Već duže od 95 godina smo vođe na polju bezbednosnih inovacija. Otkrijte bezbednosne karakteristike koje su dostupne u našim potpuno električnim i hibridnim luksuznim SUV modelima .

Pas bakarne boje sedi u sigurnom kavezu za pse, dodatnoj opremi posebno projektovanoj za bezbednost i udobnost kućnih ljubimaca koji putuju u Volvo automobilima.

Dodatna oprema za SUV modele

Volvo dodatna oprema je projektovana za pojačavanje stila, udobnosti i svestranosti Vašeg potpuno električnog ili hibridnog SUV-a. Pronađite ono što tražite.

Saznajte više o našim potpuno električnim i hibridnim SUV modelima.

Da li Volvo SUV modeli imaju dva ili tri reda sedišta?

Kabine naših malih, kompaktnih i srednjih SUV vozila imaju dva reda sedišta za pet odraslih putnika. Kabine naših najvećih SUV modela imaju tri reda sedišta za sedam odraslih putnika.

Da li u velike Volvo SUV modele staje sedam odraslih osoba?

Da, naš potpuno električni EX90, plug-in hibrid XC90 i blagi hibrid XC90 se mogu poručiti sa tri reda sedišta za sedam odraslih putnika.

Koji Volvo SUV ima najveći prtljažni prostor?

U našem asortimanu potpuno električnih i hibridnih SUV modela, Volvo EX90 sa sedam sedišta ima najveći prtljažni prostor sa najviše 655 litara prostora. XC90 ima najveći kapacitet prtljažnika od 640 litara. Otkrijte više o nosivosti na stranici specifikacija za Volvo SUV za koji ste zainteresovani.

Da li su Volvo SUV modeli AWD?

Neki Volvo SUV modeli su standardno AWD. U slučaju da AWD nije standardan, može se naručiti. Otkrijte više na stranici specifikacija za Volvo SUV za koji ste zainteresovani.

Koje Google aplikacije i usluge su dostupne u Volvo SUV modelima?

Pošto je Google ugrađen, Google Assistant Vam olakšava pozivanje prijatelja i slanje SMS poruka, podešavanje podsetnika i menjanje temperature u automobilu. Koristite Google Maps da biste dobili informacije koje su Vam potrebne tokom vožnje, uključujući novosti o saobraćaju uživo, podsetnike i proaktivna upozorenja. Uz to, koristite Google Play za preuzimanje omiljene muzike, podkastova, audio knjiga i još mnogo toga.*

Google usluge su omogućene preko paketa digitalnih usluga.

Možete li da koristite Apple CarPlay u Volvo SUV modelima?

Da, Apple CarPlay je standardni softver u potpuno električnim, plug-in hibridnim i blagim hibridnim Volvo SUV modelima.*

* Apple CarPlay može da se koristi samo u kombinaciji sa uređajem iPhone 5 ili novijim modelima. Apple CarPlay i iPhone su pod zaštitnim znakom kompanije Apple Inc.

Koliko milja po galonu (MPG) prelaze Volvo blagi hibridni SUV modeli?

Potrošnja goriva Vašeg Volvo blagog hibridnog SUV-a zavisi od modela, Vašeg stila vožnje i drugih faktora. Otkrijte više na stranici specifikacija za Volvo SUV za koji ste zainteresovani.

Mogu li da montiram nosač za bicikle na SUV?

Da. Za neke modele dostupan je krovni nosač za bicikle. Takođe možete odabrati nosač za bicikle koji se montira na kuku za vuču. Pogledajte dodatnu opremu dostupnu na Vašem tržištu.

Šta znači „SUV”?

„SUV” je skraćenica za „sport utility vehicle” (sportsko vozilo).

U čemu je razlika između krosovera i SUV-a?

Krosover kombinuje karakteristike automobila i SUV-a. Zbog platforme koja nalikuje na automobile, krosoveri mogu biti energetski efikasniji i lakši za upravljanje od većih SUV-ova. Krosoveri takođe imaju manje rastojanje od tla. Zato su pogodniji za gradsku vožnju i neke malo izazovnije terene.

Srednji i veliki SUV modeli su obično viši i uspravniji. Imaju veće rastojanje od tla, pa su svestraniji. U poređenju sa krosoverima, oni takođe mogu da prevoze više putnika i tereta.

U čemu je razlika između vozila tipa MPV, MUV i SUV?

MPV (multi-purpose vehicles) i MUV (multi-utility vehicles) vozila projektovana su tako da nose veći broj putnika i više tereta nego obični automobili. Glavna razlika u tome je što su MPV vozila obično napravljena na platformi nalik automobilima i pružaju doživljaj vožnje više nalik na automobil. MUV vozila su napravljena na platformi nalik na kamione i njima se upravlja nalik velikom vozilu.

SUV (sports utility vehicles) vozila mogu biti veća od MPV i MUV vozila i imaju veće rastojanje od tla. Zato su pogodniji za vožnju na različitim terenima. SUV modeli takođe nose veći broj putnika i veći teret nego obični automobili, ali obično imaju manji kapacitet nošenja od MPV i MUV vozila.

U čemu je razlika između hečbeka i SUV-a?

Glavna razlika između hečbeka i SUV-ova je u veličini i načinu na koji se koriste. Hečbek automobili su manji i nose do pet putnika, što ih čini pogodnim za gradsku vožnju. Imaju zadnja vrata koja se otvaraju nagore kako bi se pristupilo kockastom prtljažnom prostoru.

SUV-ovi su veći automobili projektovani za vožnju po različitim terenima. Obično imaju veće rastojanje od tla i više prostora za putnike i teret.

Da li Volvo SUV modeli imaju automatske ili ručne menjače?

Svi Volvo SUV modeli imaju automatske menjače, osim blagog hibrida XC40. Ručni menjač je dostupan za taj SUV.

Mogućnosti možda nisu dostupne na svim tržištima i neće biti standardne na svim tržištima ili za sve modele.

Google, Google Play i Google Maps su pod zaštitnim znakom kompanije Google LLC.