Automobili sa 7 sjedišta

Vrhunski veliki automobili prepuni inovativne tehnologije i pametnih rješenja za odlaganje.

Volvo Cars automobili sa 7 sjedišta su savršeni za velike porodice, one koji često voze djecu na aktivnosti ili one koji vole da sjede visoko i imaju bolji pregled puta. Najlakše je obratiti pažnju na veliku unutrašnjost kada pretražujete automobile sa 7 sjedišta, ali oni pružaju i mnogo više od toga. Bezbjednost, luksuzna udobnost i inovacije su još nešto po čemu se izdvajaju naši veliki SUV modeli.

Pouzdani porodični automobili

Naši veliki SUV modeli su projektovani da pruže bezbjednost i zaštitu vašoj porodici. Imaćete osjećaj da sjedite na visokom položaju i uživate u dominantnom pregledu puta. Pri tome su vam na raspolaganju neke od naših najnaprednijih funkcija bezbjednosti koje poboljšavaju udobnost i putovanje.

Otkrivanje dolazećeg saobraćaja

Kada se približavate raskrsnici, naši automobili sa 7 sjedišta skeniraju dolazeći saobraćaj i upozoravaju kada postoji rizik od sudara. Automobil može da vam pomogne i automatskim kočenjem kako bi se izbjegao ili ublažio sudar.

Park Pilot Assist

Parkiranje velikog automobila u gradu neki mogu doživjeti kao izazov, ali tu nastupa Park Pilot Assist. Uz ovaj sistem imaćete pomoć u pronalaženju odgovarajućeg parking-mjesta i manevrisanju, tako da će vaš automobil biti pravilno parkiran.

Nenadmašna udobnost

Naši automobili sa 7 sjedišta pružaju obilje prostora i ergonomsku udobnost za čitavu porodicu, od vozača do putnika na zadnjim sjedištima. Uz izdašan prostor za glavu i noge, kao i sjedišta sa savršenom ravnotežom luksuza i podrške, naš plug-in hibrid XC90 i potpuno električni EX90 predstavljaju sjajne opcije za one koji na prvo mjesto stavljaju udobnost u vožnji.

Veliki prtljažni prostor

Naši automobili sa 7 sjedišta imaju veliki prtljažni prostor. Čak i kada su zadnja sjedišta podignuta, ima dovoljno prostora za prtljag, ali uvijek postoje situacije kada vam je potrebno više. Jednostavno oborite treći red sjedišta i u trenutku ćete imati više od dvostruko većeg prostora. Sa našim automobilima možete jednostavno povesti čitavu porodicu ili prijatelje u epske pustolovine, bez osjećaja skučenosti zbog prtljaga koji je osvojio kabinu.

Pametna rješenja za odlaganje

Osim velikih prtljažnika za kofere, Volvo XC90 i EX90 imaju i namjenske prostore za manje, ali vjerovatno češće korišćene stvari u životu. Tu možete pronaći pametna rješenja za odlaganje boca za vodu, mobilnih telefona, laptopova i torbi za treninge, kao i kuke za torbe za kupovinu, kojima ih možete pričvrstiti dok ste na putu.

Veliki automobili koje je lako voziti

Uprkos veličini, modele XC90 i EX90 je lako voziti u gradskim sredinama, često povezanim sa gustim saobraćajem, tesnim skretanjima i ograničenim parking-mjestima. Pametna tehnologija, kao što je opcionalna kamera od 360 stepeni, pomaže vozačima da savladaju mnoge uobičajene izazove koje nameće gradska vožnja, uključujući parkiranje i procjenu udaljenosti od drugih automobila.

Daleka putovanja u našem potpuno električnom automobilu

Volvo EX90 je veliki električni automobil koji vam omogućava da pređete veliku razdaljinu sa jednim punjenjem. Jednostavno ga ostavite priključenog tokom noći i biće spreman da vas preveze do 580 km*. Za gradske vozače to znači da možete da idete na posao ili vozite djecu u školu bez potrebe da razmišljate o punjenju baterije svakog dana.

Brzo napunite svoj električni automobil sa 7 sjedišta

Bateriju potpuno električnog modela Volvo EX90 možete napuniti od 10 do 80% za 30 minuta. U međuvremenu, vi i vaša porodica možete protegnuti noge, popiti kafu ili, zašto ne, izvesti psa u šetnju.

Fleksibilni plug-in hibrid

Naš XC90 plug-in hibrid je fleksibilan automobil koji ima kombinaciju benzinskog motora i električnog napajanja. Na električni pogon može da pređe do 71 km*, tako da je idealan za putovanje na posao ili obavljanje kraćih poslova. Kada morate da pređete više, neprimjetno nastupa benzinski motor.

* Uobičajeno vrijeme punjenja od 10 do 80% brzim bunjenjem jednosmjernom strujom od 250 kW (CCS2). Ove cifre su preliminarne i izvedene su na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars za EX90 i XC90, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Domet vožnje i potrošnja energije u stvarnim uslovima zavise od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Sertifikacija vozila se čeka.'

Vrhunski u svakom pogledu

U modelima XC90 i EX90 ništa nije prepušteno slučaju. Svaki detalj je pažljivo planiran. Eksterijer je predivan, a kada uđete unutra, odmah ćete primijetili nenametljiv luksuz koji se oslanja na nasljeđe skandinavskog dizajna. Sve je podređeno kvalitetu, neprolaznim detaljima dizajna i jednostavnosti upotrebe.

Veliki panoramski krovni prozor

Naši veliki panoramski krovni prozori propuštaju više prirodnog dnevnog svjetla u automobil, što doprinosi prostranijem i prijatnijem iskustvu. Krovni prozori su laminirani što doprinosi UV zaštiti i maksimalnom smanjenju UV zračenja. Na taj način se sprečava i preveliko zagrijavanje kabine.

Odgovorno napravljen moderan enterijer

Kabine naših SUV modela predstavljaju suštinu savremenog skandinavskog dizajna, uz čiste linije i održive materijale. Birajte između moderne i izdržljive mješavine vune ili naše luksuzne i odgovorno napravljane vještačke kože Nordico, koja ima znatno niži CO2 otisak od tradicionalne kože. Istražite niz elegantnih boja i prilagodite automobil svom jedinstvenom ukusu.

Materijali koji izdržavaju teške uslove korišćenja

Roditelji male djece znaju da će ona sigurno unositi zemlju i kamenje. To je vezano za doba. Zato smo za enterijere velikih SUV modela izabrali izdržljive materijale, tako da su laki za čišćenje i savršeni za svakodnevnu upotrebu.

Slika koja prikazuje sistem prečišćavanja vazduha u modelu Volvo EX90.

Dišite čistiji vazduh

Naš jedinstveni sistem prečišćavanja vazduha sprečava ulazak u kabinu do 95% štetnih čestica. Optimizacija kvaliteta vazduha u automobilu nudi nekoliko zdravstvenih prednosti, uključujući poboljšanu koncentraciju vozača.

Slika koja prikazuje centralni ekran u modelu Volvo EX90.

Zagrijte ili ohladite automobil unaprijed

Lijepo je ući na idealnu temperaturu u automobilu, i zimi i ljeti. Pripremanje unaprijed je funkcija klimatizacije koja vam pomaže upravo u tome. Postavite tajmer na centralnom ekranu automobila ili koristite aplikaciju Volvo Cars app da zakažete kontrolu klimatizacije i automobil može unaprijed zagrijati ili ohladiti kabinu po vašoj želji, do trenutka kada budete spremni da krenete.

Slika koja prikazuje USB-C priključke.

Cijela porodica može biti povezana

Ako idete na dugo putovanje, lijepo je znati da svi putnici u automobilu mogu da koriste pametne telefone i tablete tokom čitavog putovanja – bez brige da će im se potrošiti baterije. Naši automobili sa 7 sjedišta imaju USB-C priključke i naprijed i pozadi, tako da svi mogu da budu povezani, bez obzira na to gdje sjede.

Slika koja prikazuje krovni kofer montiran na Volvo EX90.

Popularna dodatna oprema

Za automobile sa 7 sjedišta postoji velika ponuda popularne dodatne opreme pomoću koje možete prilagoditi automobil sopstvenim potrebama. Na primjer, možete dodati krovni kofer ako vam je potreban dodatni prostor za prtljag, nosač za bicikle ili pregradu za psa u kojoj vaš četvoronožni prijatelj može udobno da sjedi na svježem vazduhu, bez izlaska iz automobila. 

Česta pitanja

Koje su glavne karakteristike automobila sa 7 sjedišta?

Naši automobili sa 7 sjedišta se isporučuju sa mnoštvom popularnih karakteristika, uključujući Park Pilot Assist, rješenja za pametno odlaganje i ugrađene Google usluge. Uživajte uz Google Play i primajte informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu iz aplikacije Google Maps, koje će vam pomoći da isplanirate maršrutu.

Imaju li Volvo automobili sa 7 sjedišta automatske mjenjače?

Da, svi Volvo automobili sa 7 sjedišta imaju automatske mjenjače.

Može li se oboriti zadnji red sjedišta u Volvo automobilima sa 7 sjedišta?

Da, treći red sjedišta se obara do potpuno ravnog poda.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane iznad mogu da se razlikuju, možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti u standardnoj opremi za sva tržišta ili sve modele. Navedene ugrađene Google usluge možda nijesu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora.

Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i svim tržištima. Google, Google Play, Google Maps i YouTube Music su zaštićeni znakovi kompanije Google LLC.