Volvo EX90 Upoznajte novi potpuno električni EX90, vrhunski SUV sa 7 sjedišta koji definiše novu eru bezbjednosti.

600 km

Domet električne energije

(Do)

Procijenjeno vrijeme brzog punjenja jednosmjernom strujom (10–80%)

Snaga

Ubrzanje

(0–100 km/h)

Rođen potpuno električan

Volvo EX90 može da pređe do 600 km sa jednim punjenjem, bez emisije izduvnih gasova, a ima i mogućnost dvosmjernog punjenja.

Prilagodljivo i udobno, do 7 osoba

Maksimalan prostor za noge i ergonomična udobnost. Birajte između sedam, šest ili pet lako podesivih sjedišta za odrasle.

Nova era bezbjednosti

Najnoviji radari i kamere pojačani sistemom Lidar otkrivaju potencijalne rizike koje sami ne možete da vidite i pružaju dodatnu podršku kada vam je potrebna.

Nova generacija povezivanja

Poboljšajte iskustvo vožnje sa 5G vezom i ugrađenim Google uslugama. Uz bežična ažuriranja vaš automobil će uvijek imati najnovije karakteristike.

Boje eksterijera

Sljedeća generacija

Vrhunski enterijer iz odgovornih izvora

Istražite enterijer
Tailored Wool Blend enterijer boje cinka

Ekskluzivne presvlake Tailored Wool Blend iz odgovornih izvora, u enterijeru Charcoal bez kože, pojačavaju utisak dobrodošlice. Kada padne mrak, dekor Light Ash se osvjetljava u sjajnim, toplim motivima.

Light Ash

Dekor

Povezivanje

Brže veze, bolje reagovanje

Jednostavna kontrola svega, od klimatizacije kabine do prikaza kamera od 360° na velikom, lebdećem centralnom ekranu.

Inovacije

Tehnologija Safe Space

Inovacije koje uključuju vrhunski komplet senzora sa sistemom Lidar, sistem za upozoravanje vozača i senzore za putnike, omogućavaju naš najsveobuhvatniji nivo standardne zaštite do sada.

Senzori

Vodeća bezbjednost u industriji

Budite u pripravnosti uz podršku naše tehnologije senzora spoljašnjosti. Uz tehnologiju Lidar automobil može da otkrije rizike sa velikom preciznošću i tačnošću, što doprinosi ostvarenju naše vizije budućnosti bez sudara.

Sistem za upozoravanje vozača

Pomoću unutrašnjih senzora i upravljača osjetljivog na dodir, ovaj sistem može da otkrije kada vam popusti pažnja i kada treba da pruži podršku.

Senzori za putnike

Pravo kroz raskrsnicu

Specifikacije

Puna specifikacija i detalji modela.

Specifikacije

Puna specifikacija i detalji modela.

Sjedišta

7

Zapremina prtljaga

do 1915 l

Ove cifre su preliminarne i izvedene su na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars za EX90, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Ostvarena potrošnja električne energije koja se javi u stvarnim uslovima se razlikuje u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Sertifikacija vozila se čeka.

Želite da saznate više o modelu Volvo EX90?

Još ne. Prijavite se za najnovije vijesti i obavijestićemo vas kada Volvo EX90 bude bio dostupan za naručivanje putem interneta u vašem regionu.

Da.

Domet zavisi od različitih faktora kao što su stil vožnje i spoljašnja temperatura, vremenski uslovi, vjetar, konfiguracija terena i puteva. Drugi faktori koji utiču na domet uključuju i količinu električne energije koju koristite za funkcije automobila kao što su grijanje i hlađenje. Jedan od načina na koji možete produžiti domet je da unaprijed klimatizujete automobil tokom punjenja, tako da temperatura u njemu već bude prijatna kada počnete da vozite.

Cijena potrošene električne energije se razlikuje u zavisnosti od lokalnih uslova, ali ona može biti manja u poređenju sa benzinom ili dizelom. Smanjeni troškovi za gorivo su i jedan od nekoliko razloga za prelazak na električni automobil. A za još manje troškove, možete unaprijed podesiti punjenje modela Volvo EX90 u terminima kada su tarife najniže, često tokom noći.

Bateriju možete najbrže napuniti na stanicama za brzo punjenje jednosmjernom strujom duž puta. Da biste omogućili najbrže moguće punjenje, preporučujemo da ograničite nivo napunjenosti automobila na 80 procenata. To će pomoći da se održi kratko vrijeme punjenja, zato što je za punjenje posljednjih 20 procenata potrebno najviše vremena. Tako se punjenje baterije od 10 do 80 procenata na brzom punjaču jednosmjernom strujom od 250 kW može spustiti na 30 minuta.

* Ali ako je potrebno da napunite bateriju do 100 procenata kako biste stigli do odredišta ili sljedeće stanice za punjenje, možete to izabrati u podešavanjima na centralnom ekranu automobila.

* Vrijeme punjenja se može razlikovati i zavisi od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila.

Jeste. Umjesto kože, razvili smo sopstveni materijal Nordico, napravljen od recikliranih boca od polietilen tereftalata (PET), organskih materijala iz švedskih i finskih šuma i tekstila napravljenog od recikliranih vinskih čepova od plute. Nordico ima 70% manji ugljenični otisak od trenutnog kožnog enterijera. Do 2030. godine, svi novi potpuno električni Volvo automobili biće potpuno bez kože.

U zemljama u kojima Google Maps prikazuju stanice za punjenje, javne stanice za punjenje možete pronaći na mapi ili pomoću aplikacije na pametnom telefonu.

Da.

Ima.*

* Google usluge su obezbijeđene putem paketa digitalnih usluga sa uključenom upotrebom od četiri godine. Po isteku ovog perioda, ako se odlučite da ga obnovite, primjenjivaće se novi uslovi i naknade.

Kompanija Volvo Cars predano prati porijeklo svega. Želimo da naši kupci budu uvjereni da voze Volvo u kojem su sirovine za baterije odgovorno pribavljene. Uvođenje tehnologije blockchain značajno je poboljšalo mogućnosti praćenja kobalta u našem lancu snabdijevanja. Blockchain, zajedno sa inspekcijama u rudnicima, GPS praćenjem, skeniranjem ulaza i izlaza, provjerenim pružaocima logistike, prepoznavanjem lica, provjerama identiteta i vremenskim praćenjem, omogućava praćenje materijala od rudnika do fabrike automobila.

Blisko sarađujemo sa dobavljačima kako bismo osigurali održivost naših proizvoda i usluga. Zalažemo se za odgovorno nabavljanje minerala i metala, i potpuno podržavamo smjernice OECD-a o odgovornim lancima snabdijevanja mineralima iz sukobima pogođenih i visokorizičnih područja.

Učinak po pitanju održivosti je ključan kod razmatranja i odabira dobavljača. Nadgledamo učinak postojećih dobavljača i pratimo revizije trećih strana. Postavljamo zahtjeve dobavljačima baterija da emisije ugljenika svedu na najmanju moguću mjeru tokom proizvodnje, između ostalog korišćenjem obnovljive energije. Naši dobavljači moraju da prihvate Kodeks ponašanja poslovnih partnera kompanije Volvo Cars, koji sadrži i procjenu poštovanja ljudskih prava i prava radnika.

Bezbjednost nam je u genima. Vođeni dugoročnom vizijom bezbjednosti, cilj nam je budućnost bez ijednog sudara na putevima sa novim Volvo automobilima. Ova odluka je svjedočanstvo naše nepokolebljive posvećenosti stalnom poboljšavanju bezbjednosti. Uz sistem Lidar i superračunar sa tehnologijom vještačke inteligencije u standardnoj opremi modela Volvo EX90, kao i moćnim kompletom spoljašnjih i unutrašnjih senzora, Volvo EX90 će dostići najviši nivo standardne bezbjednosti u Volvo automobilima. Ako želite da saznate više o našem nasljeđu u oblasti bezbjednosti, posjetite www.volvocars.com/me/v/safety/heritage

Model Volvo EX90 će biti prvi Volvo automobil koji će imati opremu spremnu za dvosmjerno punjenje. Za početak, ono će biti dostupno na pojedinim tržištima. Dvosmjerno punjenje ima potencijal da pomogne klijentima da energija koju koriste bude jeftinija, efikasnija i održivija.

Dvosmjerno punjenje omogućava prikladnu prenamjenu energije povezivanjem baterije sa kućom i njenim sistemom napajanja, čime se omogućava uravnoteženija i održivija potrošnja energije u cjelini. U nekim slučajevima automobil može i da pomogne domaćinstvu tokom nestanka struje. U budućnosti Volvo EX90 će moći da puni i druge električne Volvo automobile i uređaje, kao što su e-bicikli.

Uz mogućnosti pametnog punjenja koje očekujemo u aplikaciji za pametne telefone kompanije Volvo Cars, Volvo EX90 će moći da preusmjeri punjenje automobila na vrijeme kada su potražnja i cijene u elektroenergetskoj mreži niske – što obično znači da je više obnovljivih izvora u mješavini energije – i da sačuva tu uskladištenu energiju za kasniju upotrebu.

Dvosmjerno punjenje će takođe omogućavati klijentima da na različite načine pomognu elektroenergetskoj mreži tako što će uskladištiti energiju u vrijeme kada postoji višak obnovljive energije ili prodati višak energije u vrijeme kada se električna energija najviše troši i potražnja je najveća.

Kada ova funkcionalnost bude bila masovnija i kada bude pokrila više brendova automobila i tržišta, može se poboljšati ukupna održivost elektoenergetske mreže, što će dovesti do smanjenja gubljenja energije iz održivih izvora u vrijeme kada je njena proizvodnja veća od potražnje.

Opisana je buduća tehnologija i karakteristike, a mogućnosti mogu da se razlikuju. Navedene karakteristike možda neće biti dostupne na svim tržištima i neće biti u standardnoj opremi na svim tržištima ili u svim modelima. Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znakovi kompanije Google LLC.
Mogućnost dvosmjernog punjenja će u budućnosti biti uvedena na pojedinim tržištima i neće biti dostupna na svim tržištima. Mogu biti potrebne druge komponente i/ili proizvodi za omogućavanje dvosmjernog punjenja koje mogu dodatno da se plaćaju. Više informacija potražite od službe za korisnike.