Bezbjednost

Volvo Cars je decenijama lider u automobilskoj bezbjednosti – brinemo o svijetu u kojem živimo i o ljudima oko nas. Uz naš program Safe Space Technology, koji uključuje sve standardne funkcije bezbjednosti u Volvo vozilima, pomažemo da budete bezbjedni i da se osjećate tako.

Muškarac naslonjen na Volvo i 2 osobe koje šetaju s lijeve strane.

Cilj nam je da uvedemo nova bezbjednosna i rješenja inteligentne tehnologije u mobilnost kako bismo zaštitili ono što je ljudima važno u svakodnevnom životu.

Mi se brinemo o bezbjednosti da biste vi mogli spokojno da vozite

Tehnologija Safe Space

Tehnologija Safe Space

Pomoću najnovije tehnologije senzora želimo da omogućimo bezbjedan prostor unutar i oko automobila – za vas, vaše putnike i druge učesnike u saobraćaju. Tehnologija Safe Space obuhvata sve standardne bezbjednosne karakteristike u Volvo automobilima. Da biste bili bezbjedni i da biste se tako osjećali. Prvi automobil u našoj novoj generaciji, Volvo EX90, biće opremljen tehnologijom Safe Space koju omogućava Lidar, optički uređaj koji mjeri udaljenost, brzinu i oblik objekata sa veoma visokom rezolucijom pomoću reflektovanja svjetlosti.

Naš najpoznatiji čuvar života

Naš najpoznatiji čuvar života

Inženjer kompanije Volvo Cars, Nils Bohlin, 1959. godine je u naše automobile uveo sigurnosne pojaseve u tri tačke. Kao jedno od najvažnijih otkrića u oblasti bezbjednosti automobila, ovaj pojas je do sada sačuvao preko milion života.

Istraživanje zasnovano na podacima

Istraživanje zasnovano na podacima

Od 1970-ih proučili smo više od 43.000 automobila u realnim nesrećama, u kojima je učestvovalo približno 72.000 osoba. Na osnovu tih podataka razvili smo karakteristike koje su napravile značajan uticaj u istoriji bezbjednosti automobila.

Bez sudara

Novi nivo bezbjednosti se oslanja na naprednu tehnologiju. Zbog toga neprekidno težimo da podižemo nivo bezbjednosti ka našoj novoj viziji, ambiciji da uopšte ne bude sudara.

Digitalni prikaz konture automobila, jedne osobe i drugih predmeta.

Nikada ne prestajemo da učimo...

Muškarac vozi automobil i gleda pravo naprijed.
Evolucija bezbjednosti

Kombinovanjem najsavremenijeg hardvera i softvera u našoj tehnologiji za izbjegavanje sudara, očekujemo da ćemo dodatno podići nivo bezbjednosti unutar i oko naših budućih automobila.

Snimak sa ubrzanim protokom vremena koji izgleda kao trag crvenih zadnjih svjetala na zaleđenom putu.
Usmjerenost ka autonomnoj vožnji

Sljedeća granica napretka u bezbjednosti automobila će doći sa razvojem tehnologije autonomne vožnje bez nadzora. Vođeni našim nasljeđem u oblasti bezbjednosti i vizijom nulte stope sudara, želimo da budemo na čelu tog razvoja.

Bezbjednosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene da omoguće ili podstaknu nepažljivu, agresivnu ili na drugi način nesigurnu vožnju,
kao ni vožnju koja nije u skladu sa zakonom. Naposljetku, vozač je u svakom trenutku odgovoran za bezbjedno upravljanje vozilom. Opisane karakteristike mogu biti opcionalne i
dostupnost može da se razlikuje između zemalja.