Intellisafe

Redefinisanje bezbijednosti, svakodnevno

Posvećeni smo tome da učinimo vožnju lakšom i bezbjednijom. Naša vizija: Niko se neće teško povrijediti i niko neće nastradati u novom Volvo automobilu nakon 2020. godine. Danas, naše IntelliSafe tehnologije vam olakšavaju vožnju, pomažu u spriječavanju nezgoda i štite u slučaju da do nesreće ipak dođe.

Podrška i prevencija

Još prijatnija bezbijedna putovanja

Bezbijednija, udobnija vožnja

Svako putovanje je lagano sa Adaptivnim tempomatom, koji automatski održava bezbijednu razdaljinu od vozila ispred vas. Pri brzini do 50km/h naša tehnologija Pilot Assist radi zajedno sa ovom funkcijom kako bi vam pomogla da ostanete u traci blagim pomijeranjem volana.

Pogled iz ptičje perspektive

Zahvaljujući tehnologiji vidnog polja od 360° dobijate pogled na vaš automobil i okolinu iz ptičje persepktive, tako da možete da uočite prepreke koje se nalaze oko vas. Olakšava parkiranje i manevrisanje na skučenom prostoru.

Održavanje budnosti

Ukoliko postajete pospani ili vam opada pažnja dok vozite, Driver Alert Control će vas upozoriti i podsjetiti da napravite pauzu. Funkcija Rest Stop Guidance vam čak može reći gdje je bezbijedno da stanete.

Osvjetljavanje puta

Da biste imali najbolju preglednost, funkcija Aktivna duga svjetla vam omogućuje da sve vrijeme vodite sa dugim svijetlima, pri tom ne zasljepljujući druge učesnike u saobraćaju. Funkcija detektira druga vozila ipsred vas i automatski gasi dio dugih svijetala koji bi ih zaslepeo. Vi dobijate optimalno svjetlo, a unaprijeđena je bezbijednost svih učesnika.

Sigurno prestrojavanje

Možete promijeniti traku, sigurni da to radite bezbijedno, zahvaljujući našem Sistemu upozorenja na mrtvi ugao. On koristi radarske senzore koji vas upozoravaju na automobile oko vas.

Drži vas na pravom putu

Naša Pomoć za održavanje u saobraćajnoj traci detektira kada ste nenamjerno počeli da izlazite van trake i laganim pokretima volana vas vraća nazad, držeći vas bezbijedno na putu.

Bezbijednost u gradu

Vaš kopilot na putu

Posmatrajte funkciju Bezbijednost u gradu kao kopilota koji će uvijek paziti na vas i uočiti opasnost na koju će vas upozoriti i pripremiti kočnice za brzo reagovanje. Ukoliko je sudar neizbježan, zakočiće automatski, time smanjujući šansu da dođe do sudara ili smanjujući intenzitet sudara.

Zaštita pješaka

Naša tehnologija Bezbijednost u gradu detektira pješake na putu ispred , bilo da stoje ili se kreću ka vašoj putanji. Ukoliko ne odgovorite na upozorenje, vaš Volvo će kočiti umjesto vas, što može ublažiti - ili izbjeći - udar.

Pomažemo vam da zaštitite bicikliste

Ukoliko biciklista iznenada skrene pred vaš automobil, naša tehnologija detekovanja biciklista izdaje upozorenje i kočiće umjesto vas ukoliko je neophodno brzo odreagirati.

Pomažemo vam da skrenete bezbijedno

Naša tehnologija kočenja na raskrsnici, koja je prva te vrste u svijetu, smanjuje vjerovatnoću jednog od najčešćih vrsta sudara koji nose najviše štete. Ukoliko treba da presiječete put automobila koji vam dolazi u susret, vaš automobil će otkriti da li je sudar neizbježan, i zakočiti umjesto vas da bi umanjio smagu sudara, ili ga u potpunosti izbjegao.

INTELLISAFE AUTOPILOT

U budućnosti, vaš auto će voziti umesto vas

Dozvolite vašem Volvo automobilu da se brine o vožnji i ponovo preuzmite kontrolu nad svojim vremenom sa IntelliSafe Autopilotom. Naša tehnologija autonomne vožnje će napraviti revoluciju u putovanjima i stvoriće bezbjedniji, produktivniji način putovanja.

Zaštita

Spreman za neočekivano

Nepredvidljive stvari se dešavaju na putu, stoga smo stvorili funkcije koje će se postarati da budete što bezbijedniji.

Umekšava pad

Naši automobili podjednako štite one koji su van automobila kao i one u njemu. Zračni jastuk za pješake, tehnologija koju je prvi uveo Volvo - automatski se napuše pri udaru prekrivajući vjetrobransko staklo i umanjujući povrede.

Zaštita u svakoj situaciji

Naša najnovija tehnologija za sigurnosni pojas, koja je prva te vrste u svijetu, vas štiti u slučaju da vaš automobil skrene s puta - što je česta i opasna nezgoda. Da biste bili čvrsto vezani, električno podesivi sigurnosni pojasevi sistema se zatežu. A da bi se spriječile povrede kičme pri grubim padovima, jedinstvena konstrukcija sjedišta apsorbuje vertikalna opterećenja.

Sigurnosni pojas sa tri tačke vezivanja - izum kompanije Volvo

1959. godine prvi smo svijetu predstavili sigurnosni pojas sa tri tačke vezivanja - spasao je nebrojeno mnogo života i izglasan je za jedan od najznačajnijih izuma u istoriji čovječanstva. Mi uvijek uvodimo inovacije, a sada nudimo sigurnosne pojaseve koji se automatski zatežu za svega nekoliko milisekundi nakon sudara.

Bezbjednije putovanje za djecu

Nikada nećemo prestati da radimo na unaprijeđivanju bezbijednosti svih putnika u našim automobilima. Da bismo obezbijedili bolju zaštitu djece razvili smo prvu na svijetu autosjedalicu za djecu okrenutu unazad, a 2015. godine proslavljamo 25 godina jedne od naših najbitnijih bezbjednosnih inovacija - integrisano podesivo sjedište.

IntelliSafe tehnologija se razlikuje u zavisnosti od modela