Otkrijte asortiman Volvo SUV modela

Istražite naš asortiman luksuznih SUV modela sa 5 i 7 sjedišta.

Uporedite Volvo SUV modele

Sjedišta
Kapacitet prtljažnika (mm)
Potrošnja/domet**
Dostupno na mreži

EX30

Potpuno električan
Kupovina od 36.937 €* (PMP cijena)

Mali, 5 sjedišta

994 x 623 x 713

15,7 kWh na 100 km / do 480 km

Dostupno na mreži

EX90

Potpuno električni
Kupovina od 95.439 € (PMP cijena)

Prostrano, 7 sjedišta

1130 x 862 x 1276

20.7 kWh/100km / Do 600 km

Dostupno na mreži

XC40 Recharge

pure electric

Kompaktno, 5 sjedišta

1004 x 746 x 887

+400 km (el. energija)

XC90 Recharge

plug-in hibrid

Prostrano, 6 do 7 sjedišta

1130 x 889 x 1040

46 km (el. energija); 2,5–3,3 l/100 km

XC60 Recharge

plug-in hibrid

Udobno, 5 sjedišta

1055 x 776 x 960

54 km (el. energija); 2,3–2,9 l/100 km

XC40 Recharge

plug-in hibrid

Kompaktno, 5 sjedišta

1004 x 746 x 887

45 km (el. energija); 2,0–2,4 l/100 km

XC90

Prostrano, 6 do 7 sjedišta

1130 x 889 x 1040

6,4–7,5 l/100 km

XC60

Udobno, 5 sjedišta

1055 x 776 x 960

8,3–9,6 l/100 km

XC40

Kompaktno, 5 sjedišta

1004 x 746 x 887

7,7–8,2 l/100 km

* Imajte u vidu da je ovo indikativna cijena koja može da se promijeni prije isporuke zbog faktora van naše kontrole kao što su povećani porezi, naknade, kamatne stope i sl. Bićete obaviješteni ako dođe do bilo kakvih promjena i moći ćete da otkažete u svakom trenutku prije isporuke.

** Ove cifre su preliminarne i izvedene su na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars za Volvo EX30, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Domet vožnje i potrošnja energije u stvarnim uslovima zavise od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Vrijeme punjenja se može razlikovati i zavisi od faktora kao što su spoljašnja temperatura, temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila se čeka.

Opredijelite se za više. Mali SUV sa 5 i veliki sa 7 sjedišta i još više prostora.

Veliki prostor u prtljažniku

Spakujte sve osnovne stvari bez ostavljanja dodatne opreme u veliki prtljažnik Volvo SUV vozila. Ovaj prtljažnik je i praktičniji, jer zbog dizajna zadnjeg vješanja ne smetaju unutrašnju lukovi točkova.

Fleksibilan i lak za utovar

Donja površina prtljažnika bez ivica, ravan pod i vrata koja se kontrolišu pokretom olakšavaju utovar i istovar. Koristite integrisane otvore i skrivene pregade za smještaj specijalnih predmeta. Povećajte kapacitet prtljažnika SUV vozila obaranjem naslona zadnjih sjedišta.

Komfor ispirisan Skandinavijom

Skandinavski domovi su bili inspiracija za dizajn kabina naših SUV modela sa dva i tri reda sjedišta. One su prostrane i uredne sa izdašnim prostorom za glavu i noge. Osim toga, panoramski stakleni krov stvara prozračan, miran ambijent.

Da li ste spremni da elektrifikujete vožnju?

Evo šta treba da znate da biste samouvjereno prešli na električnu energiju i pronašli pravi Volvo električni automobil za vas.

Potpuno električni automobili

Naši potpuno električni automobili omogućavaju vožnju bez emisija i bez kompromisa kada su u pitanju domet i snaga.

Potpuno električni Volvo XC40 Recharge boje Sage Green nepomično stoji

Plug-in hibridni automobili

Bezbrižnu vožnju u plug-in hibridima obezbjeđuje kombinacija električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Plug-in hibrid Volvo XC60 Recharge boje Silver Dawn nepomično stoji

Punjenje

Punjenje električnog automobila kod kuće ili na putu može da bude jednostavno, brzo i isplativo.

Potpuno električni Volvo C40 Recharge boje Fjord Blue stoji na punjenju
Veća visina vožnje

Veće rastojanje od tla na našim SUV modelima omogućava bolji pregled puta. Veća visina vožnje pomaže vama i vašim bližnjima da se osjećate bezbjednije i udobnije na svakom terenu.

Elegantno upravljanje

Naši potpuno električni i hibridni SUV modeli nude svestranost bez žrtvovanja iskustva u vožnji. Uživajte u ravnomjernom ubrzanju i snazi pri svim brzinama, uz bolju vuču i stabilnost pogona na sva četiri točka (all-wheel drive, AWD).

Sigurnija vuča

Iskoristite na najbolji način kapacitet vuče svog SUV modela uz Trailer Stability Assist i duge tehnologije projektovane da vam pomognu pri manevrisanju u nezgodnim uslovima i da se osjećate sigurnije kada vučete teret.

SUV performanse sa stilom.

Pogled iz ptičije perspektive na Volvo SUV koji vuče bijelu prikolicu putem pokrivenim zelenilom, po sunčanom danu.

Epska putovanja. Improvizovani izlasci. Kratak odlazak u prodavnicu. SUV modeli moraju da budu raznovrsni. Naš potpuno električni i hibridni SUV je raznovrstan sa stilom.

Nenametljivo prepoznatljiv. Luksuz i udobnost u skandinavskom stilu.

Elegantan stil

Nenametljiv, ali izražajan, dizajn naših eksterijera i enterijera SUV modela ima korijene u nasljeđu skandinavskog dizajna. To znači da ima dobro usklađenu ravnotežu luksuzne udobnosti i pouzdane korisnosti u svim modelima.

Ergonomska sjedišta u vrhunskom stilu

Naša sjedišta pružaju maksimalnu podršku za kičmu, smanjuju pritisak, pogrbljenosti i naprezanje ramena. Presvučena vrhunskim materijalima, ona su i ergonomska i moderna.

Najsavremenije ozvučenje

Koristite glasovne komande ili centralni ekran osjetljiv na dodir za kontrolu SUV ozvučenja svjetske klase, dizajniranog da pruži duboki doživljaj zvuka u čitavoj kabini.

Ilustrovani prikaz bezbjednosnih karakteristika Volvo SUV modela na djelu.

Karakteristike bezbjednosti SUV modela

Pioniri smo u bezbjednosnim inovacijama više od 95 godina. Otkrijte karakteristike bezbjednosti koje su dostupne u našim luksuznim potpuno električnim i hibridnim SUV modelima.

Porodica iz predgrađa se priprema za putovanje u Volvo SUV modelu, dijete trči dvorištem, juri ga majka.

Porodični SUV modeli

Dizajniran za svakodnevnu udobnost i povezanost, Volvo SUV modeli postaju dio porodice. Saznajte više o našim potpuno električnim i hibridnim porodičnim SUV modelima.

Pas bakarne boje sjedi u sigurnom kavezu za pse, dodatku posebno dizajniranom da pruži bezbjednost i udobnost kućnim ljubimcima koji putuju u Volvo automobilima.

Dodatna oprema za SUV

Volvo dodatna oprema je dizajnirana da unaprijedi stil, udobnost i prilagodljivost vašeg potpuno električnog ili hibridnog SUV modela. Pronađite ono što tražite.

Saznajte više o našim potpuno električnim i hibridnim SUV modelima.

Da li Volvo SUV modeli imaju dva ili tri reda sjedišta?

Kabine u našim malim, kompaktnim i SUV modelima srednje veličine imaju dva reda sjedišta za pet odraslih putnika. Kabine u našim najvećim SUV modelima imaju tri reda sjedišta za sedam odraslih putnika.

Da li se u velike Volvo SUV modele može smjestiti sedam odraslih osoba?

Da, naš potpuno električni EX90, plug-in hibrid XC90 i laki hibrid XC90 mogu da imaju tri reda sjedišta za sedam odraslih putnika.

Koji Volvo SUV ima najveći prostor u prtljažniku?

U našem asortimanu potpuno električnih i hibridnih SUV modela najveći prtljažnik ima Volvo EX90 sa 7 sjedišta, do 655 litara. Sljedeći je XC90 sa kapacitetom tovarnog prostora od 640 litra. Otkrijte više o kapacitetu nosivosti na stranici sa specifikacijama Volvo SUV modela za koji ste zainteresovani.

Imaju li svi Volvo SUV modeli AWD pogon?

Neki Volvo SUV modeli imaju pogon na sve točkove (AWD) u standardnoj opremi. Kada to nije slučaj, AWD se može zatražiti. Otkrijte više na stranici sa specifikacijama Volvo SUV modela za koji ste zainteresovani.

Koje Google aplikacije i usluge su dostupne u Volvo SUV modelima?

Uz ugrađene Google usluge, Google Assistant olakšava pozivanje ili slanje poruka prijateljima, postavljanje podsjetnika i promjenu temperature u automobilu. Koristite aplikaciju Google Maps da dobijete informacije koje su vam potrebne u vožnji, uključujući ažuriranja saobraćaja uživo, podsjetnike i proaktivna upozorenja. A Google Play možete da koristite za preuzimanje omiljene muzike, podkasta, audio-knjiga i još mnogo toga.*

Google usluge su obezbijeđene putem paketa digitalnih usluga sa uključenom upotrebom od četiri godine. Po isteku ovog perioda, ako se odlučite da ga obnovite, primjenjivaće se novi uslovi i naknade.

Može li se koristiti Apple CarPlay u Volvo SUV modelu?

Da, Apple CarPlay je u standardnoj opremi potpuno električnih, plug-in hibridnih i lakih hibridnih Volvo SUV modela.*

*Apple CarPlay može da se koristi samo u kombinaciji sa iPhone modelom 5 ili novijim. Apple CarPlay i iPhone su zaštitni znakovi kompanije Apple Inc.

Kolika je potrošnja goriva lakih hibridnih Volvo SUV modela?

Potrošnja goriva lakih Volvo SUV hibrida zavisi od modela, stila vožnje i drugih faktora. Otkrijte više na stranici sa specifikacijama Volvo SUV modela za koji ste zainteresovani.

Mogu li da montiram nosač za bicikl na SUV?

Da. Za neke modele dostupan je nosač za bicikl koji se montira na krov. Možete da se opredijelite i za nosač za bicikl koji se montira na kuku za vuču. Pogledajte dodatnu opremu dostupnu na vašem tržištu.

Šta znači SUV?

SUV je skraćenica od Sports Utility Vehicle – sportsko terensko vozilo.

Koja je razlika između krosover i SUV modela?

U krosoverima se kombinuju karakteristike automobila i SUV-a. Zbog platforme koja je slična automobilskoj, krosoveri su štedljiviji i lakši za upravljanje nego veliki SUV modeli. Krosoveri obično imaju i manje rastojanje od tla. Zbog toga su pogodniji za gradsku vožnju i neke izazovnije terene.

Srednji i veliki SUV modeli obično su viši i uspravniji. Imaju veće rastojanje od tla, što ih čini pogodnijim za različite uslove. U poređenju sa krosoverima, mogu da ponesu više putnika i prtljaga.

Koja je razlika između MPV, MUV i SUV modela?

MPV (multi-purpose vehicles) i MUV (multi-utility vehicles) – višenamjenska vozila, dizajnirana su tako da mogu da ponesu više putnika i prtljaga od običnih automobila. Glavna razlika je to što su MPV modeli obično napravljeni na platformama sličnim automobilskim i imaju iskustvo u vožnji slično kao kod automobila. MUV modeli su napravljeni na platformama sličnim kamionskim sa upravljanjem kako kod velikih vozila.

Modeli SUV (sports utility vehicles) mogu da budu veći i od MPV i MUV modela i imaju veće rastojanje od tla. Zbog toga su pogodniji za vožnju po najrazličitijim terenima. U SUV može da se smjesti veći broj putnika i više prtljaga nego kod običnih automobila, ali najčešće imaju manji kapacitet nosivosti nego MPV i MUV modeli.

Koja je razlika između hečbek i SUV modela?

Glavna razlika između hečbek i SUV modela je veličina i način na koji se koriste. Hečbek automobili su manji i mogu da ponesu do pet putnika, zbog čega su pogodni za gradsku vožnju. Oni imaju zadnja vrata koja se otvaraju nagore i omogućavaju pristup četvrtastom tovarnom prostoru.

SUV modeli su veći automobili projektovani za vožnju po više različitih terena. Oni obično imaju veće rastojanje od tla i više prostora za putnike i prtljag.

Da li Volvo SUV modeli imaju automatski ili ručni mjenjač?

Svi Volvo SUV modeli su automatici, izuzev lakog hibrida XC40. Za taj SUV je dostupan ručni mjenjač.

Navedene karakteristike možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti u standardnoj opremi na svim tržištima ili u svim modelima.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znakovi kompanije Google LLC.