1997-2013

C70 CABRIOLET/CONVERTIBLE

Priča o Volvo kabrioletima stara je koliko i sam Volvo automobil. U 1927. je napravljen prvi Volvo automobil – bio je to otvoreni automobil ÖV4. Tokom 1930-ih, nezavisni specijalizovani proizvođači karoserija su napravili niz kabrioleta sa različitim Volvo šasijama. Tokom 1956/57. proizveden je čuveni Volvo Sport (P1900) u vrlo ograničenom broju od 67 primeraka, od kojih je većina sačuvana.

Mnogi su se iznenadili kada je C70 Convertible predstavljen 1997, jer je bio daleko najekskluzivnji i najskuplji Volvo automobil do tada.

Međutim, C70 Convertible nije bio samo predivan automobil. Pre svega, bio je to uzbudljiv automobil za prave vozače koji se na putu ponašao skoro isto kao C70 Coupé, pri čemu je postizao maksimalnu brzinu i ubrzanje koji su bili znatno veći od brojki koje postiže većina takozvanih sportskih automobila.

Kompanija Volvo je dugo oklevala da napravi otvoreni automobil iz bezbednosnih razloga. Međutim, zahvaljujući Volvo inovaciji pod nazivom ROPS (sistem zaštite pri prevrtanju), bezbednost se podrazumevala čak i pri prevrtanju otvorenog automobila jer bi se tada aktivirala automatska zaštitna šipka.

Volvo C70 Convertible je, pre svega, bio predviđen za severnoameričko tržište, ali je otvoreni Volvo ubrzo postao popularan na nekoliko drugih tržišta sa klimom koja je odgovarala otvorenim automobilima.

Specifiche Tecniche

Model: Volvo C70 Cabriolet/Convertible

Proizvodnja: 1997–2013.

Količina: Proizvodnja u toku
Karoserija: kabriolet sa dvoja vrata
Motor: redni petocilindarski sa dve bregaste osovine na glavi, 1.984, 2.319 ili 2.435 kubnih centimetara
Menjač: petostepeni, petostepeni automatski
Kočnice: hidraulične, disk kočnice na svim točkovima
Dimenzije: ukupna dužina 472 cm, osovinski razmak 266 cm