Plug-in hibridni automobili

Električni automobili sa rezervnim planom.

Uključite se u performanse bez kompromisa.

Volvo plug-in hibridni automobili nude rafiniranu vožnju bez kompromisa. Napravili smo kombinaciju pojačanog električnog motora za svakodnevnu gradsku vožnju i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem visokih performansi za duža putovanja i više snage kada vam je potrebna.

Veliki domet električne energije

Želimo da stvorimo pouzdan i nesmetan prelazak na potpuno električnu budućnost vožnje. Zato smo dizajnirali plug-in hibride koji imaju dovoljan električni domet za napajanje svakodnevnih putovanja i gradsku vožnju.

Snaga na zahtjev

Naša nova generacija pogonskih sklopova pruža veliku snagu, sjajno reagovanje pri upravljanju i ravnomjerno, tiho ubrzanje. Dodatni kapacitet benzinskog motora visokih performansi daje vam trenutno, snažno ubrzanje kada vam je potrebno.

Vožnja sa zaista jednom papučicom

Vožnja sa jednom papučicom vam olakšava kretanje u koloni sa čestim zaustavljanjima. Ona vam omogućava da ubrzavate i kočite samo pritiskanjem i otpuštanjem papučice gasa. Tada automobil pretvara kinetičku energiju koja se stvara kočenjem u napajanje baterije.

Pet režima za prilagođavanje vožnje.

Mijenjajte režime vožnje dodirom dugmeta. Električni i benzinski motor su projektovani da rade zajedno u savršenoj harmoniji koja vam pruža besprijekorne performanse hibrida.

Pure

Elektrifikujte svakodnevna putovanja vožnjom u režimu Pure. Imaćete ravnomjerniju, tišu vožnju bez ikakvih emisija izduvnih gasova.

Hibrid

Aktivirajte režim Hybrid i vaš automobil će koristiti i električni motor i motor sa unutrašnjim sagorijevanjem. Bez dileme ćete imati vrhunske performanse, električni domet, malu potrošnju goriva i udobnost.

Snaga

Pređite u režim Power za sportsku vožnju sa bržim reagovanjem na ubrzanje. Kombinacija rada električnog motora i benzinskog motora pruža maksimalne performanse i stabilnost u vožnji.

AWD

Aktivirajte režim AWD kada vozite po klizavim uslovima na putu ili kada vučete velika opterećenja za bolju vuču i veću stabilnost. Razvili smo snažniji zadnji električni motor i poboljšali karakteristike pogona na sve točkove, osmišljene da vam pruže veću sigurnost na putu.

Off Road

Aktivirajte režim Off Road u zahtjevnim uslovima na putu pri brzinama ispod 40 km/h. On će vam pomoći da zadržite kontrolu optimizovanjem ubrzavanja, upravljanja i transmisije pomoću zaključanog pogona na sve točkove (AWD) i kontrolom silaska niz nagibe. Ovo se odnosi samo na XC modele.

Spreman kad i vi

Zakažite punjenje plug-in hibrida tokom noći tako da bude spreman za vas ujutro. Nova generacija baterija može da se napuni do 100 procenata za samo tri sata pomoću našeg novog ugrađenog dvofaznog punjača od 6,4 kW.*

Unaprijed spremna udobnost

Izaberite klimatizaciju unutrašnjosti kabine dok se baterija puni i automobil će prilagoditi temperaturu do trenutka kada treba da krenete. Klimatizacija tokom punjenja će poboljšati i učinak baterije na putu.

Punite u pokretu

Povećajte domet baterije i smanjite potrošnju goriva vožnjom uz regenerativno kočenje. Električne motore i baterije velike energetske gustine smo projektovali tako da možete da dobijete dodatno punjenje energijom koja se stvara i skladišti kada kočite.

Pametnije punjenje. Napajanje za svaki dan.

Prednja polovina bočnog profila plug-in hibridnog automobila Volvo X60, priključenog na mjesto za punjenje u praznom zatvorenom prostoru.

Želimo da se hibridni automobil savršeno uklopi vašu svakodnevnu rutinu, zato smo unapredili ponudu funkcija baterije kako bi punjenje bilo jednostavnije, brže i lakše. 

* Da biste imali pogodnost kraćeg vremena punjenja koje pruža naš novi ugrađeni punjač, morate puniti trofaznim punjačem. Vrijeme punjenja je preliminarno i izvedeno je na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može da se razlikuje i zavisi i od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila se čeka.

* Da biste imali pogodnost kraćeg vremena punjenja koje pruža naš novi ugrađeni punjač, morate puniti trofaznim punjačem. Vrijeme punjenja je preliminarno i izvedeno je na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može da se razlikuje i zavisi i od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila se čeka.

Projektovan za efikasnost bez napora.

Smanjene emisije izduvnih gasova

Vožnja je obzirnija uz kombinaciju električne baterije velikog dometa i benzinskog motora male potrošnje, koji omogućavaju smanjene emisije CO₂ u poređenju sa ekvivalentnim benzinskim motorima.

Optimizacija predstojećeg putovanja

Postavite odredište u sistemu navigacije za duža putovanja u režimu Hybrid i automobil će koristiti i električni i benzinski motor na energetski najefikasniji način za izabranu maršrutu.

Ekonomično punjenje

Priključite automobil i zakažite punjenje kod kuće tokom noći pomoću aplikacije Volvo Cars app. Iskoristite cijene struje po nižoj tarifi i smanjite tekuće troškove.

Pogled otpozadi na potpuno električni Volvo EX90 na plaži sa muškarcem, psom i dvoje djece koji trče prema okeanu.

Povežite se sa budućnošću vožnje

Potpuno se oslobodite fosilnih goriva i otkrijte novi nivo električne vožnje. Istražite pogodnosti potpuno električnih Volvo automobila.

Prikaz tehnologije senzora kompanije Volvo Cars iz ptičje perspektive, koja otkriva pješaka na pješačkom prelazu.

Projektovan za bezbjednost

Volvo automobili imaju vodeće bezbjednosne inovacije u industriji, koje vam omogućavaju da uživate u spokojnijem putovanju. Istražite tehnologije koje smo razvili da vam pomognu da zaštitite sebe i svoje najbliže, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Krupni plan ekrana pametnog telefona koji Volvo vozaču pokazuje status punjenja automobila onako kako se prikazuje u aplikaciji Volvo Cars app.

Olakšajte putovanje

Iskoristite pun potencijal svog automobila uz intuitivne ekrane i kontrole koje vam pomažu da pronađete javne punjače, zakažete punjenje, unaprijed podesite klimu u kabini i još mnogo toga. Saznajte kako aplikacija Volvo Cars app može da vam pojednostavi život na putu.

Šta želite da znate o Volvo plug-in hibridnim automobilima?

Imaju li hibridni automobili veliki kapacitet vuče?

Volvo plug-in hibridi nude veliki kapacitet vuče, prije svega zahvaljujući efikasnom pogonu na sve točkove. Maksimalan kapacitet vuče zavisi od marke i modela Volvo automobila.

Da li hibridni automobili moraju da se pune?

Da, svi hibridni automobili moraju da se pune, ali samo plug-in hibridi mogu da se pune na lokacijama za punjenje električnom energijom kod kuće ili na putu. Baterije u lakim hibridima i potpunim hibridima se oslanjanu na unutrašnje punjenje putem regenerativnog kočenja. Saznajte više o punjenju.

Jesu li hibridni automobili dobri za vožnju na velikim udaljenostima?

Volvo plug-in hibridi su osmišljeni za prelaženje velikih udaljenosti, bez brige o dometu baterije. Dvostruka snaga motora s unutrašnjim sagorijevanjem i električnog motora omogućava bolju efikasnost i performanse na velikim razdaljinama.

Da li hibridni automobili imaju automatski mjenjač?

Cjelokupna linija naših plug-in hibridnih automobila ima automatsku transmisiju.

Koja je razlika između lakih hibrida, potpunih hibrida i plug-in hibrida?

Laki hibridi imaju kombinaciju elektropokretača i električnog generatora koji pružaju blagu podršku motoru s unutrašnjim sagorijevanjem da efikasnije koristi gorivo, ali ne mogu da se pokreću samo na električnu energiju. Kombinacija pokretača i generatora se koristi za ravnomjerno kretanje i kočenje ili usporavanje automobila, uz prikupljanje energije koja se skladišti u maloj bateriji od 48 volta. Potpuno hibridni automobili takođe stvaraju energiju za bateriju pomoću regenerativnog kočenja, ali imaju jaču bateriju. Zato mogu da prelaze kraće razdaljine na potpuno električni pogon ili u kombinaciji sa benzinskim motorom. Naša plug-in hibridna vozila su projektovana sa značajno većom baterijom od 400 volti i boljim performansama, uz dodatu opciju različitih režima vožnje. To znači da je domet na potpuno električni pogon još veći i mnogi vozači mogu da voze svoje automobile korišćenjem isključivo električnog motora. Baterija plug-in hibrida se uglavnom puni uključivanjem na kućnu zidnu kutiju ili na javnim mjestima za punjenje. No, mogu se puniti i tokom vožnje prikupljanjem energije kočenja.