Volvo Recharge

Naš asortiman potpuno električnih i plug-in hibridnih automobila

Recharge pogonski sklopovi

Potpuno električni

Ponekad je tišina najmoćniji put, uz nultu emisiju ispušnih plinova i manje buke pri svim brzinama. Naš potpuno električni XC40 Recharge kojeg pokreću visokonaponska baterija i dva elektromotora predstavlja korak u budućnost.

Plug-in hibrid

Manje benzina, više učinka. Kombinacija elektromotora i motora s unutrašnjim sagorijevanjem u našim plug-in hibridima Recharge vam pruža mogućnost odabira između načina vožnje Pure electric, Power i Hybrid uz punu kontrolu vožnje i manje emisije ispušnih plinova.

Šta je Volvo Recharge?

Volvo automobil pored stuba za punjenje, gledan sprijeda u okruženju bijelog enterijera

Naši potpuno električni automobili

Potpuno električni

Beskompromisni Volvo duh zadovoljava nulte emisije ispušnih plinova - a imajući na umu našu posvećenost odgovornom luksuzu, nastojimo da bolje koristimo reciklirane i materijale biološkog porijekla i minimiziramo otpad.

Ugrađeni Google

S ugrađenim Googleom, Volvo električni automobil besprijekorno povezuje vas i vaš digitalni život. Automobil također prima automatska bežična ažuriranja.

Prostor za život

Prostrana unutrašnjost naših električnih automobila može udobno smjestiti vas, vaš život i onoga s kim ga odlučite podijeliti.

Naši plug-in hibridi

Regenerativno kočenje

Energija koja se stvara prilikom kočenja se prikuplja i skladišti u bateriji automobila za kasniju upotrebu, čime se omogućava održivija i ekonomičnija vožnja.

Snaga na zahtjev

Svi naši plug-in hibridni modeli pružaju iskustvo snažnog pogona uz dobro reagiranje i ravnomjerno, tiho ubrzanje. Možete birati i između više načina vožnje da dodatno prilagodite vožnju.

Pratite potrošnju energije

Pomoću aplikacije Volvo Cars možete pratiti prosječnu potrošnju goriva, nivoe napunjenosti baterije i prosječno korištenje električne energije u poređenju sa gorivom u prethodnih 7 dana ili duže.

Stvorite lične rutine punjenja.

Kod kuće, na poslu, u izlasku s prijateljima ili na dužem putovanju. Gdje god da se nađete tokom dana ili noći i bez obzira na vaš način života, jednostavno možete ustanoviti rutine punjenja koje odgovaraju vašem stilu i okolnostima u kojima živite.

Šta želite znati o modelu Volvo Recharge?

Unosimo inovacije u oblast električnih pogonskih sklopova od 1970. godine. Za nas je to prirodan tehnološki napredak i jasan izraz opredijeljenosti za održivu mobilnost i smanjenje emisija. Naša je ambicija smanjiti emisiju ugljika za 40% po automobilu do 2025. godine u odnosu na 2018. godinu. I ostvariti klimatsku neutralnost do 2040. godine.

Elektrificirani pogonski sklopovi nude niz pogodnosti – od nižih emisija ispušnih plinova tokom vožnje i vjerovatno nižih operativnih troškova do profinjenije vožnje i osjetnog ubrzanja pri pokretanju vozila.

Od 2019. godine, svi naši modeli su dostupni s tehnologijom pogona Recharge plug-in hibrida.

Svi električni automobili s baterijama prolaze iste testove kao i automobili na benzin ili dizel. Euro NCAP testovi u Evropi su odavno mjerilo sigurnosti automobila. Testovi su postali još teži imajući u vidu nove zahtjeve, između ostalog one koje se odnose na automatske kočnice. Svi automobili iz cijelog asortimana vozila kompanije Volvo Cars dobili su najviše ocjene na testovima. A napredna sigurnosna tehnologija potpuno električnog modela XC40 Recharge čini ga jednim od najsigurnijih električnih automobila na svijetu.