Bezbednost

Volvo Cars je već decenijama vođa na polju bezbednosti automobila, brinući o svetu u kome živimo i ljudima oko nas. Uz našu Safe Space Technology, koja uključuje sve standardne bezbednosne funkcije u Volvo automobilu, pomažemo Vam da se zaštitite i osećate bezbedno.

Čovek se naslanja na Volvo, a dve osobe sa leve strane hodaju.

Cilj nam je da uvedemo bezbedna i inteligentna tehnološka rešenja u mobilnosti kako bismo zaštitili ono što je ljudima važno u svakodnevnom životu.

Fokusiramo se na bezbednost da biste mogli mirno da vozite

Tehnologija Safe Space

Tehnologija Safe Space

Uz najsavremeniju tehniku detekcije, trudimo se da pružimo bezbedan prostor u automobilu i izvan njega – za vas, vaše putnike i druge na putu. Tehnologija bezbednog prostora obuhvata sve standardne bezbednosne karakteristike u Volvo automobilima. Štiti vas i pruža vam osećaj bezbednosti. Volvo EX90, prvi iz naše nove generacije automobila, biće opremljen tehnologijom bezbednog prostora koju omogućava lidar, optički uređaj koji meri daljinu, brzinu i oblik predmeta veoma visokom rezolucijom koristeći odbijenu svetlost.

Naš najcenjeniji spasilac

Naš najcenjeniji spasilac

Inženjer kompanije Volvo Cars je 1959. godine uveo sigurnosne pojaseve sa tri tačke vezivanja u naše automobile. Kao jedan od najvažnijih izuma na polju bezbednosti automobila, do sada je spasao preko milion života.

Istraživanja zasnovana na podacima

Istraživanja zasnovana na podacima

Od 70-ih godina 20. veka proučili smo više od 43.000 automobila u stvarnim nesrećama u kojima je učestvovalo oko 72.000 ljudi. Na osnovu podataka smo razvili karakteristike koje su u značajnoj meri izmenili istoriju bezbednosti automobila.

Izbegavanje sudara

Sledeći nivo bezbednosti zasniva se na naprednoj tehnologiji. Stoga stalno težimo podizanju nivoa bezbednosti ka novoj viziji – postizanju potpunog izbegavanja sudara.

Digitalni prikaz obrisa automobila, osobe i drugih predmeta.

Našem učenju nikad kraja...

Muškarac vozi automobil gledajući pravo unapred.
Evolucija bezbednosti

Očekujemo da dodatno podignemo nivo bezbednosti unutar i oko naših budućih automobila kombinovanjem vrhunskog hardvera i softvera za našu tehnologiju za izbegavanje sudara.

Snimak sa odlaganjem na kome se vidi trag crvenih zadnjih svetala na zaleđenom putu.
Skretanje ka autonomnoj vožnji

Sledeća neistražena teritorija bezbednosnih unapređenja pojaviće se sa razvojem tehnologije autonomne vožnje bez nadzora. Cilj nam je da predvodimo u tom razvoju, vođeni tradicijom bezbednosti i vizijom potpunog izbegavanja sudara.

Bezbednosne karakteristike koje pruža Volvo Cars dopunjuju prakse bezbedne vožnje i nisu namenjene omogućavanju ili podsticanju rasejane, agresivne ili na drugi način nebezbedne ili nelegalne vožnje.
Na kraju krajeva, vozač je u svakom trenutku odgovoran za bezbednu vožnju. Opisane karakteristike mogu biti opcione i dostupnost se može razlikovati u zavisnosti od tržišta.