Plug-in hibrid XC90

Budućnost je električna

Otkrijte naša Recharge električna i plug-in hibridna vozila dizajnirana za vožnju i viziju neutralnog efekta na klimu. Ukoliko punjenje nije Vaša opcija, istražite naša laka hibridna vozila.

Stepen elektrifikacije?

Recharge Pure electric

Potpuni električni pogon – za nečujno, snažno i rafinirano iskustvo vožnje bez emisije izduvnih gasova.

Recharge plug-in hibrid

Kombinacija izvanrednih performansi elektromotora i benzinskih motora omogućava vožnju bez emisija izduvnih gasova u načinu Pure electric te i vožnju na duže relacije u načinu Hybrid sa nižom potrošnjom goriva.

Električni punjač priključen na XC40 Pure Electric u pozadini

Konceptno vozilo Volvo Recharge. Naš put ka ostvarenju vizije budućnosti neutralne za podneblje.

2019 - Na raspolaganju plug-in hibridna tehnologija kompanije Volvo Cars
2019

Sva naša vozila su na raspolaganju sa plug-in hibridnom tehnologijom. Predstavljanje lakih hibridnih pogona – sva Volvo vozila koja se plasiraju na tržište biće elektrificirana – sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom. Najavljujemo dolazak konceptnog vozila Volvo Recharge – rezultat našeg zalaganja za budućnost neutralnu za podneblje.

2020 - Potpuno električni XC40 Recharge
2020

Lansiranje potpuno elektrificirane serije plug-in hibridnih i potpuno elektrificiranih vozila; najpre na ceste stiže naš prvi potpuno elektrificiran SUV – XC40 Recharge. Želimo da plug-in hibridi čine približno 20 % naše godišnje prodaje vozila.

2025 - 50 % potpuno električnih automobila, 50 % plug-in hibrida
2025

Naša ambicija je da do 2025. godine približno 50 % naših prodatih vozila zastupaju potpuno elektrificirana, a drugu polovinu hibridna vozila.

2040

Želimo da postanemo klimatski neutralni u našem celokupnom vrednosnom lancu, a u skladu sa ciljevima Pariskog sporazuma.

Mlad par u šetnji uz XC40 Pure Electric

XC40 Recharge, održiva mobilnost

Naš prvi potpuno električni SUV stupa na tržište krajem 2020. godine. Kombinacija pravog oblika SUV, električnog pogona visokih performansi, velikog dometa i pametne praktičnosti omogućavaju održivu vožnju.

360 Concept, novi način vožnje

Naše potpuno autonomno konceptno vozilo bez vozača ocrtava budućnost vožnje koja je autonomna, električna, povezana i bezbedna. Time će neproduktivno vreme tokom vožnje postati korisno i kvalitetno.
Više o 360 Concept

Šta želite saznati o elektrifikaciji vozila?

 • Zašto se kompanija Volvo Cars odlučila za pomak ka električnim pogonima?

  Na području električnih pogona tražimo inovativna rešenja već od 70-ih godina prošlog veka. Za nas je to prirodni razvoj tehnologije i jasan dokaz naše predanosti održivoj mobilnosti i smanjenju emisija. Sa našom klimatskom inicijativom »Volvo Recharge« želimo postati klimatsko neutralni u svom sveobuhvatnom lancu vrednosti, a u skladu sa ciljevima Pariskog sporazuma.

 • Kada će svi pogoni kompanije Volvo Cars biti elektrificirani?

  Naš cilj je da do 2021. godine svi naši pogoni budu laki hibridi, plug-in hibridi ili električna vozila sa baterijom.

 • Koje su glavne prednosti električnog pogona u poređenju sa konvencionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem?

  Električni pogoni donose niz koristi – od smanjenja emisija tokom vožnje i potencijalnih operativnih troškova do uglađenije vožnje i responzivnijeg ubrzanja prilikom kretanja sa mesta.

 • Zar nisu električni pogoni skuplji od uobičajenih benzinskih odnosno dizel motora?

  Zavisi. Uskoro ćemo ponuditi seriju električnih pogona koja uključuje blage hibride, plug-in hibride i potpuno električna vozila. Potpuno električni pogoni imaće verovatno niže operativne troškove, a sve niži troškovi za bateriju dodatno će olakšati odluku o izboru električnog vozila.

 • Kako i gde mogu napuniti vozilo?

  Većina ljudi puni svoje automobile kod kuće, ispod nastrešnice za automobile ili u garaži. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnim stanicama za punjenje, koje postaju sve brojnije.

 • Koliko dugo traje punjenje baterije?

  Vreme punjenja baterija može biti različito i zavisi od faktora poput spoljašnje temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o vremenu punjenja baterija na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki električni model.