1:00 PM | September 6 2016

Kompanije Volvo Cars i Autoliv pokreću zajednički poslovni poduhvat za autonomnu vožnju

Volvo Cars, globalni proizvođač premijum automobila, i Autoliv, svijetski lider u sistemima automobilske bezbijednosti, najavili su osnivanje zajedničkog poslovnog poduhvata u cilju razvijanja naredne generaciju autonomne vožnje i naprednih sistema za pomoć pri vožnji.

Håkan Samuelsson, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Volvo Cars, rekao je: "Udruživanjem naših znanja i resursa ćemo stvoriti svijetskog lidera na polju razvoju softvera za autonomnu vožnju. To znači da ćemo biti u mogućnosti da ovu uzbudljivu tehnologiju kupcima predstavimo ranije."

Nova kompanija imaće sjedište u Geteborgu, Švedska, i stvaraće sistem koje će koristi Volvo Cars, a Autoliv imati pravo ekskluzivne prodaje svim proizvođaima automobila širom svijeta.

Jan Carlson, predsjedavajući, glavni izvršni direktor i predsjednik kompanije Autoliv, rekao je: "Ne postoje druge dvije kompanije koje su više učinile za bezbijednost automobila od kompanija Autoliv i Volvo. Nova kompanija je osnovana jer smo prepoznali da je autonomna vožnja sljedeći korak u transformisanju bezbijednosti na putevima."

Autoliv će biti ekskluzivni dobavljač i distributer za sve nove proizvode kompanije trećim licima, osim Volvo Cars, koji proizvode dobijati direktno od kompanije. Rukovodstvo će se sastojati od predstavnika kompanija Autoliv i Volvo Cars.

PROČITAJ CIJELO SAOPŠTENJE

VIJESTI O AUTONOMNOJ VOŽNJI

Otkrijte više o samovozećim automobilima i autonomnoj vožnji sa Volvo automobilima

Arhiva