Plug-in hibridni automobili

Otkrijte našu liniju Plug-in hibridnih automobila.

Smanjene emisije izduvnih gasova. Performanse bez kompromisa.

Regenerativno kočenje

Energija koja se stvara prilikom kočenja se skladišti i čuva u bateriji automobila radi budućeg korišćenja, što Vam omogućava da vozite održivije i ekonomičnije.

Startovanje motora na komandu

Svi naši Plug-in hibridni modeli pružaju mnogo snage uz glatka i tiha ubrzanja. Možete i da odaberete neki od režima vožnje kako biste se precizno prilagodili putovanju.

Pratite potrošnju energije

Pomoću aplikacije Volvo Cars možete da pratite prosečnu potrošnju goriva, nivoe napunjenosti baterije i prosečno korišćenje struje u poređenju sa gorivom.

* Za MY22, Plug-in hibridi S90 Recharge i XC60 Recharge, moraju da budu opremljeni paketom digitalnih usluga prilikom isporuke da bi aplikacija Volvo Cars mogla da se koristi. Uz paket digitalnih usluga ide četvorogodišnja pretplata koja pruža potpuni pristup dostupnim aplikacijama i podacima. Kada isteknu četiri godine primenjivaće se novi uslovi i odredbe u odnosu na trenutno važeće.

Poređenje Volvo Plug-in hibrida

Sedišta
Kapacitet prtljažnika
Efikasnost/domet*

XC40 Recharge

plug-in hibrid

Kompaktan, 5 sedišta

1004 x 746 x 887

45 km (električni pogon); 2,0–2,4 l/100 km

XC60 Recharge

plug-in hibrid

Udoban, 5 sedišta

1055 x 776 x 960

54 km (električni pogon); 2,3–2,9 l/100 km

XC90 Recharge

plug-in hibrid

Prostran, 6 do 7 sedišta

1130 x 889 x 1040

46 km (električni pogon); 2,5–3,3 l/100 km

S90 Recharge

plug-in hibrid

Prostran, 5 sedišta

1024 x 373 x 1149

58 km (električni pogon); 1,7–2,4 l/100 km

V60 Recharge

plug-in hibrid

Udoban, 5 sedišta

1038 x 731 x 1033

59 km (electrični pogon); 1,5–2,3 l/100 km

* Naznačene vrednosti potrošnje goriva i dometa su utvrđeni u skladu sa WLTP-om. Stvarni domet i potrošnja goriva koji se postižu u stvarnim uslovima variraju u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora.

Potpuno električni ili hibridni? Vaš Volvo koristi obe vrste pogona radi bezbrižnije vožnje.

Ilustracija mape sa kraćim putovanjem obavljenim u čisto električnom režimu u Volvo Plug-in hibridnom automobilu.
Potpuno električni režim

Volvo Plug-in hibrid može da se vozi u potpuno električnom režimu. To znači da obavljanje svakodnevnih obaveza i putovanje do posla može da se pretvori u bezbrižniju vožnju bez emisija izduvnih gasova.

Hibridni režim

Kada je Volvo u hibridnom režimu, automobil koristi elektromotor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Tako se optimizuju performanse, domet, potrošnja goriva i udobnost u vožnji.

1.0

l/100 km*
Plug-in hibridni automobil

XC60 Recharge (T8 AWD)

8,4

l/100 km*
Automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem

XC60 (B6 AWD)

Dva izvora napajanja. Fantastična vožnja.

Naši Plug-in hibridni modeli imaju pogon na elektromotor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Oni neprimetno rade zajednički i pružaju najbolju efikasnost, smanjene emisije izduvnih gasova i moćan pogon, a potrošnja goriva može značajno da se smanji.

*Potrošnja goriva je zasnovana na testovima i proračunima koje je kompanija Volvo Cars obavila za plug-in hibrid XC60 Recharge T8 AWD. Stvarna potrošnja goriva koja se postiže u stvarnim uslovima varira u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Cifre su preliminarne i konačna sertifikacija vozila je u toku.

*Potrošnja goriva je zasnovana na testovima i proračunima koje je kompanija Volvo Cars obavila za plug-in hibrid XC60 Recharge T8 AWD. Stvarna potrošnja goriva koja se postiže u stvarnim uslovima varira u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Cifre su preliminarne i konačna sertifikacija vozila je u toku.

Istražite elektrifikaciju

Otkrijte više o vožnji Volvo Recharge automobila.

Najbolja korišćena Volvo vozila pažljivo odabrana za Vas

Volvo Selekt dostupan odmah – iskoristite priliku

Sada je pravo vreme da preduhitrite poskupljenja i odvezete svoj Volvo Selekt iz naše široke ponude!

XC60 Recharge, pun sjajnih pogodnosti

S90 i XC90 po garantovano najboljoj ceni – samo do 31. maja!

Bogato opremljena vozila sa zalihe dostupna su Vam odmah uz 2 godine dodatne garancije.

Šta još želite da znate o Volvo Plug-in hibridima?

Plug-in hibridni automobil, poznat i pod skraćenicom PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), predstavlja automobil koji koristi i konvencionalni benzinski motor i elektromotor koji napaja baterija radi pružanja snage točkovima.

Kompanija Volvo Cars trenutno koristi litijum-jonske baterije u Recharge Plug-in hibridnim automobilima.

Naši Recharge Plug-in hibridi su projektovani tako da zadovolje potrebe svakodnevne vožnje mnogih ljudi. Naravno, domet će se razlikovati u zavisnosti od modela, stila vožnje, topografije i uslova na putu. Glavna prednost Plug-in hibrida je to što uvek imate benzinski motor kao rezervu između punjenja, pa domet ne bi trebalo da bude problem.

Većina ljudi puni automobile kod kuće preko noći, putem zidnog punjača na mestu za parkiranje ili u garaži. Ostali imaju mogućnost da pune automobil na javnim stanicama za punjenje, koje se mogu sve češće pronaći.

Vreme punjenja zavisi i od faktora kao što su spoljna temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Konkretna vremena punjenja su navedena u tehničkim specifikacijama svakog raspoloživog modela Plug-in hibrida.

Blagi hibrid ne može da se puni kablom i koristi integrisani elektromotor kako bi pomogao motoru sa sagorevanjem. Potpuni hibrid ima veći elektromotor i i veću bateriju od blagog hibrida. Potpuni hibrid može da napaja automobil pomoću elektromotora na kratkim rastojanjima i da dopunjava bateriju koristeći motor ili putem regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može da se puni tako što se bukvalno priključi na kućnu ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid nudi veći čisto električni domet zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru.

Svi naši modeli su dostupni sa Recharge Plug-in hibridnom tehnologijom pogona.

Uz Volvo Recharge Plug-in hibrid isporučuje se standardni kabl za punjenje koji ispunjava visoke zahteve za električnu bezbednost (Mode 2). Ovaj kabl od 7 m dostupan je u različitim varijantama (6 A, 8 A ili 10 A, u zavisnosti od tržišta) i omogućava punjenje do 1.4–2.3 kW putem kućne utičnice. Za zaista praktično i brže punjenje kod kuće preporučujemo Vam da, ako je to moguće, instalirate naš trofazni zidni punjač. Zidni punjač može da puni do 22 kW i kompatibilan je sa budućim generacijama električnih automobila. Za praktičnije i sigurnije punjenje van kuće postoji i jednofazni Mode 3 kabl za punjenje od 16 A koji je dostupan u vidu dodatne opreme. Ovaj kabl je zgodno imati pri ruci za situacije kada nema kablova na stanici za punjenje. Za detaljnije informacije kontaktirajte Vašeg Volvo prodajnog savetnika.

Imajte na umu da dostupnost opreme za punjenje može da se razlikuje u zavisnosti od tržišta.