Volvo Recharge

Naša linija potpuno električnih i plug-in hibridnih automobila

Otkrijte naše potpuno električne i plug-in hibridne automobile. Dizajnirani su za bolji način kretanja svetom.

Luksuz

Doživite novi luksuz kod kog uz trenutnu snagu idu male emisije izduvnih gasova ili ih uopšte nema. Volvo Recharge vam donosi tehnologiju, dizajn i održive materijale koji poboljšavaju vožnju.

Posvećenost bezbednosti

Bezbednost je od 1927. godine osnova kompanije Volvo. Uvođenje linije automobila Recharge pokazuje našu ambiciju da napravimo najbezbednija punjiva vozila na putu. Za ljude i njihovu budućnost.

Zaista čisto

Bilo da se odlučite za Recharge potpuno električni ili plug-in hibridni automobil, možete ga voziti bez ikakvih emisija izduvnih gasova. Samo izaberite režim vožnje Pure electric u plug-in hibridu kako biste svakodnevne vožnje obavljali koristeći samo elektromotor automobila.

Recharge pogonski sklopovi

Potpuno električni

Tišina ponekad pruža najviše snage, uz nepostojanje izduvnih gasova i manje buke pri svim brzinama. Naš XC40 Recharge potpuno električni automobil predstavlja čisti napredak za budućnost, uz visokonaponsku bateriju i dva elektromotora.

Plug-in hibrid

Manje benzina, više svrhe. Kod naših Recharge plug-in hibrida, električni motor u saradnji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem pružaju mogućnost čisto električnog režima, režima snage i režima hibrida, što vam daje potpunu kontrolu nad nižim emisijama izduvnih gasova.

Da li vas interesuju informacije o punjenju Volvo Recharge automobila?

Krupan kadar prednjeg levog dela sivog Volvo automobila sa belim kablom za punjenje priključenim na priključak za punjenje automobila

Istražite odnose između načina punjenja, pogonskih sklopova i asortimana i spremite se za elektrifikovani put u budućnost.

Cena posedovanja elektrifikovanog automobila može da bude znatno manja nego kod ekvivalentnog automobila napunjenog gorivom.

Cena kupovine

Na mnogim mestima postoje poreski podsticaji koji umanjuju kupovnu cenu električnog vozila. Takve pogodnosti se razlikuju u zavisnosti od zemlje.

Troškovi održavanja

Pošto postoji manje mehaničkih delova i tečnosti, servis i održavanje električnog automobila često koštaju manje.

Troškovi svakodnevnog korišćenja

Mnogi ljudi pune automobile uglavnom kod kuće ili na poslu. Ako uglavnom možete da punite na ovim mestima, struja za punjenje automobila može da košta mnogo manje nego gorivo pomoću kog možete da pređete jednaku kilometražu.

Sivi Volvo vozi po putu pored stena

Kada ne možete da punite

Ne možete da punite automobil? Nema problema. Istražite naš asortiman drugih pogonskih sklopova. Odaberite blagi hibrid da biste koristili prednosti manje potrošnje goriva i glatke vožnje.

Deo održive slike. Naši električni automobili su samo jedan deo naših opširnijih ambicija za budućnost.

Plavi potpuno električni Volvo C40.

U 2020. godini

Izbacili smo na tržište celu liniju plug-in hibrida i potpuno električnih automobila, počevši od našeg prvog potpuno električnog SUV vozila – XC40 Recharge.

Do 2025. godine

Želimo da 50 procenata vozila koja prodajemo budu potpuno električna, a da ostala vozila budu hibridi.

Do 2040. godine

Želimo da budemo klimatski neutralni u celom lancu vrednosti, u skladu sa ciljevima Pariskog sporazuma.

Šta želite da saznate o Volvo Recharge vozilima?

Uvodimo inovacije na polju električnih pogonskih sklopova od sedamdesetih godina 20. veka. Ovo je za nas prirodan napredak tehnologije i jasna izjava o našoj posvećenosti održivom kretanju i smanjenju emisija. Ambicija nam je da do 2025. smanjimo ugljenični otisak za 40% po automobilu u odnosu na 2018. godinu. Uz to, želimo da budemo klimatski neutralni do 2040. godine.

Elektrifikovani pogonski sklopovi nude razne prednosti – od smanjenja emisija izduvnih gasova tokom vožnje i verovatno troškova korišćenja, do pružanja prefinjenije vožnje i osećaja reaktivnog ubrzanja prilikom kretanja.

Blagi hibrid ne može da se puni kablom i koristi elektromotor kako bi pomogao motoru sa sagorevanjem. Potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju od blagog hibrida. Potpuni hibrid može da napaja automobil pomoću elektromotora na kratkim rastojanjima i dopunjava bateriju koristeći motor ili putem regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može da se puni tako što se bukvalno priključi na kućnu ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid nudi veći domet isključivo na struju zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru. Plug-in hibrid će zadovoljiti potrebe za svakodnevnom vožnjom većine ljudi.

Od 2019. godine svi naši modeli su dostupni sa Recharge tehnologijom plug-in hibridnog pogonskog sklopa.

Sva električna vozila prolaze iste testove kao i vozila sa benzinskim ili dizel motorom. U Evropi je Euro NCAP dugo standard ocene bezbednosti vozila. Testovi su takođe postali još teži, uz nove uslove za kočnice automobila (između ostalog). Svi automobili kompanije Volvo su dobili najviše ocene na odgovarajućim testovima. Uz naprednu bezbednosnu tehnologiju potpuno električnog automobila XC40 Recharge, predstavljamo jedan od najbezbednijih električnih automobila na svetu.