Vaš život je u harmoniji sa punjenjem električnog automobila

Kod kuće, na poslu, u teretani ili u omiljenom supermarketu. Spremite se da napravite revoluciju u načinu na koji vozite i posedujte automobil. Uz značajan napredak tehnologije električnog punjenja, prelazak sa automobila na benzin na električne automobile nikada nije bio lakši.

Napravite rutinu punjenja električnih automobila

Lako možete da napravite rutine punjenja koje odražavaju Vaš stil života i okolnosti, bez obzira na to gde Vas dan ili noć odvedu i kako god da živite. Kod kuće većina ljudi priključi automobile preko noći kako bi koristila prednosti nižih cena struje i probudila se sa potpuno napunjenom baterijom svakog jutra. A kada je Volvo Cars app, lako ćete pronaći mesta za punjenje u blizini ako je potrebno da dopunite bateriju tokom dana.

Troškovi punjenja električnog Volvo automobila kod kuće

Mnogima su troškovi punjenja električnog automobila pametnija, dugoročnija opcija od alternativnih goriva kao što su benzin i dizel.

Procenjeni troškovi punjenja*
$0/mesečno
Godišnja kilometraža

0km

Troškovi kućne struje

0,00EUR/kWh

* Troškovi punjenja su zasnovani na testovima i proračunima koje su Volvo Cars za XC40 Recharge Twin i XC60 Recharge. Potrošnja energije zavisi od mnogih faktora poput uslova vožnje, stila vožnje, klime itd. Nije moguće garantovati tačnu cifru.

Koliko traje punjenje električnog automobila?

Vreme punjenja potpuno električnog ili plug-in hibridnog Volvo automobila može da se razlikuje u zavisnosti od različitih faktora kao što su spoljne temperature, metod punjenja i veličina baterije automobila. Potrudite se da optimizujte efikasnost električnog Volvo automobila uz pripremu baterije. Ova funkcija dovodi bateriju na savršenu temperaturu pre punjenja, smanjujući vreme punjenja i brže vraća Vas na put.

Brzo punjenje

Punjenje jednosmernom strujom na odabranim javnim stanicama za punjenje

Potpuno električni

27–28

min

Tipično vreme punjenja od 10% do 80% (150 kW)

Plug-in hibrid

Nije dostupno

Kućni priključak

Punjenje naizmeničnom strujom na većini javnih punjača i kućnih punjača.

Redovno punjenje

6-8

h

Tipično vreme punjenja od 20–90% (11 kW-22 kW)

Plug-in hibrid

3-4

h

Tipično vreme punjenja od 5–100% (11 kW-22 kW)

Brzo punjenje

Punjenje jednosmernom strujom na odabranim javnim stanicama za punjenje

Potpuno električni

27–28

min

Tipično vreme punjenja od 10% do 80% (150 kW)

Plug-in hibrid

Nije dostupno

Kućni priključak

Punjenje naizmeničnom strujom na većini javnih punjača i kućnih punjača.

Redovno punjenje

6-8

h

Tipično vreme punjenja od 20–90% (11 kW-22 kW)

Plug-in hibrid

3-4

h

Tipično vreme punjenja od 5–100% (11 kW-22 kW)

Vreme punjenja zavisi i od faktora kao što su spoljna temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila.

Pogled na zadnji kraj automobila C40 koji je priključen na zidni punjač
Punjenje potpuno električnog Volvo automobila

Da biste na najbolji način iskoristili trajanje baterije kod potpuno električnog automobila, preporučujemo Vam da punite bateriju naizmeničnom strujom do kapaciteta od 90% za tipičnu svakodnevnu vožnju i da, ako je to moguće, ne dozvoljavate da se nivo napunjenosti spusti na manje od 20%.

Slika sa delimičnim pogledom na Volvo automobil priključen na punjač.
Punjenje Volvo plug-in hibrida

Redovno punjenje baterije na 100% je odličan način da najbolje koristite električni domet plug-in hibrida. Pošto imate i motor na gorivo, možete dopustiti da se baterija isprazni bez brige.

Punjenje bez muke na putu.

Slika belog Volvo automobila povezanog sa punjačem.

Na putu? Koristite mesto za punjenje električnih automobila.

Imaćete pristup brojnim javnim stanicama za punjenje kada vozite električni Volvo automobil. To znači da možete da uživate u doživljaju vožnje na struju bez brige da Vam ponestati energije u baterijama. Pomoću Volvo Cars app možete da primate podsetnike na punjenje i da dobijete navigaciju do najbliže stanice za punjenje. Ove stanice za punjenje Vam omogućavaju da brzo i lako dopunite bateriju dok ste u pokretu – savršeno je za duga putovanja ili dane kada Vam je potrebno više snage od onoga što jedno potpuno punjenje može da pruži.

Slika prikazuje prednji deo EX90 dok je povezan sa punjačem.

Punjenje EX90 automobila

Sistem EX90 kompatibilan sa Plug & Charge tehnologijom. To Vam daje dragocenu prednost mogućnosti da punite automobil na bilo kojoj javnoj stanici za punjenje koje podržava ovu funkciju. Treba samo da povežete kabl EX90 na mesto za punjenje i proces punjenja će početi automatski. Pored toga, ova tehnologija brine o plaćanju, tako da ne morate brinuti o plaćanju usluge odvojeno.

Istražite elektrifikaciju

Pregledajte naše modele sledeće generacije i otkrijte svakodnevne prednosti koje donosi vožnja Volvo električnog automobila.

Potpuno električni automobili

Naši potpuno električni automobili nude vožnju bez emisija i bez ugrožavanja autonomije i snage.

Potpuno električni Volvo XC40 Recharge boje Sage Green stoji parkiran

Plug-in hibridni automobili

Plug-in hibridi uparuju elektromotor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem za vožnju bez brige.

Plug-in hibrid Volvo XC60 Recharge boje Silver Dawn stoji parkiran

Šta želite da znate o punjenju električnog automobila?

Kakva baterija se koristi u plug-in hibridima?

Plug-in hibridi koriste litijum-jonku bateriju, koja je slična onima koje se koriste u potpuno električnim automobilima (ali je manja od njih).

Koji domet ima plug-in hibrid u potpuno električnom režimu?

U zavisnosti od modela, Volvo plug-in hibrid može da se snađe sa većinom Vaše svakodnevne vožnje u potpuno električnom režimu bez emisija izduvnih gasova. Ako možete da punite Vaš automobil na poslu ili na drugim odredištima, verovatno ćete većinu kratkih putovanja moći da obavljate potpuno na struju.

Kakve kablove za punjenje mogu da koristim za plug-in hibride?

Uz naše plug-in hibride isporučuje se kabl za punjenje koji možete koristiti za priključivanje na kućnu struju. Automobil takođe može da se priključuje na kablove za punjenje na mestima i stanicama za punjenje naizmeničnom strujom. Na punjačima sa naizmeničnom strujom na kojoj nema kablova, možete ih dopuniti zasebnim kablom za tu svrhu.