7. окт 2021.

C40 Recharge trenutno na ulici

Električan je, u njemu nema kože i za njim se svi okreću – štaviše, prvi C40 namenjen kupcu danas izlazi sa proizvodne linije.

Potpuno električni Volvo C40 Recharge na proizvodnoj liniji u Gentu.

Želimo da se naša fabrika u Gentu ubrza u roku od godinu dana i da pravi 135.000 potpuno električnih Volvo automobila godišnje.

Naš novi C40 Recharge danad počinje da ostvaruje svoj potencijal jer počinjemo da odgovaramo na knjige porudžbina i započinjemo proizvodnju našeg drugog potpuno električnog Volvo modela. Ovaj srećni podvig dogodio se u našoj fabrici u Gentu, jednom od naših najvećih proizvodnih pogona i predvodniku u našem pokretu ka potpunoj elektrifikaciji. Naše kolege tamo takođe proizvode XC40 Recharge, naš prvi potpuno električni Volvo automobil.


I to nije kraj, jer Gent vredno širi svoje kapacitete za proizvodnju potpuno električnih automobila. Za godinu dana, fabrika bi trebalo da bude u stanju da pravi 135.000 potpuno električnih Volvo automobila godišnje, što predstavlja više od polovine postojećih proizvodnih kapaciteta fabrike.


„C40 Recharge predstavlja našu budućnost”, rekao je Havie Varelja, naš direktor inženjerstva i operacija. „Naše proizvodne operacije i bliska saradnja sa našim dobavljačima ključni su u ostvarivanju naših budućih ambicija, u smislu elektrifikacije i klimatske neutralnosti. Naša fabrika u Gentu spremna je za potpuno električnu budućnost i biće važan deo naše globalne industrijske mreže u godinama koje dolaze.”

„C40 Recharge je poslednji u nizu novih potpuno električnih automobila koje ćemo izbaciti na tržište u narednim godinama.”

Naša fabrika u Gentu takođe je danas imala specijalnog posetioca kako bi se proslavila ova prilika: belgijski premijer Aleksandar de Kru prisustvovao je svečanostima i odvezao prvi automobil C40 Recharge sa proizvodne linije pred očima velike delegacije predstavnika lokalnih medija.


„Električni automobili su budućnost”, rekao je gospodin De Kru. „Proizvodnja ovog novog modela i sklapanje baterija u fabrici kompanije Volvo Cars u Gentu su dobri za klimu i pokazuju da je Belgija na čelu nove tehnologije. To su takođe dobre vesti za radna mesta. Novi model podrazumeva mnogo novih radnih mesta, što pokazuje da prelazak na zelenu i održivu ekonomiju može doneti mnogo prednosti.”

C40 Recharge je poslednji u nizu novih potpuno električnih automobila koje ćemo izbaciti na tržište u narednim godinama. Cilj nam je da do 2030. godine prodajemo samo potpuno električne automobile. To je jedna od najambicioznijih strategija elektrifikacije u automobilskoj industriji. Takođe nam je cilj da budemo klimatski neutralna kompanija do 2040.

Podelite