Gradski automobili

Mali automobili, velike avanture, gradski duh bez granica.

Gradski Volvo automobili su prilagođeni za jednostavno kretanje u gradskim uslovima. Odlikuju se sjajnim manevrisanjem, savladavanjem uskih ulica, zastoja i čestih izazova u parkiranju. Njihova kompaktna veličina i napredne funkcije pružaju praktična i zgodna rješenja za gradsku vožnju.

Mali automobili koji ostavljaju veliki utisak

Kompaktni Volvo SUV modeli mogu da se pohvale smjelim, atraktivnim dizajnom eksterijera koji privlači poglede gdje god se pojave. Ovi SUV modeli kombinuju stil i performanse sa svojim prefinjenim linijama, maskama usklađenih boja, elegantnim točkovima i bočnim retrovizorima.

Udobna gradska vožnja

Naši automobili imaju mnogo praktičnih funkcija za gradsku vožnju, uključujući tehnologiju napredne pomoći vozaču, koja omogućava opušteniji doživljaj vožnje. Ona pomaže da zadržite bezbjednu udaljenost od automobila ispred vas prilagođavanjem brzine i blagom pomoći u upravljanju koja zadržava precizan položaj automobila u centru trake. Osim toga, sjajan je kod kretanja u koloni (stani-kreni), blagovremeno emituje upozorenja kada se saobraćaj pokrene nakon zastoja.

Pametan bezbjednosni sistem za otvaranja vrata

Zaboravite na neočekivane nesreće pri otvaranju vrata u užurbanim gradovima. Volvo EX30 ima integrisan pametni sistem upozorenja za otvaranje vrata. Ovaj napredni sistem ima vizuelne i zvučne signale koji vas obavještavaju ako pokušate da otvorite vrata na putanji bicikliste ili drugih učesnika u saobraćaju.

Pobijedite gradske parkinge malim automobilom

Parkiranje u gradu može biti prilično zahtjevno, zbog prisustva drugih automobila, biciklista i pješaka. Tu se kompaktni gradski automobili zaista ističu. Olakšavaju manevrisanje u uskim prostorima. Osim toga, funkcija Park Pilot Assist dodatno olakšava iskustvo parkiranja, pomaže da pronađete parking-mjesto i navodi u njega vaš Volvo – za parkiranje bez stresa.

Pogled od 360° na grad

Volvo sistem kamera od 360 stepeni je istinski preokret u gradskoj vožnji. Pruža bolji pregled situacije uz ptičju perspektivu. Olakšava paralelno parkiranje, pomaže da izbjegnete ivičnjake i pojednostavljuje kretanje u uskim prostorima. Bilo da se na zagušenim raskrsnicama ili uskim ulicama, naša kamera od 360° vam pomaže da se osjećate sigurnije u gradskoj vožnji i eliminišete stres.

Budite fokusirani na put

Kada vozite po gradu, morate stalno da pazite na bicikliste, pješake, saobraćajne znake i pritom ostanete na pravom putu. Uz head-up prikaz u Volvo automobilu sve je lakše. On prikazuje važne informacije, kao što su brzina, smjernice navigacije i drugi podaci, direktno na vjetrobranskom staklu, tako da ne morate dizati pogled s puta.

Slika djeteta koje sjedi u bezbjednom dječjem sjedištu u Volvo automobilu.

Bezbjednost djece u gradu

Predana posvećenost bezbjednosti kompanije Volvo Cars uključuje i najmlađe putnike. Na primjer, nudimo pažljivo osmišljena dječja i buster sjedišta koja štite vaše dijete od najranijeg djetinjstva do 10 godina. Ova sjedišta pružaju optimalnu zaštitu djeci i savršeno se uklapaju u enterijer vašeg gradskog automobila.

A fully electric Volvo EC40 plugged in to charge.

Volvo EC40

Upoznajte naš električni krosover.

Pažljivo planiran dizajn

Gradski automobili možda jesu kompaktni, ali genijalni dizajn kompanije Volvo pruža sjajnu optimizaciju i za putnike i za prtljag. Svaki aspekt minimalističkog dizajna je pažljivo osmišljen, od velike širine prtljažnika bez ivica, do pametnog odlaganja u kabini i izdašnog prostora za noge koji ne biste očekivali u manjem automobilu.

Izdašan prostor za odlaganje

Svi dobro znamo tu stalnu potrebu za dodatnim prostorom kada smještamo prtljag, bez obzira na veličinu automobila. Od namirnica do torbi za vikend i kolica za bebe, čini se da spisak osnovnih stvari može da bude beskrajan. Volvo EX40, iako izgledom kompaktan, pravo je čudo pametnog prostora za odlaganje. Ima prostran ravan zadnji tovarni prostor koji olakšava utovar i istovar, prostor za prtljag ispod poda i pametna rješenja za smještanje stvari kao što su boce za vodu i telefoni. Možete dodati i opciju otvaranja prtljažnika bez upotrebe ruku, jednostavnim stavljanjem noge ispod zadnjeg branika.

Obnovljivi materijali modernog stila

Kada tražite gradski automobil, na prvo mjesto morate staviti prostor i udobnost. Ipak, to ne znači da morate pristati na kompromise kada je u pitanju stil. U našem najmanjem SUV modelu do danas, EX30, možete da birate jednu od četiri različite teme enterijera: Breeze, Mist, Pine i Indigo. Inspiracija za sve ove teme bila je smirena ljepota skandinavske prirode, a mogu se pohvaliti inovativnom vrhunskom izradom uz korišćenje obnovljivih i recikliranih materijala.

Tiha i udobna vožnja

Standardni fiksni panoramski krov na modelu Volvo EC40 napravljen je od laminiranog zatamnjenog stakla koje efikasno štiti od refleksije i UV zračenja. Ovaj jedinstveni dizajn krova stvara prirodno osvijetljeno okruženje u kabini. Osim toga, ima veliku ulogu u regulisanju temperature, pomaže u održavanju udobne klimatizacije unutrašnjosti i smanjenju buke, što sve zajedno doprinosi smirenom iskustvu u vožnji.

Prikaz zadnje tri četvrtine modela Volvo EX30 sa dječjim kolicima pored njega

Potpuno novi EX30

Pogledajte šta sve staje u prtljažnik ovog kompaktnog potpuno električnog SUV-a

Prednosti prelaska na električnu energiju u gradu

Urbana područja se često bore sa zagađenjem i ekološkim izazovima. Prelazak na električne gradske automobile predstavlja održivije rešenje koje je u skladu sa potrebom za čistijim, zelenijim gradovima. Za Volvo Cars to je budućnost vožnje i planiramo da postanemo proizvođač isključivo potpuno električnih automobila do 2030.

Punjenje električnog ili plug-in hibridnog gradskog automobila

Punjenje Volvo automobila u gradu nikada nije bilo lakše zahvaljujući sve bogatijoj mreži stanica za punjenje, koje možete da pronađete pomoću pametnog centralnog ekrana automobila. Volvo Cars app vam daje zgodne podsjetnike i smjernice do najbližeg mjesta za punjenje. Zato, jednostavno punite baterije u pokretu, bilo da želite na dugo putovanje ili vam treba malo dodatne energije.

Srećna baterija – srećni putnici u gradskoj vožnji

Prethodna priprema baterije je korisna funkcija koja se može naći u mnogim električnim Volvo automobilima, projektovana da obezbijedi optimalnu temperaturu baterije automobila. Ona produžava domet jednog punjenja baterije, ubrzava punjenje i održava dobro stanje baterije. Dakle, imaćete više kilometara, brže punjenje i srećniju bateriju.

The front of a Volvo EX40 fully electric car.

Volvo EX40

Upoznajte naš potpuno električni kompaktni SUV.

Pametni i povezani gradski automobili

Tehnologija, informisanje i zabava su veoma bitni u užurbanom svijetu gradskih automobila, pružaju ne samo kompaktnu veličinu, već i pametne funkcije i povezanost. To je idealan spoj praktičnosti i zabave za stanovnike gradova.

Osjetljiv dodirni ekran

Naš tablet služi i kao interfejs za vozača i kao centralni ekran. Savršeno uklapa osnovne informacije za vozača sa željenim kontrolama na jednom ekranu. Dodirni ekran je veoma pažljivo izrađen i pruža kristalno jasne prikaze visoke definicije uz minimalan neprijatan odsjaj i refleksije. I ima nevjerovatan odziv, omogućava izvršavanje komandi u trenutku.

Pristup aplikacijama u automobilu

Google je integrisan u iskustvo vožnje Volvo automobila. Imate pristup prodavnici Google Play i njenoj ponudi aplikacija za automobile, tako da možete da ostanete povezani čak i kada ste na putu.

Vrhunska navigacija

Uvođenje aplikacije Google Maps u Volvo savršeno objedinjava poznati interfejs pametnog telefona sa poboljšanim, vrhunskim karakteristikama. Navigacija nikada nije bila lakša.

Krupni plan Harmon Kardon zvučnika u Volvo automobilu

Napredno ozvučenje

Jasno nam je koliko je važna muzika za iskustvo u gradskoj vožnji. Dobro odabran podkast ili lista numera mogu značajno da smanje frustracije zbog gužve u saobraćaju. Zato smo se udružili sa kompanijama Bower & Wilkins i Harmon Kardon i obezbijedili izuzetna ozvučenja u našim automobilima. Ovi brendovi su posvećeni stvaranju nevjerovatnog zvučnog iskustva koje umnogome prevazilazi ono na šta ste navikli.

Volvo Cars app sa prikazom statusa punjenja na pametnom telefonu.

Jedna aplikacija za sve vaše potrebe

Pomoću aplikacije Volvo Cars app možete bez napora pratiti kako se odvija punjenje i postaviti tajmer i imaćete udobno unaprijed ugrijan automobil kada vam je potrebno. Možete i daljinski zaključati i otključati automobil i čak planirati predstojeće zakazivanje servisa, sve na jednom zgodnom mjestu.

Česta pitanja

Kako se gradska vožnja razlikuje od vožnje van grada?

Gradska vožnja podrazumijeva gust saobraćaj, parkiranje i vođenje računa o pješacima, dok se u vožnji van gradova prelaze veće udaljenosti pri većim brzinama. Gradski automobili su napravljeni za urbane izazove, nude okretnost, kompaktnost i napredne bezbjednosne funkcije.

Koje funkcije postoje u gradskim automobilima?

Naši gradski automobili se isporučuju sa serijom funkcija za sigurnost i udobnost, osmišljene da poboljšaju iskustvo urbane vožnje. Ove funkcije mogu da se razlikuju u zavisnosti od tržišta i modela automobila, ali mogu da uključuju pametni bezbjednosni sistem za otvaranje vrata, Park Pilot Assist, sistem kamera od 360 stepeni i head-up prikaz. Osim toga, sistem za informisanje i zabavu prilagođen korisnicima pruža ažuriranja situacije u saobraćaju u stvarnom vremenu i pomaže vam da izaberete najbolji put.“

Postoje li SUV modeli za gradsku vožnju?

Iako se SUV modeli tradicionalno povezuju sa terenskim avanturama, Volvo nudi manje SUV modele dizajnirane za gradski život. Međutim, vrijedi napomenuti da su zahtjevi gradova i pojedinaca drugačiji. Zato čak i veći SUV kao što je EX90 može odgovarati urbanim sredinama. Istražite našu ponudu modela i otkrijte onaj koji savršeno odgovara vašim potrebama.

Postojeće i buduće tehnologije, karakteristike i mogućnosti opisane iznad mogu da se razlikuju, možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti u standardnoj opremi za sva tržišta ili sve modele. Navedene ugrađene Google usluge možda nijesu standardne ili dostupne za sve modele, stilove i opcije motora.

Google Assistant nije dostupan na svim jezicima i svim tržištima. Google, Google Play, Google Maps i YouTube Music su zaštićeni znakovi kompanije Google LLC.