Naše vijesti

Novi, potpuno električni Volvo EX90: početak nove ere za Volvo Cars

8. STU 2022.

Prvi, potpuno električni SUV sa sedam sjedišta podiže naše općenito visoke standarde sigurnosti i održivijeg načina života.

Volvo EX90: osmišljen za eleganciju, sigurnost i efikasnost

31. LIS 2022.

Svako vozilo Volvo odlikuje savršena harmonija oblika, funkcionalnosti i tehničkih inovacija. To se naročito ogleda u našem nadolazećem, potpuno električnom modelu Volvo EX90.

Interni softver: nova aplikacija za električne automobile Range Assistant (pomoćnik za domet)

19. LIS 2021.

Uskoro pokrećemo novo bežično ažuriranje softvera za naše potpuno električne Volvo automobile. Softverski paket sadrži i novu, interno razvijenu aplikaciju za automobile Range Assistant (pomoćnik za domet).

Mi smo novi vlasnici fabrike Luqiao

18. LIS 2021.

Postigli smo dogovor sa Geelyjem da preuzmemo potpuno vlasništvo nad našom fabrikom za proizvodnju u gradu Luqiao u Kini, što znači da ćemo za nekoliko godina posjedovati sve fabrike koje proizvode naše automobile.

Model C40 Recharge je sada na ulicama

7. LIS 2021.

Električni je, bez kože i definitivno privlači poglede. Još bolje, prvi C40 napravljen po želji kupca danas silazi s linije.

Veći domet i bolje punjenje kod sljedeće generacije električnih Volvo vozila

2. RUJ 2021.

Dok se sve brže približavamo cilju da postanemo kompanija koja proizvodi samo potpuno električna vozila, radimo na tome da razvoj i proizvodnju baterija dovedemo što bliže kući.

Novi sigurnosni standard dolazi s novom generacijom Volvo vozila

24. LIP 2021.

Trebalo bi da sljedeća generacija naših automobila budu najsigurniji automobili koje smo ikada napravili s prvom potpuno autonomnom funkcionalnošću.