Tehnologija iza nove ere putovanja

Superioran vid

Da bi vaš automobil mogao da primjeti bilo kakvu opasnost ispred vas, četiri kamere detektiraju objekte iz neposredne blizine i prate oznake sabraćajnih traka. Kamere su i pametne, tako da ih ne ometaju brze promjene osvjetljenja, kao na primjer pri ulasku u tunel.

Radar koji očitava put

Automobil ima detaljan pregled okoline u krugu od 360 stepeni zahvaljući upotrebi četiri radarska predajnika. Par predajnika koji je okrenut unazad pomažu vam pri mijenjanju trake tako što detektiraju nadolazeća vozila.

Senzori koji vas štite

Pri malim brzinama, 12 ultrazvučnih senzora raspoređenih na karoseriji detektiraju objekte. Oni mogu primijetiti opasnosti na putu, bilo da su to pješaci ili krhotine.

Laserska preciznost

Jedinstveni laserski skener na prednjoj strani vozila daje vašem automobilu izuzetan vid. Sa dometom od 150 metara, ovaj laserski skener može da razlikuje objekte i daje vam dovoljno upozorenja od potencijalne opasnosti.

Vaša putanja je zacrtana

Izuzetno detaljna 3D digitalna karta i globalni sistem pozicioniranja (GPS) visokih izvedbi rade zajedno tako da vaš automobil uvijek tačno zna gdje se nalazite i šta se nalazi oko vas. Ova tehnologija omogućuje automobilu da zna ograničenja brzine i saobraćajne znakove, tako da uvijek bira najbrži i najefikasniji put.

Uvijek za korak ispred

Ukoliko se desi nešto neočekivano, IntelliSafe Autopilot tehnologija je uvijek jedan korak ispred. Trifokalna kamera na vrhu vjetrobranskog stakla pokriva široko područje i različite udaljenosti, te omogućuje automobilu da prepozna pješake ili ostale učesnike u saobraćaju koji se iznenada pojave.

Vaš automobil i "oblak", povezani

Naši samovozeći automobili će biti povezani sa tehnologijom oblaka tako da ćete uvijek dobijati najažurnije informacije. Podaci u stvarnom vremenu znače da će vaš automobil uvijek imati najnoviju informaciju o stanju u saobraćaju i zahtijevaće da vozač preuzme kontrolu nad vožnjom ukoliko je to neophodno.