27. апр 2021.

Nagrada Top Safety Pick Plus piše istoriju

Kompanija Volvo Cars je u aprilu postala prvi brend čija je kompletna linija proizvoda dobila nagradu IIHS Top Safety Pick Plus za 2021. godinu u SAD.

Potpuno električni Volvo XC40 plus priključen za punjenje na javnu stanicu za punjenje električnih automobila.

Svaki automobil u našoj kompletnoj liniji za SAD je dobio titulu TSP+.

Naša linija iz 2021. je bila izuzetno uspešna tokom prethodne godine, osvojivši ne jednu, ne dve, već 15 titula Top Safety Pick Plus (TSP+). Ovo priznanje organizacije Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) je veoma prestižna titula koja se dodeljuje vozilima koja pružaju najviši nivo bezbednosti.

Zašto je ovo još značajnije? Vozilo pomoću koga je naš portfolio prešao ciljnu liniju je naš XC40 Recharge – naš prvi potpuno električni automobil.


XC40 Recharge je prvi potpuno električni mali terenac koji ide ka osvajanju titule TSP+. To pokazuje našim klijentima da je, kako se Volvo kreće ka budućnosti u ulozi proizvođača električnih automobila, naša posvećenost bezbednosti jednako ozbiljna kao i uvek.

Naša najnovija TSP+ ocena takođe povećava rekord koji smo postigli poslednjeg meseca za osvajanje najviše TSP+ nagrada u jednoj godini od svoj brendova od začetka programa 2013. godine.

Ponosni smo što su naši automobili najbolji u klasi kada je reč o bezbednosti, ali zašto mi – ili bilo koji proizvođač, kad smo već god toga – dobijamo tu prestižnu titulu?

Kao što možete zamisliti, kvalifikacije su detaljne.

U 2021. godini, za titulu TSP neophodne su „dobre” ocene na svih šest testova organizacije IIHS bezbednosti u sudaru. To obuhvata malo preklapanje sa prednje strane kod vozača i suvozača, umereno preklapanje napred, bočno, izdržljivost krova i fiksiranje glave. Pobednici takođe mogu da budu dostupni sa „dobrim” ili „prihvatljivim” farovima i sistemom za sprečavanje čeonih sudara koji dobija ocene „napredan” ili „superioran” u procenama vozila protiv vozila i vozila protiv pešaka.

Za korak dalje, da bi se kvalifikovala za „Plus”, vozila moraju da imaju „dobre” ili „prihvatljive” farove u svim konfiguracijama i paketima.

„Ponosni smo što je organizacija IIHS to prepoznala tako što je dodelila oznaku Top Safety Pick Plus svakom vozilu koje proizvodimo danas.„+”

„Nezavisno od stila karoserije, motora ili konfiguracije, svaki Volvo nudi inovativnu zaštitu u sudaru”, rekao je Anders Gustafson, predsednik i generalni direktor kompanije Volvo Car USA. „Ponosni smo što je organizacija IIHS to prepoznala tako što je dodelila oznaku Top Safety Pick Plus svakom vozilu koje proizvodimo danas. Nijedna druga kompanija nije dobila ovu čast za sve linije automobila u 2021. godini.”

Od danas, ovi automobili – koji sačinjavaju kompletnu našu liniju na tržištu SAD – naši su ponosni nosioci titule TSP+:

Volvo XC40 P8 Recharge

Volvo S90

Volvo S90 Recharge

Volvo V90

Volvo V90 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

Volvo S60

Volvo S60 Recharge

Volvo V60

Volvo V60 Recharge

Volvo XC40

Volvo XC60

Volvo XC60 Recharge

Volvo XC90

Volvo XC90 Recharge

Podelite